torsdag, september 16, 2010

SALONG WÄTTERSPA

Igår bokade jag tid för att prova på "floating" och jag lyckades få en tid redan idag! Det kändes bra eftersom jag varit fruktansvärt trött de senaste dagarna. Förkylda småbarn och ont i kroppen har även gjort att jag sovit ganska dåligt om nätterna ett tag nu.

Jag var på Wätterspa som ligger på Torpa i Jönköping. Jag hade faktiskt aldrig hört talas om detta stället förut, men jag kommer absolut åka dit fler gånger och kan varmt rekommendera det! Det var riktigt mysigt och de som jobbar där var jättetrevliga.

Direkt när jag kom dit så kände jag mig riktigt välkommen och väl omhändertagen. Den mysiga och trevliga miljön och inredningen där inne gjorde att man kände sig avslappnad bara av att vara där.Wätterspa erbjuder en massa olika behandlingar, bl a kurbad under stjärnhimmel, ansiktsbehandlingar, flera olika sorters massage, fotbehandlingar, zonterapi och öronakupunktur. Men det jag provade på idag var som sagt floating. Just nu har de ett erbjudande till nya kunder där man får 3 behandlingar a´45 minuter för bara 695:- (ord pris 1350:-).

När det gäller floating så har Wätterspa har ett av Sveriges första floatingroom. Vanligast är nog en sk floating-tank, men det är nog lite lätt att man kan känna sig instängd i en sådan om man lider av cellskräck.

En del av er som läser detta har själva provat på floating, men för er som inte har en aning om vad det är så kan jag berätta hur det gick till. Först fick jag ta av mig kläderna och därefter ta en dusch. Där fanns härlig duschgel, schampo och balsam som man fick använda. Sedan var det dags att stiga in i det lilla floating-rummet. Vattnet där inne var kroppstempererat och har en rejält hög salthalt som gör att man flyter som en kork. Döda havet kan slänga sig i sjön! ;-)

Man ligger naken i vattnet och det fanns en kudde man kunde använda. Jag fick välja om jag ville ha helt tyst där inne eller lyssna på avslappningsmusik. Jag valde att ha musik. Man får gärna ta med en egen skiva om man har någon favoritmusik som man vill lyssna på. Det fanns även en knapp för belysningen. Jag lät lamporna lysa några minuter, men släckte sedan. Det var mycket skönare att ligga där när det var helt mörkt. Nästa gång ska jag nog även testa att ligga där utan musik och bara lyssna på mina egna andetag och hjärtslag. Sen får man se inför kommande behandlingar vilket som kändes bäst.

Jag tycker att det var riktigt skönt och avslappnande att ligga där. Befann mig i ett tillstånd mellan sömn och vakenhet större delen av tiden då jag låg där. Det var häftigt att känna hur man blev alldeles viktlös. Det bästa var att jag kunde ligga utan att ha ont någonstans! Annars när jag ligger i sängen eller soffan så är det alltid någonstans det gör ont. Dessutom gjorde det kroppsvarma vattnet gott för ömma leder och muskler.

Efteråt kände jag mig skönt avslappnad. Pricken över i var dessutom att jag efteråt fick sitta i en jätteskön fåtölj med fötterna på en pall. Fick en gosig filt att krypa in under och en kopp Roibos-te. Kände mig verkligen ompysslad och det var vardagslyx på hög nivå!Ja som ni säkert förstår så är jättenöjd med dagens spa-besök och jag längtar redan till nästa gång! :-) Tänk om ens läkare kunde skriva ut "recept" på såna här typer av behandlingar istället för en massa mediciner man hämtar ut på apoteket. Vad bra det hade varit!

Wätterspa har även Hudvårdskvällar den sista torsdagen i varje månad. Man får då prova på helt biologiska produkter. Det är gratis och man anmäler sig på telefonnummer 036-12 52 42. Det vore jätteroligt att anmäla sig tillsammans med ett par kompisar någon gång. De tar bara emot ca 10 personer varje gång så det är först till kvarn som gäller.

Tack än en gång till mina underbara vänner Helena och Anneli för att ni tyckte att jag skulle prova detta!

3 kommentarer:

Therese sa...

Va kul att du gillade floatingen. Verkligen skönt att du slapp ha ont under tiden också.

Vilket gulligt erbjudande att få komma och fotografera mina små. Det skulle vi väldigt gärna göra. Vore ju jätte kul att ses också, var en evighet sen sist.
Skulle du orka träffas i nästa vecka? Har du några kommande behandlingar inbokade?

Som jag skrev till sofie så är det lite mer jobb med en vändbar mössa plus lite mer tygspill, så den måste jag nog öka priset på lite. 150 kr tar jag för dom.
Men om du ska fota mina små så kan vi nog komma fram till en bra rabatt om du inte vill ha pengar för det istället (det förstår jag såklart om du vill ha lite betalt).
Hoppas du får en bra dag! Kram

Mamma Svartvit sa...

Vad underbart det låter! Skulle önska jag med hade gillat floating, men det låter nog som om "ditt ställe" håller lite högre klass på det hela. Där jag var kände man sig mest i vägen och stressad över att allt skulle gå tillräckligt fort eftersom nästa skulle in direkt efter...

Lotta A sa...

Det låter alldeles underbart detta som du provat.....:-)

Kram Lotta