fredag, september 24, 2010

TREDAGARSFEBER

Mina misstankar om att William har tredagarsfeber verkar stämma. I eftermiddag har han fått små ljusröda prickar på magen och förut hade han bara 37,1. Ingen feber alls med andra ordkönt att han verkar bli frisk lagom till helgen! :-)


Att bada skumbad är riktigt härligt!

TREDAGARSFEBER

Symtom: Barnet får hög feber, ca 39-40. Ibland kan de få lindrig snuva eller hosta, men inga andra symtom för övrigt. Trots den höga febern brukar barnet vara relativt opåverkade. Den höga febern håller i sig 3-4 dagar. Sen sjunker den och i samband med det får barnet ett småprickigt utslag. Det börjar på magen och ryggen och kan sprida sig till halsen, överarmarna och låren

Smitta: Inkubationstiden är ca 10-15 dagar. Sjukdomen orsakas av ett virus som heter humant herpesvirus 6 (HHV-6) och drabbar främst barn mellan 6 mån-2 år. Smittsamheten är ganska liten, men de flesta drabbas av tredagarsfeber någon gång under sitt liv. (källa: growingpeople.se)

2 kommentarer:

Lotta A sa...

Vilket underbart foto!Det var en mycket söt liten bad kille......
Hoppas han är piggare i dag, så att det åter är full fart på honom.

Kram Kram från mej

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Helt fantastisk bild! :)
Charlie hade det där i somras. Blev jättejätteprickig efteråt. Skönt att det inte kliar. Hoppas ni har en härlig helg! Stor bamsekram till dig! :)