söndag, september 26, 2010

SNART SLUT PÅ DENNA VECKAN

Efter den jobbiga natten med alldeles för få timmars sömn har det även varit en ganska jobbig dag. Lyckades till slut somna runt 4-tiden, men kl 5:30 vaknade Erik igen och var hungrig. Strax därefter kom William in till oss och eftersom Erik låg och testade sin röst i hög volym så vaknade även han till. Där var det slut med den nattsömnen! Vi försökte få dem att somna om, men det gick inget vidare och det var ett allmänt kaos i sovrummet när de tjoade ikapp. Till slut gick min man ner med grabbarna och jag kunde ligga kvar i sängen några timmar och sova en stund till. Tack, det var välbehövligt!

 
- Orsaka kaos? Jag som är så liten och söt?? Nähä!!

Erik har varit ganska snorig och hostig även under dagen. Lite feber hade han i eftermiddags också. Det är väl troligtvis något nyss virus han har åkt på.

För övrigt har dagen varit lugn och det har inte hänt så mycket. Nu ikväll har vi varit en sväng hemma hos mina föräldrar. Blev bjudna på goda kantarell-mackor och sen satt vi och kikade på Kalla Fakta. Det handlade om Habo finans, så de hade filmat platser och personer härifrån. Barnen blev kvar hos sin mormor och morfar i natt så att vi får försöka få lite mera sömn. Är så tacksam för all hjälp vi får och vet inte hur vi hade klarat oss utan dem.

Förutom tröttheten är det sådär med mig. Jag har ont på flera ställen i ryggen och även i ena höften. Kan knappt stödja mitt högra ben för att det gör så gräsligt ont och har hoppat runt på ett ben hela kvällen. Undra om det bara är biverkningar av någon medicin eller om det är något annat?! Det är lätt att tro det värsta när de dumma cancermonstren snabbt spridit sig från ena stället i min kropp till det andra. Har försökt att dra ner lite på dosen smärtlindring de senaste dagarna (för att min mage ska få en chans att bli "normal" ett tag), men det går tyvärr inte så bra när det dyker upp nya ställen i kroppen som börjar göra ont.

11 kommentarer:

Caroline sa...

Hej Linda!
Stackars dig som har så ont. Och dessutom två mkt små barn o sköta om! Du är så tapper, duktig och fantastisk! På många sätt. Hur du håller modet uppe. Orkar. Och ser det ljusa i tillvaron.
Jag hoppas din mage lugnat ner sig så att du kan ta din smärtlindring för jag tänker att det behöver du,
KRAM!!

Johanna sa...

Du är en sådan kämpe, en fantastisk mamma och fru. Önskar så att jag kunde hjälpa dig, avlasta eller bara få dig att må bra en stund...

Tänker på dig ofta...

Stor kram Johanna

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Hej kära vän! Hoppas både du och mannen fått sova i natt! Bion ikväll blir ju SEN Hoppas du orkar vara vaken Jag ska hosta högt om du snarkar ;) Att du har mer onte är kanske för att du minsakt smärtlindringen? När får du svar på den undersökningen du gjorde när jag var med?

Ses i kväll!

Kram Maria

http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

Första gången jag hör att din man hjälper till med barnen...och då måste du säga tack för hjälpen! Nej, hög tid för honom att hugga i här, begriper han inte vad du går igenom? Han behöver stanna hemma och avlasta dej ordentligt, jobbet är inte viktigt i det här läget. Förlåt om jag är rak, men sån är jag. Jag bryr mej bara om dej, Linda. Mvh. Maya

Ingrid Henriksen sa...

Oeff vad jobbigt det låter för deg. Én ting är ju att det är jätte jobbig med små barn som är sjuka, som vaknar om natten- men att du även ska få nya smärtor - som självklart ger ny ångest. Det blir omänskligt tycker jag. Du behöver lugn o ro- men får det inte nån stans ! Oesj vad jag blir arg på den jävla cancern.Jag känner deg inte- men skule gärna oxå hjulpet deg ! Hoppas smärtorna i benet ger med seg- så du inte behöver oroa deg för att cancern har spridit seg mer. En ting till. Det är bättre att ta tillräcklig med smärtlindring- så du inte går o plågas med smärtor !!! Varma höstkramar o lycka till.

Gozzi sa...

Jag får också hålla med "anonym" som skrev att det var första gången som din man hjälpte till. Ibland får man nästa för sej att du lever själv svårt cansersjuk med dom små barnen. Du behöver få vila precis så mycket som din kropp säger till om! Din man hjälper säkert till mer än vad som står i bloggen (får vi innerligt hoppas), men du måste få ännu mera hjälp av honom! kanske dax att han tar föräldraledighet så att du verkligen kan slapna av!
Många kramar till dej från en läsare som följt dej under en tid!

Anonym sa...

Ursäkta men vad är det för omänsklig arbetsgivare? Hoppas verkligen att din man hittar ett annat jobb, hårdare inställning hos en arbetsgivare har jag sällan hört talas om. Det är ju verkligen skarpt läge hos er, förstår de inte? Bedrövligt. /Mia

Emelie sa...

Linda vill inte predika, men du måste äta något regelbundet, typ Laktulos för din mage. Även Laxoberaldroppar kan du ta till natten vid behov. Det finns ingen som står på sådana mediciner utan att behöva det! De mediciner du tar är stoppande och det är viktigt att magen sköter sig ordentligt!!!
Tänker på dig massor!
Kramar Emelie

Linda sa...

Emelie: Tack! Jo, jag tar en massa laxerande droppar varje dag, men de hjälper inte tillräckligt. Fick även något pulver utskrivet som skulle lösas i vatten. Men det fick jag inte i mig. Kräktes upp alltihop efter 5 sekunder ungefär! :-S

Öser även i mig en massa plommon och päron i hopp om att de ska hjälpa lite. :-)

morsan sa...

Vård av barn kan han väl ta ut. Du måste ju få avlastning. Hur är det med ditt immunförsvar. Tänker på öppna förskolor hur mycket bakterier florerar där. Mina barn var bra mycket större än dina när jag fick cyto. Men dom avrådde mig å det bestämdaste att hålla mig från skola o dagis. Jag var så trött under min cyto att jag knappt höll ihop. Att du orkar är ett under. Men vad kul att Ludmilla fick ihop så mycket pengar och att resan blir av. Hoppas mannen din får ledigt av sin puckade arbetsgivare. :.)
SKÖT OM DIG

Linda sa...

morsan: Just nu får jag inga cellgifter så mitt immunförsvar är inte särskilt påverkat. Men i vintras och våras undvek jag att gå in på förskolor, skolor och att besöka öppna förskolan. Vår 6-åring som gick på förskola då brukade jag lämna och hämta utomhus när jag visste att mina värden var dåliga. Fast sen så hade vi säkert alltid en massa baciller och smittor hemma ändå i och med att vi har småbarn. Jag var ständigt förkyld eller hade ont i halsen!