tisdag, oktober 26, 2010

HEMSKT ATT SE SIG SJÄLV PÅ FILM

Fy vilken jobbig natt det var! Jag vet faktiskt inte riktigt vad det var som gjorde så himla ont. Det var som om någon hade stuckit in en gammal slö kniv på min högra sida. Ont har jag lite här och var, men just där har jag aldrig haft så fruktansvärt ont innan.

Jag har långtidsverkande smärtstillande som jag tar morgon och kväll, men jag har även korttidsverkande tabletter och jag fick ta ett par stycken innan det var dags för morgontabletterna. Det gjorde så ont, ont, ont att jag knappt stod ut! Tyvärr hjälpte de bara en liten stund och sen gjorde det lika ont igen, så det var lagom att jag hade hunnit somna till så vaknade jag igen. Nu känns det hur som helst lite bättre, men jag är gräsligt trött. Känner mig både yr och illamående, men det är säkert för att jag knappt har sovit något. Ska lägga mig ner nu och försöka sova en stund till.

Idag kom det ett fint brev med posten. Det var inbjudan till Årets Mama-gala! :-) Mitt i allt det jobbiga med sjukdomen så känns det roligt att ha saker att se fram emot. Hoppas, hoppas nu bara att jag mår bra då och kan gå dit! Galan är den 14 november.

"Klädsel: fest"... mina sköna plyschbyxor från Me and I funkar inte riktigt då va?! ;-)

Under hela den här veckan presenteras vi som är nominerade till Årets Mama-hjälte 2010 på Expressen. De lägger ut ett filmklipp för varje dag - och idag låg mitt ute. Åh vad hemskt det är att se och höra sig själv. Nä, det där med att stå framför kameran är verkligen inte min grej!

Någon dag under den här veckan kommer tidningen Expressen även ha ett uppslag med presentationer och bilder på oss nominerade. Börja rösta kan man göra på fredag på Mama.nu.




Hihi, tryckfelsnisse hade nog varit i farten också för det stod att Lars var "Petras man"... men de skulle ändra på detta! ;-)

48 kommentarer:

Orsakullan sa...

Jag tycker du fixade det galant :)

Unknown sa...

Det var en jättefin film! man blir så rörd och berörd. Håller alla tummar för dig!

Anonym sa...

USCH SITTER PÅ JOBBET O LIPAR. OM DET FANNS NGT MAN KUNDE GÖRA...

Anonym sa...

Vilket fantastiskt filmklipp, så gripande och fint, och jag tycker du kändes jätteavslappnad även om jag läst att du skrivit att det inte alls var så det kändes. Jag heter Emma och jag har snokat i din blogg sedan långt tillbaka, dock utan att lämna något avtryck men nu kan jag inte låta bli. Jag hittade din blogg genom familjeliv, när du väntade W väntade jag också barn och ett tag följde jag en tråd där du fanns med. Att jag blev intresserad att följa bloggen var först på grund av dina fantastiska foton, jag tycker också mkt om att fota men är inte i närheten av din klass! Sedan din sjukdom upptäcktes har jag kollat in allt oftare till att nu följa dina dagliga uppdateringar. Din resa berör mig oerhört och årets mamma kan inte vara någon annan. många tankar och varma kramar från Emma

Cecilia i Göteborg sa...

Fantastiska Linda! Det var en jättebra film. Du har min röst som i en liten ask.

Trebarnsmamman sa...

Tycker inslaget var jättebra och fint! Inslaget ger en kompletterande bild till din blogg, och jag tycker du skall vara stolt över dig själv även framför kameran!

Anna Smid sa...

Ett underbart inslag! Men ack så rörande! Vilken styrka du har tjejen!

Anonym sa...

Gud vad tårarna rinner när man tittar på inslaget.

Man inser att även om man blir tokig på sina egna barn när de bara bråkar så ska man vara glad att vi har varandra.

Hoppas du kan gå på galan och att du mår ok då

Du har vår röst
Charlotte

Anonym sa...

Alltså jag vet inte om jag någonsinn sett något som rört mej mer än detta. Helt fantastiskt. Linda jag ber till Gud att han ska hela dej, det är möjligt det händer faktiskt sånt idag!! Diggar dej!!!

Ima sa...

Jag har bara ett ord!
Fantastisk!

Du ÄR!

Maritha sa...

Helt fantastisk film och du lät jättebra. Man blir så berörd. Jag har ju följt dig sen du var med i vår gemensamma swapp och är inne på din sida nästan varje dag. Hoppas nu att du känner dig bättre så du kan komma i väg till USA. Sänder många Kramar till er. KRAM

Fatima sa...

Fantastisk film! Du är så stark.

Lotta A sa...

Så otroligt fint och rörande film klipp.På er alla som var med.
Allt detta gick rakt in i mitt hjärta, och för mej är du den mest fantastiska och enastående hjälte mamman som finns.

Kram från Lotta

Anonym sa...

Underbar film..du gör dig jättebra på film. Kram Susanne

Helena sa...

Åh Linda så fint filmklipp på er...man blir så rörd.
Du är så himla stark och en så otroligt fin människa!!!
Om det ändå funnits något att göra för din sjukdom.

Underbara du!

Många kramar Helena

Anonym sa...

Jättefint inslag om dig! Så rak, naturlig och ärlig! Jag blir så ledsen för din skull bara... kommer självklart att rösta och hoppas att du kommer att ha en bra dag på själva galan. Vilket kalas det kommer att bli! Men du har rätt, plyschbyxorna från Me & I kanske inte ska få vara på just då ;-)
Kramar från bloggläsaren Eva

Helené sa...

Du gjorde dej mycket bra framför kameran, lika bra som bakom!

Och du är precis lika underbar som jag trott! De lyser om dej och du är så vacker!

Tårarna rinner fortfarande och jag finner inte ord!
Jag längtar tills jag/vi kan rösta! Du är verkligen en hjältemamma!

äppelblomman sa...

Mina tårar bara sprutar ur ögonen. Uscha va livet är orrätvist:-(
Du fixade dett amed film helt galant och det ser ut som om du är väldigt tv van!!! Du äååå fin Linda!!
Stora krama K

Anonym sa...

jättefint!!

Anonym sa...

jättefint!!

Lina sa...

Ett helt fantastiskt filmklipp med dig Linda. Vilken underbar tjej du är! Sänder en massa kramar till er! KRAM!

Camilla sa...

Vad fin du är!
Har bara inga ord. Orättvist är det.... Kramar

Anonym sa...

Du går verkligen igenom rutan, rätt in i hjärtat. Vad jag önskar att ditt liv vore annorlunda.

Många kramar
Pernilla

Unknown sa...

Oj vilken fin film. Vad härligt det kändes att få se dig "live" och höra din röst. Precis som de andra skriver, tårarna rinner, du berör så mycket. Tänk om allas våra tårar kunde göra dig frisk. Massor med röster ska du få, det finns ingen mer än du som är värd titeln Årets Mama! Styrkekramar

Kristina sa...

vad fint det var att få höra din röst och se dig, Du är så naturlig och man blir både rörd och berörd. Jag önskar jag kunde göra ngt för dig/ er men jag ber för dig varje dag, ber om kraft och uthållighet. Önskar så att ett under skulle ske så du fick leva kvar bland dom du älskar så mkt. Kram Kristina i Umeå

Lisa sa...

Här trillar många många tårar när jag ser klippet. Ni är så himla fina hela familjen och som jag sagt förr så är jag en stor beundrare av dig.

Jag har länkat till expressens klipp på min FB profil och hoppas många av mina vänner där röstar på dig.

Ska blogga om det också på fredag när man får börja rösta.

Hoppas du orkar vara med på festen och att du vinner såklart!!

Stor KRAM från Lisa

Therese sa...

Vilket fint inslag med dej och din familj. Det sorgligaste jag någonsin sett. Önskar dej allt gott Linda. Hoppas du kan gå på galan och att du vinner. Det är du värd och tusen gånger mer!

m i l l a h . s e sa...

Filmen är jättebra!
Sitter här och tårarna rinner, vilken fantastisk mamma du är!
Kramar!!!

Åsa sa...

Linda! Har precis sett filminslaget. Du är naturlig, vacker, god och en given vinnare. Jag önskar så att allt var annorlunda för dig. Ljus och kärlek till dig och din fina familj.

Fia sa...

Du var dig precis lik!!!Men tårarna ramlar, det var liksom inte så här det var tänkt nä...

Anonym sa...

Så fantastiskt bra filmklipp. Önskar jag var som du Linda och hade samma ork och kämpaglöd trots att det känns tungt. All kärlek till dig! KLart jag röstar på dig :)

Helena sa...

Du var jättefin i filmen!!! Maken och jag satt tysta och bara tittade... Gripande, och ofattbart.

Du är inspirierande och stark. Och din man verkar vara så otroligt "go"!

Mamma Svartvit sa...

Finns inga ord...

Så gripande, så fantastiskt och så sorgligt! Du är fin, ni är fina, livet är verkligen inte rättvist!

Ska rösta NU!

Anonym sa...

Fantastiskt filmklipp! Har följt din blogg sen i somras när jag läste om dig i JP!..Du är fantastisk! Håller tummarna för dig!

Sandra sa...

Linda, du verkar vara en väldigt fin, snäll och ödmjuk människa. Kanske låter klyschigt men det är nog som det sägs - Gud tar de bästa först. Tycker man sett det flera ggr. Kanske har du ett annat uppdrag nån annanstans, hur grymt det än kan verka. Du sa att du inte var rädd för döden, har du aldrig varit det? Det är ju naturligt att vara rädd för det okända. Tror du på nåt efteråt, t ex att du kommer få se dina barn igen? Kanske är det det som håller dig uppe?
Har inte följt din blogg så länge så jag vet inte om du redan skrivit nåt om detta, i så fall får du gärna göra det igen.
William är så söt!!

Magdalena sa...

Du/ni var jättebra på filmen , tyvärr kunde jag inte se klart hela filme för tårarran sprutade här, gav mig massvis av minnen tillbaka . Tänker på er massvis av kramar Magdalena

emma lindström sa...

Så fint! Du är en fantastisk mamma Linda!

Annika sa...

Vilken fin film. Sitter här hemma och tårarna rinner, blir så berörd. Nyss skrattade jag åt dina barns fantastiska skrattfilmer, tårarna rann av glädje och nu rinner de av den här filmen. Du är fantastisk. Tänker på dig och din familj, håller alla tummar och tår.
Styrkekramar

Cicci J sa...

Linda jag måste bara säga en sak.

Du är HELT FANTASTISK.

Christel sa...

Hej ! Linda
Min röst kommer att hamna på dej !
Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att ni får en fin resa till New York

Kramizzzz / Christel

Linda sa...

Jag kan bara instämma med alla andra; jag tycker att du klarade det här galant!! Det var verkligen en jättefin film.
Jag har läst din blogg sedan en tid tillbaka, men inte skrivit ngt förrän häromdagen (fototävlingen) men känner nu att jag bara måste lämna ett starkare avtryck.Hela din historia berör mig så väldigt, är själv trebarnsmamma och väntar mitt fjärde vid årsskiftet. Det du går igenom vill ju ingen uppleva...tårarna rinner när jag läser dina ord och tänk om det bara fanns något man kunde göra. Jag följer dina inlägg varje dag och jag hoppas att du mår så pass bra att du kan gå på mama-galan.
Kram Linda

LinaS sa...

Oj så fint, här sitter jag och stortjuter.... Finner inga ord...
Ska uppmana alla jag känner att rösta på dig såklart.
Massa kramar

Åse (Fru Didriksson) sa...

Fina, fina Linda. Vilken fin intervju det var med dig. Du såg otroligt stark ut. Själv satt jag och lipade åt ditt/ert öde. Åh vad jag önskar att det fanns något botemedel så de dumma cancermonstren flyr sin kos och att era fina grabbar får ha sin mamma kvar.

(( KRAM ))

Åsa sa...

Tycker det var ett jättefint inslag Linda! Jag grät när jag såg det för allt är så orättvist :(

Tycker ni kändes väldigt avslappnande och jordnära både du och din man! Stor kram!!

susanne sa...

ÅÅÅÅ; vad fina ni är,tänker på er!

Anonym sa...

Åh, vilket fint filmklipp med dig och delar av din familj. Du är verkligen värd att vinna detta.

Kram Christina

Anna V sa...

Vilken fin film! Tårarna rinner. Du är värd titeln Årets mama!!! Du har min röst!

Hoppas att ni kommer iväg till NY utan att du ska behöva ha så ont.

Styrkekramar i massor!!!

jenny sa...

hittade hit av en ren händelse, men det var inte så länge sedan.
men du har min röst. helst tusen gånger om.
anledningen till att jag nu sitter här och gråter efter att ha sett filmen är för att min moster gick bort för snart två år sedan i bröstcancer som tillslut hade spridit sig i hela skelettet och huvudet. hon kämpade på starkt i många år och hon gjorde fina minneslådor till mina två kusiner.
men det går inte en dag utan att jag tänker på henne och påminns om att det faktiskt händer fler familjer.
jag önskar så att det fanns ett botemedel. så innerligt önskar jag detta.
jag vill skicka mod och kraft till dig och din familj och det minsta jag kan göra är att gå in och rösta.
kram jenny