onsdag, oktober 20, 2010

LÄKARBESÖK OCH RÖNTGENSVAR

Dagens sjukhusbesök är avklarat. Har varit där hela eftermiddagen och kom hem först nu. Först träffade jag min läkare. Gick igenom lite hur jag mår och vad som ändrat sig sen sist jag var där. Största skillnaden är nog att jag är tröttare nu och att jag gått ner några kilon. Sen fick jag veta hur det såg ut på röntgen. Man kunde se lite av varje där. Det som var bra var att det gick att se lite läkning i skelettet, så Zometan och hormonbehandlingen jag får verkar göra sitt jobb där. Men när det gällde levern verkade det dessvärre inte alls lika bra. Metastaserna där var jämfört med sist både fler och större.

Men sen så var svaret lite luddigt också. Det kan också vara så att när levermetastaser läker så kan se synas tydligare på röntgen och även se större ut. Förmodligen är det väl inte så bra i mitt fall, men det fanns en liten möjlighet. Så leverprover togs för att se om de möjligtvis visade något mer. De värdena hade gått upp lite grann sen sist, men var fortfarande så gott som inom det normala (bara det ena som nu låg strax över normalvärdet), och det gick inte säga helt säkert utifrån de siffrorna heller. De har även tagit något tumörmarkör-värde som ger ett mer säkert besked, men det tar tre veckor innan svaret på det kommer.

Så ja... vad ska man säga. Lite bra och lite dåligt idag då med andra ord. Fast egentligen mest dåligt för det är ju inte alls bra om det blivit sämre med levern. Lite jobbigt också att få fortsätta leva i lite ovisshet och inte veta till 100% vad röntgen visade.

Innan jag åkte hem fick jag min Zoladex-spruta och Zometa-behandling. Troligtvis var detta sista sprutan, för sen efter vi kommer hem från vår resa lutar det åt att det blir nya cellgifter! :-(

Det är inga billiga sprutor direkt! Spana in prislappen. Tur att det finns högkostnadsskydd!

21 kommentarer:

Anonym sa...

När ska ni åka? Jag och en väninna åker till NY i februari. Synd att skiten inte försvinner ur din kropp, men njut nu av resan!!!

Anonym sa...

Sen är det väl så att du måste bli trött dels av dina mediciner, men även all oro och alla besök och undersökningar hit och dit med

Att leverproverna verkar hyfsade var positivt, det håller vi fast vid! :)

När åker ni? Ha det så RIKTIGT himla skitbra ni bara kan nu!!! <3<3<3

Anonym sa...

Jösses vilket pris, man skulle ju kunna tro att det är guld. Svårt inlägg att kommentera annars, hoppas ju så på att det ska vara bättre med monstren och förstår att det är en lång, jobbig och påfrestande väntan.
Kram Christina

Grodan sa...

Hej Linda!
Jäkla cancer att ha den dåliga smaken att trivas bra i din lever! Men va skönt samtidigt om skelettet såg bättre ut (då kanske du inte har så ont?).
Förstår om du har det tungt nu, men vi är många härute som tänker på dig.

Styrkekramar i massor
/Grodan

Grabbarna bus är: sa...

Stor kram! Skäms för att jag redan nu gnäller över stress (jobbet) o Julen som kommer.. (jag gillar inte julen) men när jag får läsa ditt öder så skäms jag...
Stor styrkekram!!!

Grabbarna bus är: sa...

Skriver igen

Jag SKÄMS för att jag klagar om småsaker om stress på jobbet o julen som kommer (gillar inte julen)...
Stor styrkekram!!!

Jeanette sa...

Tycker så synd om dig! Jobbigt med cellgifter igen, men hoppas de kan göra skillnad. Finns det någon klinisk studie du kan vara med i? Nån sån som George (himlen kan vänta) är med i?

Stor kram till dig!

Anonym sa...

Kanske inte helt de svaren vi alla hoppats på,men va faan,nästa gång...kanske de svullna "jäklarna" har gett med sig...Man vet inte hur man ska uttrycka sig för att man känner sig så maktlös...Tänker på dig ofta och mycket..försiktig kram

Anonym sa...

Du berör mig så galet mycket! Du är en sann kämpe i denna orättvisa värld! Hoppas det vänder snart och du kan få llite postiva besked en tid. Önskar dig en mysig semester och hoppas du får njuta lite av livet, en stund i allafall. Postivit tänkande ska ju vara världens bästa medicin. Översänder en jättestor kram till en mycket tapper kämpe. U go girl! /Alexandra snart 3-barnsmamma

inkan8 sa...

Jobbigt. MEN, vi hoppas att det blir bättre. Se fram mot resan nu och fokusera.
Kram

Lisbet Lindell sa...

Håller tummarna för att det inte är så illa med levern.

Kramar från Lisbet

Fru Söderlund sa...

Zoladex... *letar i minnet* Är inte det de med brutalstor nål? Hur ont gör det på en skala?

Paula sa...

Vi håller tummarna i fortsättningen också,För bättre resultat ska det bli...Kramar om försiktigt// Paula

Anonym sa...

Fasiken vad tufft du har det!!

Du finns så ofta i mina tankar och jag är alldeles okänd för dig. Ditt sätt att skriva berör väldigt mycket och jag tycker det är övermänskligt det du går igenom, det smärtar lite extra i synnerhet då du har så små barn. Hoppas verkligen det blir lite bra besed snart och att resan till NY blir både smärtfri och fantastisk!

Kram Sus

Lotta A sa...

Är ledsen för din skull , över att allt inte såg toppen ut.

Men positivt att det skett en liten läkning, i skelettet och att den behandlingen har haft effekt.

Vi tänker på dej!
Kram från oss alla i Familjen Aamodt/ Hansson

Jag är Elisabeth sa...

sjukhusdag jag med, men vet inte när jag får svar... vilketsjukhus är du på? Jag huserar på SÖS..
nattikramen

Ann-Sofi Hultin sa...

Ha nu en toppen resa och försök att njuta så mycket som möjligt och inte tänka på vad som kommer att komma hemma sedan!

Mamma Mima på Landet sa...

Skickar en stor kram!/Mima

Helena sa...

Så jobbigt att få gå i ovisshet om levern.
Hoppas verkligen detta går att bromsa upp och att du ska få må någorlunda bra.

Många kramar Helena

Fladdormamman - gravid igen sa...

Tänker på dig! Hoppas att det är så att levern läker!

Stor kram Stina

Anonym sa...

Kanske levern läker! Jag håller tummarna för det och skickar mer krya på dig kramar! Gunilla N