onsdag, oktober 13, 2010

DAGENS MÖTE

Ja, vad ska man säga?! Dagens möte gav tyvärr inte mycket alls. Visserligen fick vi träffa en jättegullig ung tjej som var här och presenterade sig och det kan bli aktuellt att hon kommer hit och hjälper oss om dagarna. Men - det är ju att hitta lösningar som fungerar rent praktiskt också.

Jag skrev tidigare idag att de har svårt att se till helheten eller individen. Att jag är en person som både är sjuk OCH mamma... nej, det går tydligen inte in. Man kan tydligen bara vara antingen eller. *suck* Och precis som min faster skrev tidigare idag så är det inte alltid enbart positivt att bo i en liten kommun. Förmodligen är jag unik och det är säkert så att de aldrig varit med om ett fall som vårt förut. 

Det är även lite som min make säger. Tänk om det börjar brinna och man ringer brandkåren och de svarar: - Nä tyvärr, vi kan inte komma ut och släcka elden. Jo vi förstår att det binner, men vi måste göra en utredning först...!

Sen så är jag trött på att hela tiden få höra "jag förstår" när det sedan inte händer något konkret alls som visar att de faktiskt verkligen förstår. (Tydligen finns det någon mer som fick höra just dessa ord idag, läs mer här).Vad händer härnäst? Jo, hon som var här ska sammankalla till ett nytt möte. När det gäller att skriva protokoll och ordna möten så finns det tydligen precis hur mycket resurser som helst!

2 hobbyböcker för 19:-/st

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Jag mäste säga att de känns som ni skulle koppla in media då skulle de nog bli fart så dina barn och du kan njuta av varandra och inte bara att du har ont

E sa...

Vet inte vad jag ska skriva mer än hoppas att det löser sig snart... vet hur jobbigt det är att stångas mot soc när man inte passar in i deras ramar. Mamma och sjuk=nej, lägg därtill ensamstående, det är fullkomligt oförenligt för dem. oja mycket tid läggs på utredningar och "onödiga" möten
//E

Anonym sa...

Jag är inte förvånad.Habo kommun har aldrig sett till den lilla manniskan,I Habo är det bara pengar som styr, ska man vara accepterad där ska man vara miljonär då få man hjälp med både det ena och det andra.

Helena sa...

Det är verkligen konstigt att man inte kan se helheten...som du säger så finns de tydligen resurser till möten och planeringar som inte leder någonstans. Man blir verkligen arg att de ska funka så dåligt.
Jag kan bara hoppas att de ska leda till något bra.
För om inte du kan få hjälp så undrar man vem får det i såna fall??

Såg att ni bokat resan :) Så roligt!
Många kramar Helena

Sara sa...

Jag blir så frustrerad av att de inte gör något. Hur svårt kan det vara tänker jag. Det är väl bara för dom att sätta sig ner med er och fråga- hur kan vi i kommunen hjälpa er på bästa sätt? Vilken sorts avlastning hade underlättat mest för er och barnen?
Precis som du skriver så ska det utredas till höger och vänster, in och ut. Jag blir så trött på att allt ska vara så tungrott när det handlar om det statliga!!!

Elsa sa...

Det är för hemskt att ni inte skulle kunna få hjälp. Kan ni inte söka en praktikant från arbetsförmedlingen? Det går tusen och åter tusen arbetslösa, som är berättigade att ha meningsfull sysselsättning genom praktik. Kostar inget för er, och måste vara hur värdefullt jobb som helst. Att få hjälpa er fina familj, en oerhört meningsfull arbetsuppgift. Bodde jag närmare er skulle jag med glädje hjälpa er nu när jag själv är anställningslös. Stå på er och lycka till. Och förstås - hoppas ni får en underbar resa.

Lotta A sa...

Men jag förstår inte hur svårt det kan vara för kommunen.........?

Beslutet är ju fattat att du är beviljad 12 timmars stöd per dag.
Måndag till Fredag mellan kl 06:00-18:00.

Så mitt förslag till kommunen är att de löser det på följande sätt:

1 Personal mellan kl 06:00 - 12:00
1 Personal mellan kl 12:00 - 18:00.

Dessa personer får då en arbetstid på 30 tim /vecka.

Ibland känns det som kommunen krånglar till saker värre än vad det egentligen är.
Tänk om de bara kunde tänka lite enklare.....

Jag hoppas att allt inom en snar framtid löser sig för er, på allra bästa sätt!

Stor kram från Lotta

Anonym sa...

Jag håller med om att koppla in media. En aftonbladetatikel är aldrig fel. och deras resurser för att ordna möten och utredningar verkar aldrig sina. Om om gjorde sig av med hälften av landstingsbyråkraterna skulle sjukvården säkert funka betydligt bättre. Jag menar hur många kan det finnas. Min mamma som är läkare säger att de aldrig under hennes yrkesverksamma liv har skurit i administrationen.
Håller med din man. Det är ju NU ni ska ha hjälp. Vad är det som är så jävla svårt att fatta: Jag kan berätta vad de ska göra: Fråga dig vad du vill ha hjälp med och hur du vill att hjälpen ska se ut. vill du ha städning eller handling eller matlagning eller allt ja då ordnar man det. Vill du ha hjälp med barnen så fixar man det och vill du vara med så mycket du kan med barnen fixar man det. Vad är det som är så svårt det kan ju inte vara magiska saker du behöver hjälp med....

Jag är Elisabeth sa...

håller precis på med alla blanketter från SOS internatioanl och försäkringsbolaget. Jag blev ju dålig på Kreta men när jag hamnade på akuten där behövde jag inte betala någonting. Ev får jag väl betala en självrisk på 1500 till försäkringsbolaget, men i övrigt ska de täcka. Håller tummarna att NY blir UNDERBERT. (bokade ju precis av min egen resa dit, skulle kommit hem på söndag)
KRAM

Lisbet Lindell sa...

SUCK!! Tycker du ska gå till tidningarna, du är sjuk OCH mamma det måste dom väl fatta, hur dum måste man vara vara för att få jobba på komunen??

Kram Lisbet

Sofie sa...

Hej Linda
jag blir så upprörd.
Ni har fått en beslut på beviljad hjälp? varför kan dom inte bara fixa det då.Hur ska man orka bråka mot kommunen också.Jag har skrivit det en gång och jag gör det igen du är en Krigar prinsessa i mina ögon all kraft och kärlek till dej och din familj kramar Sofie