söndag, oktober 24, 2010

BABYBJÖRN BARNMATSTOL

För ungefär en vecka sedan fick William och Erik en ny barnmatstol från BabyBjörn. Vi har tidigare använt en massa olika barnprodukter av det märket, bl a tallrik, bestick, haklappar, bärsele, toasits och pottstol. Köper man BabyBjörn kan man vara ganska säker på att bli nöjd och samma sak gäller deras barnstol.


Tänkte att jag skulle kommentera det som BabyBjörn själva skriver om stolen...

"Den perfekta första stolen där ditt barn sitter säkert och bekvämt från sex månader ända upp till två års ålder."
Vår lille Erik är 10½ månader (men är ett par månader yngre om man räknar hans korrigerade ålder) och det var främst till honom vi tänkte använda stolen. Han sitter jättebra i den. Däremot trodde jag att den skulle bli alldeles för trång och liten åt hans storebror, men där hade jag fel. Den fungerar bra till honom också!

"Matstolen är praktisk och lätt att använda tack vare det öppningsbara bordet som också fungerar som smart låsbygel."
Vid första försöket så tyckte jag att det verkade krångligt att man skulle behöva öppna bordet varje gång man tar i eller ur barnet. Men det är en vanesak och det går snabbt och smidigt både att sätta i och tar ur barnet ur stolen.

"Med bordet i stängt läge behövs ingen extra sele."
Denna funktionen är toppen! William som är drygt 2 år är oftast jättesnabb med att klättra ur barnmatsstolar, men när det gäller denna stolen så sitter även han säkert där. Det finns ingen sele som han själv knäpper upp eller ålar sig ur och det är omöjligt för honom att själva öppna bordet när han sitter där. 

"Matstolen är lätt att hålla ren tack vare den avtagbara brickan som enkelt diskas för hand eller i diskmaskin."
Även denna  funktionen är något jag verkligen uppskattar. Det är enkelt att ta bort brickan och den är lätt att rengöra. Smutsen fastnar inte särskilt hårt, men skulle den göra det så kan man även diska den i maskin så det är ju smidigt.

Man kan ställa brickan i tre olika lägen inåt eller utåt. Det är bra för då riskerar maten inte att ramla innanför brickan och ner på golvet.

"Omslutande design med svängt ryggstöd och justerbart bord ger skön sittkomfort för både mindre och större barn."
Det stämmer bra för båda våra barn verkar sitta bekvämt i stolen. Den har även ett fotstöd till skillnad från en del andra stolar där barnet sitter och dinglar med benen.

"Matstolen tar liten plats och är lättplacerad. Fälls enkelt ihop när den inte används och vid transport."
När man fäller ihop stolen blir den platt. Det är ju bra om man vill ta med sig den någonstans eller om man bor trångt och behöver ställa undan den mellan måltiderna.

Mer om stolen kan ni läsa på BabyBjörns hemsida.


Det bästa av allt... vet ni vad det är?! Jo det är att ni snart kommer kunna vinna just en sådan här barnstol här i min blogg! :-)

7 kommentarer:

cajsa sa...

såå fina kort du tar.
/kram Cajsa

Johanna sa...

Stolen verkar ju helt fantastisk!! Kikar på lite annat till kommande bebis. Har en hokus pokus. men den är ju inte allt för praktisk även fast den har sina bra finesser =)

Lotta A sa...

Det verkar att vara en toppen bra stol. Tänk så himla mycket bra saker det finns i dag.
Än vad det fanns för drygt 10 år sedan, det är verkligen ett mycket större utbud i dag.

Söt och fin bild på lille Erik.

Kram Lotta

anna sa...

Jaha, den vill jag vinna till mitt barnbarn!!! Kram Anna

Anonym sa...

hejsan.
smygläser din blogg lite trots att vi inte känner varandra. du skriver och berättar bra och det berör!
har en son född i februari så känns väl kanske lite extra när man kan härleda så.

angående detta inlägget med stolen så blev både jag o min man så imponerade! Joakim (vår son) han försöker både en två o tre gånger per dag ställa sig upp i sin tripp trapp stol... även när man sitter brevid o matar... skulle så gärna vilja ha en... dock kostade den ju en del.

ta hand om dig/er/Jenny

Anonym sa...

Hej. Läser ofta din blogg och den berör mig verkligen. MEn nu börjar det störa mig med all denna reklam. Den känns inte äkta. Droppen var idag när du börar skriva ngn fejkad berättelse för att få in länkar till annonser. Synd på en ananrs fantastisk blogg

Linda sa...

Jisses! detta låter som en stol för oss! Min minste tar sig ur allt, selar och stolar. För ett par dagar sedan hängde han sig i taklampan och gungade så nu är den också söndrig....

Kanske är stolen ett fall för ´Ture-terrorist.