Jag har en mamma som är näst intill världsmästare på att laga god mat. Allt hon lagar blir gott och hon har verkligen känsla för att få till det. Även om jag själv försöker göra samma sak så blir det ändå aldrig riktigt lika bra.
Idag har vi ätit hennes goda Firresoppa. Det är en skaldjurssoppa som är väldigt enkel att göra, så om ni vill ha något mumsigt att äta i helgen så kan jag tipsa om den! :-)
Elisabeths goda Firresoppa
Smält 2 msk smör och rör ner 2 msk vetemjöl. Häll sedan på 8 dl vatten + 2 fiskbuljongtärningar. Rör så att det inte blir några klumpar och låg koka i ca 5 minuter.
Häll sedan i 1 burk creme fraiche och en ask kräftost (400g). Häll även i en grovt riven morot och lite svartpeppar. Koka upp och ta bort soppan från spisen. Sen häller du i kräftstjärtar (och/eller räkor för det blir också gott).
Serveras med en bit gott bröd!
7 kommentarer:
Tänk att du har nog världens bästa mamma på alla sätt!
Hoppas ni får en fin helg!
Birgitta
Ja, världens bästa mamma är precis vad du har! =)
Minns att vi åt den där soppan till förrätt en nyårsafton... Mmmmm, den var jättegod! Och då var du som hade lagat!
Kramar!
Känner igen detta underbart goda recept och absolut våran favoritsoppa. Ett litet tips för att få soppan ännu godare. Vi brukar ha i finhackad dill och cayennpeppar.
Kram Kristin
Vad kul att du delar med dig av receptet...detta ska jag helt klart prova:)
Kramar Helena
Ja, din mamma är ju mästare på matlagning! En stor favorit hos mej är ju hennes underbart goda smörgåstårtor!
Jag är fortfarande nyfiken på vad det är hon har i fyllningen,men kan inte komma på vad det är för ingredienser......
Denna soppan såg mycket god ut!
Den måste testas....
Kram Kram
Åh, den soppan har min mamma också gjort några gånger men jag har helt glömt bort den. Är ju supergod!
Herregud va god den va!
Killarna åt som bara den, å då vill ja påpeka att Elias inte alls tycker om skaldjur. ;)
Väldigt väldigt god! Det receptet får va me i min bok! =)
Kram/Mima
Skicka en kommentar