söndag, september 26, 2010

SMÅBARNSFÖRÄLDER = JOBB PÅ OBEKVÄMA ARBETSTIDER

Det var tur att jag fick sovmorgon i morse, för den här natten bjuder tyvärr inte på någon vidare sömn. Erik hostar, hostar och hostar. På dagarna har han inga större besvär med luftrören, men nätterna...!! :-( Han har fått andas (skrika) luftrörsvidgande i Williams inhalator ett par gånger och det har hjälpt lite som tur är. Ganska täppt i näsan är han också, men typiskt nog verkar någon liten hustomte varit här och gömt nässprayet.

Fy vilken natt! Tycker att det har varit alldeles för många såna här nätter det sista. Är det inte något med ena barnet så är det det andra. Men detta är säkert bara början. Barnen kommer säkert fortsätta dra hem en massa "mysiga" baciller från förskolan och skolan.

För att spä på allt det jobbiga ännu mer så gör min rygg ont också. Mest precis mellan skulderbladen. Vad finns det för nånting där som kan göra ont?!

Ja, där kom nästa hostattack där nappen flög iväg tio meter och resulterade i en arg bebis! Sitter med honom nu så han får vara upprätt. Det verkar underlätta för honom. Dock inte för mig. Svårt att sova sittande. Fast nu är jag så trött så snart går nog det också. Klockan är efter två på natten och jag borde ha somnat för längesen...

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Oj, Linda! Inte lätt att vara småbarnsförälder när man inte själv är frisk! Du behöver ju verkligen få sova. Vilken kämpe du är!

Kram

Ingrid Benjaminsson

Linda sa...

Usch det är inte lätt.. & speciellt när man har barn tätt.. Det vet jag verkligen... Är inte den ena sjuk så är den andra det...:-(

Hoppas de snart är pigga killarna..

Anonym sa...

Du kanske kan prova att lägga något under "fötterna" vid huvudänden på Eriks säng, så att det blir lite lutning på sängen - huvudändan på sängen höjs. Då hamnar han i mer "upprätt" läge utan att behöva vinkla nacken. Det kanske kan bli enklare för honom att andas då. Man vet ju själv hur det är när man är förkyld (har själv förkylningsastma), att man hostar mer och är mer täppt när man ligger, än om man "kommer upp" en bit.

Kolla med er barnläkare också om inte Erik kan få inhalator (om han också har förkylningsastma) eller annan luftrörsvidgande medicin. Det låter jobbigt för honom (och för dig, som inte får sova, men som behöver det).

Du är verkligen beundransvärd som orkar kämpa så!

Kram från mig

Lotta A sa...

Fy, det låter som en mycket tuff natt för er. Mycket jobbig när man inte får sova.....
Det låter heller inget vidare att din rygg har börjat att spöka lite mera.
Hoppas att det finns chans för dej att vila lite under dagen.....

Kram Lotta

Ludmilla sa...

Jag tycker absolut att du ska kräva OB-tillägg!

Lisbet Lindell sa...

Det är verkligen jättejobbigt med sjuka barn, hoppas det snart blir bättre med hostan så du och barnen får sova bättre...

Kram från Lisbet

Anonym sa...

Sänder kramar i mängder <3
Lotta.E.