torsdag, oktober 14, 2010

ERIKS FAVORIT-MELLANMÅL

Sist vi var på bvc fick jag tipset om att ge Erik turkisk yoghurt. Många sorters yoghurt som säljs i affärerna är ju onödigt söta och dyra. Så jag testade att blanda turkisk yoghurt med päronpuré. Det gick helt klart hem och tycker att det är jättegott! :-)


Mannen på den turkiska yoghurten som egentligen är grek och stämde mejeriet på 50 miljoner kronor pga detta.

När det gäller de små verkar det dags för nästa sjukdom nu. Jag hämtade William på förskolan förut och då sa de att han inte hade ätit så mycket idag och det är inte riktigt likt honom. När vi kom hem har han verkat trött, hängig och gråtit för minsta lilla. Sen ville han bada och när jag hjälpte honom av med kläderna så tyckte jag att han kändes varm. Mycket riktigt så hade han lite feber. :-( Förmodligen någon "dagis-bacill". Det var rätt lugnt där i morse när jag lämnade honom och de sa att det var en del som var sjuka.

7 kommentarer:

Jag är Elisabeth sa...

Bra tips!
Vår son som har Cpskada och behöver gå upp ivikt blandar jag turkisk yoghurt, vispgrädde och flytande honung. Att blanda med barnpure kan ju vara bra för att variera smaken.
Vi är också förkylda här hemma... Krya på er.
Kram, Elisabeth

Marie sa...

Ett tips till på mellis är att blanda Turk yoghurten med rivet äpple och lite kanel. Min dotter är fortfarande galen i det!

äppelblomman sa...

Bra förslag där!! De blir sååå dyrt med att hålla på att köpa "färdiga" måltider och desserter! Ska genast pröva på min lille Fabbe;-)!
Kram K

kerstin sa...

Många sjuka nu på förskolorna runt om i landet
Vi har en massa personal borta
kra ha en skön helg

Johanna sa...

Jag brukar ha vaniljyogurt och mosad banan, men jag ska testa med den turkiska yogurten istället :-)

Hoppas Williams feber snart försvinner!!!

kram på er alla

Anonym sa...

Jag har köpt vaniljpulver som finns på Coop (säkert på andra ställen, blandar man det i den turkiska yoghurten så sötar det utan socker.
Sedan kan man sätta i vilken frukt/bär som helst.
Rivet äppel med kanel är en höjdare även här, funkar också i havergrynsgröten.
/mickis

Anki Paulsson sa...

Tack för tipset Linda :)
Kan säga att det gick hem även hos oss.Dett är helt klart favoriten till mellanmål.