måndag, september 13, 2010

VAL 2010

För en stund sedan blev jag uppringd av Sifo och fick svara på en massa frågor angående riksdagsvalet 2010. Jag får väl ärligt talat erkänna att jag är ganska dåligt insatt i vad alla partierna står för. Har inte riktigt orkat sätta mig in i det och har känt mig ganska ointresserad av att höra på vilket parti som lovar mest och ljuger bäst. Det känns tyvärr som debatterna ofta går ut på det.Men det är ju några dagar kvar tills det är dags att rösta (om man inte väljer att förtidsrösta, för det kan man göra redan nu). Min röst väger ju trots allt lika tungt som en röst från en person som verkligen är superintresserad och insatt i allt detta med politik. Så jag borde väl kanske ta mitt ansvar jag också och läsa på och lyssna lite. Det finns även olika sidor på nätet där man kan testa och se vilket parti som mest står för ens egna åsikter. Testa dig HÄR du också! Jag gjorde testet, men just det partiet som matchade bäst med mina åsikter är ett av de jag INTE tänkt rösta på...!

4 kommentarer:

Anna Smid sa...

Ja, det här med valet är inte lätt minsann! I våras hade jag en bra tanke då jag verkligen bestämde mig för att i år ska jag minsann vara lite engagerad och sätta mig in i det hela. Och nu är det helst plötsligt sista veckan innan valet och jag har inte varit ett dugg engagerad! Fy skäms på mig! Ska göra ett litet ryck i dagarna och läsa på lite, för jag känner att det är något vi borde prata om med barnen i skolan! Vore jättekul om du kikade in i Brandstorp någon dag som du pratade om!

Kram

Rimfolina sa...

Vilken bra valkompass, tack för länken! =) Hoppas att du har haft en bra dag! Kram.

Mamma Mima på Landet sa...

Ja, ja tycker som du! Bara massa fjäsk å lögner! Man ska bestämma sej när det gått två år efter valet, tycker ja! Alltså inför det som då komma skall. För när "kampanjerna" e igång mår man ju bara illa! Å det värsta av allt e ju att folk verkar gå på det mesta.

Jag gjorde iaf kompassen och jag fick ett parti som jag nog aldrig kommer att röta på, så länge jag lever. Ett annat som åxå var nära. Va ett som ja inte heller tänker rösta på. Undrar hur dom gör sånnadär test. =)
Kram!/Mima

Lotta A sa...

Ja, det är frågan vad man ska rösta på.....?
Men jag ska göra testet, så får jag se vart jag står någonstans.

Kram kram