onsdag, oktober 06, 2010

BESÖK PÅ RESEBYRÅN

I eftermiddag har vi varit på en resebyrå och kollat lite angående New York-resa. Har haft lite beslutsångest över hur vi ska göra. Orkar jag verkligen en storstadsresa? Eller är det bättre att åka till någon plats där det är varmt och skönt och där vi kan kan ta det lugnt och vila upp oss ordentligt?!

Har velat både hit och dit. Vill ju så gärna till New York, återuppleva staden och träffa de jag lärde känna då jag bodde där, och nu har jag äntligen min chans att resa dit! Men sen i nästa stund har jag känt att jag nog inte orkar och att vi kanske ska boka en sol- och badsemester istället.


En tjej som jag pluggade till förskollärare tillsammans med var så snäll och skickade denna till mig! Tack!!

Men sen kom jag på en annan idé - en kombinationsresa! Vi behöver ju faktiskt inte vara på samma ställe hela tiden. Jag läste bland annat att man kunde kombinera några dagar i New York med en karibienkryssning. Hur underbart låter inte det??! :-)

Hon från resebyrån ska återkomma i morgon med förslag på resa och vad det kan tänkas kosta. Har kollat på datum som är i slutet av oktober eller början av november, så det är med andra ord ganska snart. Kruxet är bara att resorna lätt blir dyrare när man är sent ute (om det inte gäller en sista minuten-charterresa), så vi får se lite vad vår resekassa räcker till. Att vara ute i god tid går dessvärre inte med tanke på min sjukdom.


 
Ingela m familj skickade den här vackra skyddsängeln som en påminnelse om att jag aldrig är ensam. Åh, vad gulligt av er!

Tack snälla alla ni som bidragit till Ludmillas insamling så att vi får möjligheten att komma iväg på vår drömresa!! Att få uppleva en massa härliga saker och skapa fina minnen. Hoppas hoppas nu bara att min kropp hänger med så pass ett tag till så det hela blir genomförbart. Dagar som denna då jag varit trött och har ont så känns det inget vidare... men det bara måste gå! Jag ska boka en enkel resa för cancermonstren till Sibirien redan idag...

Några har frågat om jag och maken åker ensamma eller om barnen ska följa med. Men det blir en resa bara för oss! Visst hade det varit helt underbart att åkt iväg hela familjen, men samtidigt så behöver vi verkligen vilan och det blir svårt att få när alla barnen är med. Dessutom blir det väldigt mycket dyrare att boka en resa för 6 personer än en för 2.

17 kommentarer:

Annelie sa...

Kan du inte få låna en smidig rullstol på hjälpmedelscentralen? Då behöver du ju inte gå hela tiden. Fast Karibien lät inte helt fel...
Hoppas resan blir bra vad ni än väljer.
Varma kramar Annelie

Caroline sa...

Hej!
Jag hoppas att du kommer iväg på din resa! det låter fantastiskt. Är det tänkt att bara du och maken ska åka? Jag tänker på dig, att det blir extra jobbigt med små barn när man reser, vilket du säkert redan vet. I annat fall kanske ngn "barnvakt" i form av mormor eller så kan följa med? Fast jag hade nog åkt själv med mannen min ;-)
Rullstol var väl en bra idé även fast den låter tråkig.. planera så mkt du kan i förväg (eller lägg planeringen på ngn annan) så ni kan förbereda er så kommer det nog gå galant! Du är verkligen värd en resa! Du är min hjälte!!!
kram

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen att du kommer till New York som du så gärna vill .
Var där själv för tre år sedan och det är en upplevelse man aldrig glömmer !!
Du är värd denna resa !!

Kramizzzzz // Christel

Maria sa...

Åh det låter som en riktig drömsemester!! Du får hälsa till NYC från mig. ;) Kram

Sandra sa...

Utifrån vad du berättat hittills låter det nog som en sol- och badresa till nåt varmt härligt ställe som Kanarieöarna, Egypten eller Karibien kanske, skulle vara bättre för din kropp och dina smärtor. En bullrig storstad tar ju extremt mycket energi, både fysisk och psykisk, även om den ger mycket också såklart. Lockar det inte mer att bara vila i en solstol under en palm vid havet? Kanske i kombination med lite shopping och sightseeing i en storstad?
Lycka till hur du än väljer!

Linda sa...

Sandra: New York-resan är främst för att hälsa på alla de som jag känner där. Men att tillbringa hela semestern där som tanken var först... nej, jag tror inte det är en bra idé. Som du säger så tar en storstad mer energi från en än den kanske ger. Sol och värme däremot kan ju förhoppningsvis lindra smärtorna en aning. Jag hoppas på det iallafall. :-)

Amanda sa...

jag hoppas resan blir super precis som ni önskat er, vart ni än åker..kram till er :)

Johanna sa...

New York OCH Karibien... Oj oj oj, vilken fantastisk resa ni kommer få. Hoppas ni får ett bra pris och att ni kan åka snart!!!

Hoppas du mår bättre imorgon

STOR KRAM

Anna sa...

Hej!
Första gången jag kommenterar, men jag har följt din blogg länge.
Jag och min sambo har bokat in en resa till New York den 25 oktober. Vi kommer vara i NY tre nätter, sen flyga inrikes till Miami för att bo där i tre nätter. Den 31 oktober kommer vi hoppa på ett kryssningsfartyg (Royal Caribbean) till Karibien. Sju nätter och all inclusive (förutom utflykter på ställena, men i många fall verkar de lite överskattade - och dessutom finns det så sjukt mycket att göra på båten).
Sen tillbaka på ett inrikesflyg till New York och hem. Enda nackdelen är ju att det blir en hel del flygtid (vet inte hur det funkar för dig att sitta längre tider?), men det känns verkligen som det bästa av två världar. Lite storstad och sen lugn och ro i en härlig hytt och Karibien utanför fönstret (eller balkongen om man har tur ;)). Isåfall kan du ju kombinera det med kanske bara två nätter i New York eller så? Det man får försöka tänka på att det finns betydligt färre kryssningar (om ens några nu i okt/nov) som utgår från New York till Karibien. De flesta utgår från Florida (Port Caneveral, Fort Lauderdale och Miami) och ska du kombinera med NY så blir det ju en flygresa där emellan (och antagligen även på hemvägen - då det brukar bli väääldigt mycket dyrare att boka två enkelbiljetter såsom Sthlm-NY och Miami-Sthlm än Sthlm-NY t.o.r.)

Det var några snabba tankar från mig!
Lycka till med valet!

Stor kram!
/Anna

Anonym sa...

Ett väldigt bra tips är att du snickrar ihop din egen resa på www.travelpartner.se.
Det gjorde vi båda gångerna vi åkte till New York och även när vi har åkt till andra ställen utomlands. Det blir MYCKET billigare och dessutom kan man sitta och välja i lugn och ro.

AnnaHanna sa...

Linda, vännen. Jag missade insamlingen till er resa och jag vill gärna bidra lite då jag tycker att det är en fantastisk idé att ni två får komma iväg och göra det ni vill.
Kan jag sätta in pengar någonstans?
Kram //Anna

Lotta A sa...

Så spännande med eran resa!
Hoppas ni kommer fram till något, som ni känner skulle passa er.....
Sol,bad och värme är ju aldrig fel.

Kram Kram

Anonym sa...

Det låter helt underbart härligt, kombinationen NYC-Karibien ger ju det bästa av storstad och sol!
Men du, har du någon reseförsäkring som gäller?? Jag vet att resedelen i hemförsäkringen inte gäller för sjukdomar man har när man reser ut och som man är i behandling för. Om du skulle bli sämre på resan alltså. Det vore trist om hela er ekonomi skulle krascha pga en inläggning på sjukhus i USA, eller ännu värre, en specialtransport hem. (En liggande transport kostar en bit över 100.000, ett ambulansflyg närmare en miljon...)

/Sofia

Anonym sa...

Klok synpunkt från ovanstående. Försäkringsbolagen är tuffa så kolla noga vad som gäller

Önskar dig en fin semester!

Anonym sa...

Ta en billigare resa till solen så kan barnen också följa med och ev en som kan hjälpa till med barnen.
Jag skulle aldrig själv kunnat åka utan mina barn om jag vore i den sitsen du är.
Kan vara sista semestern med hela familjen men man väljer bort barnen.
Nu vill jag verkligen inte vara elak men det är så jag tänker.
och hur skulle barnen må och bli bortvalda och kanske gå och må dåligt och fundera på om mamma verkligen kommer hem om nått skulle gå helt fel medans ni är borta.

Jessika sa...

Det är klart att ni ska åka. New York är fint såhär års. Låna en smidig rullstol från Hjälpmedelscentralen, som Annelie föreslog ovan. Flygbolaget har också en hel del service för den som är "funktionshindrad" och inte lika rörlig som andra.
Hoppa för all del över de mest turistiga sakerna. Bara att köa kan ta musten ur de flesta.

Lena B sa...

Jag är så glad för din/er skull att ni verkligen kan göra en resa.
Tänk vad lite medmänsklighet kan göra.

Kram Lena