lördag, november 06, 2010

DAGENS SHOPPINGRUNDA

Fredagen har vi tillbringat här på Long Island. Vi sov ganska länge i morse och sen tog vi det ganska lugnt hela förmiddagen.


Det var i det här mysiga huset jag jobbade som au pair en gång i tiden. Nu är jag "hemma" igen och det känns helt underbart! :-)


Jag har kört bil ganska mycket här i USA, men nu överlät jag den uppgiften åt Lars... och det var han inte helt ledsen över. Jag tror att han har fått en ny dröm-bil. ;-)

Men hur som helst, legat på soffan hela dagen har vi inte gjort. Tvärtom så har tempot under eftermiddagen varit ganska högt ändå. Vi har nämligen varit på ett "mall", dvs ett stort köpcenter. Jag kan inte minnas att där fanns SÅ många affärer! Det är så många och så stort att man lätt kan gå vilse där inne.


Ett tre våningar högt köpcentrum med alla affärer man kan tänka sig.

Jag packade inte med mig så jättemycket kläder i min resväska utan tänkte att det kunde vara kul att kunna shoppa här och ta med hem. Fast det blev faktiskt inte så jättemånga plagg köpta idag ändå. Det är liksom för mycket i affärerna och så stort utbud att det mest ger mig beslutsångest. Jag blev även väldigt trött efter en stund och orkade inte riktigt koncentrera mig.


Glad, men ganska trött!

Men vi gick inte därifrån helt utan kassar. Nej, jag köpte bland annat ett par sandaler som jag kan ha nu när vi åker till Florida, ett par jättesköna jeans och en top. Lars köpte sig också ett par sandaler och ett par nya pikétröjor. Jag hittade även en massa fina tröjor och t-shirts till Adam och William fick en söt tröja med en igelkott (han gillar igelkottar av någon anledning). :-)

Så för att sammanfatta den här dagen lite kan man säga att den har varit bra. Minuset är väl mest att det är jobbigt att bli så bedövande trött emellanåt. Jag vill göra så mycket mera än jag orkar. Men har nog ändå hållit ett lite högre tempo än jag kanske borde. Detta har gjort att jag har haft ganska många "ögonmigrän"-anfall de senaste dagarna som är en aningens irriterande. Jag har märkt att de dyker upp oftare om jag är trött eller har ont. Anfallen i sig gör inte ont, utan yttrar sig bara genom zick-zack-mönster framför ögonen som gör att jag har svårt att se eller fokusera på något under ca 30 minuter. De går över av sig själv, men jag brukar bli rätt trött och seg när det släpper.

Så det ska bli otroligt skönt att få åka till Florida några dagar och bara ta det lugnt. Tempot på en solsemester är ju lite annat mot en storstadssemester. Det är ju inte så värst ansträngande att ligga i en solstol och läsa böcker, att bada i havet eller borra ner tårna i den varma sanden. *längtar*

Nu börjar ögonlocken kännas tunga och det känns som jag kommer kunna somna inom loppet av en minut. I morgon bitti ska jag, Cyndy och Steph iväg och fixa naglarna. Det ska bli roligt! Mina naglar har länge varit ganska räffliga och fula efter cellgifterna, men de börjar repa sig. Sköra naglar och att i värsta fall även tappa dem fanns med som biverkningar. Som tur var så höll sig mina kvar. De blev faktiskt inte ett dugg sköra utan tvärtom alldeles stenhårda!

I söndags firades Halloween här i USA så det är mycket pumpor och dekorationer överallt.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad glad jag blir när jag läser din blogg :-).
Kram Christina

Sara sa...

Vad kul att ni kom iväg, önskar er en härlig avslappnande resa till Florida. Kram!

äppelblomman sa...

Åh va skönt att höra att ni har det bra! Guuud så skönt för er!! Ha det sååå underbart i Florida och bara njut finaste Linda!!
Stor kram K

Åsa sa...

Jag hör att ni har det bra! Ha det så skönt i solen i Florida!

Anonym sa...

Vilken härlig resa!

Du ser så otroligt frisk och välmående ut på fotot....

Fortsatt trevlig vistelse nu..

Kram från en trogen bloggläsare

Sofie sa...

Åh Va härligt Linda Hoppas ni får det helt underbart i Florida Kramar

Anonym sa...

Vad underbart att du har det så bra där! Njut!!

marianne

Lisbet Lindell sa...

Glöm inte använda solglasögon om du ligger och läser i solen, det bländar massor på dom vita bladen och kan ge skador på ögonen så med din ögonmigrän kan du få onödigt mycket besvär...

Låter som ni har en underbar vistelse även om du tröttar ut dig själv:)

Kram Lisbet

Helena sa...

Vad härligt ni ser ut att ha det:)
Ha de så bra på resan till Florida!!
Många kramar Helena

Annelie sa...

Jag är glad att jag och alla andra bidrog med en slant så ni kom i väg. Det verkar som ni har det riktigt bra och det glädjer mig.
Kul också att du uppdaterar oss här hemma i kalla Sverige. I dag är det dock strålande sol så jag ska inte klaga. Önskar jag kunde skicka lite energi till dig för jag tar gärna en dag i soffan om det kunde ge dig mer ork.
Ha det gott!
Kram Annelie

Cattas liv och tankar sa...

SÅ glad att ni har en ljuvlig semester! Ni om några är verkligen värda det!

Ha det fortsatt underbart! KRAM

Jane L sa...

Åh va härliga bilder du lägger upp :-) ha en riktigt skön bröllopsresa!! Kram

Fotograferande Maria sa...

Hej Linda!

Blir så glad när jag läser! Åh vad underbart att ni kom iväg!! Och vilken gåva ni fick av Cindy! Hälsa Lars med!

Vi ses när du kommer hem.

Kramar Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Mamma Mima på Landet sa...

Det lyser lycka om dej Linda! =) Kul!
Kram!/Mima

Lotta A sa...

Det låter som ni har fantastiska dagar. Snart är det dags för Florida, Trevlig resa.....

Kram Kram

Unknown sa...

¨Så härligt att läsa om hur bra ni har det även om du är trött.
Kram

Anonym sa...

Jättekul att följa er på resan !!
Njut nu riktigt i Floridas sol..
Kram Lotta.E.

Anonym sa...

Åh vad jag är glad för din skull som får vara i New York, mina drömmarsn sats (har aldrig varit där). Jag önskar jag kunde krama om dej hårt och länge du fina underbara människa! Du är verkligen värd ALLT du kan få! Ja, jag är bara så glad för dej just nu och det kommer från mitt hjärta. <3 Ville bara säga det.

Mindi sa...

Så roligt att höra hur ni har det. :) Åh så skoj shopping det verkar vara!!!!

Vad heter hotellet ni bor på förresten? Kanske man kan få något hotell tips om det någon gång skulle bli en resa over there? ;)

Fin rosa tröja du har. :)

Kram kram
M I N D I

Kristina sa...

Så fantastiskt roligt och att du orkar så pass mkt. Det är ju helt otroligt och även frisk blir trötta så att du med allt ditt orkar är bara så fantastiskt. Ha en bra morgondag oxå Kram