onsdag, september 15, 2010

NÄR BÖRJAR MORGONEN?

I natt sov Erik över hos mina föräldrar, så vi har bara haft William här. Igår tog han ju sovmorgon och det händer inte särskilt ofta. Jag fick till och med fick väcka honom eftersom vi skulle hinna till dagis och sen skulle jag till sjukhuset, men man kan lugnt säga att det jämnade ut sig idag. Redan kl 5:20 tyckte han att det var morgon. Vi är inte helt överens där, för allting före kl 6 känns som natt. Försökte få honom att somna om, men han hade ingen större lust med det.

Jag låg kvar i sängen medan han gick upp och lekte. Sov tyvärr ganska dåligt i natt och har haft ont i hela kroppen, men av någon anledning lyckas man alltid sova lite bättre just de där tidiga morgontimmarna. Så jag råkade somna till flera gånger. Kanske inte så jättebra eftersom vår 2-åring kan vara riktigt påhittig ibland och passar gärna på att göra små hyss när man inte ser. Det hände i och för sig inga större grejer idag, men ena gången vaknade jag av att han hade burit in sina badleksaker och lagt dem hos mig i sängen. I en av dem fanns det kvar lite vatten. Iskallt vatten! Brrr!


Vi har vår egen lilla Emil i Lönneberga här hemma! ;-)

Igår var jag jättetrött och den där tröttheten hänger tyvärr i sig idag också. Det känns nästan som jag skulle kunna somna sittande här vid datorn. Det är lite som ett batteri som börjar bli dåligt. Även om det laddas upp så tar det snabbt slut. Önskar att jag hade lite mer energi för då skulle jag bland annat rensa lite bland alla grejer vi har och se om det är något som går att sälja på Blocket eller Tradera. Funderar på att försöka få in några kronor där och sen åka till IKEA och handla en ny bäddmadrass. Är så trött på att vara trött och det känns som jag börjar bli lite desperat efter att få sova bättre om nätterna. Det är ju inte alls säkert att det hjälper att byta madrass, men det kan nog inte göra nattsömnen sämre.

Jag har förresten bokat tid nu för att prova på "floating" och det blir redan i morgon! Spännande! 45 minuter avslappning där sägs kunna motsvara flera timmars sömn. Någon som läser här som har testat på floating? Hur var det?!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda. FÖrst vill jag bara säga att jag beundrar dig för ditt mod. Nu till floating jag har provat det en gång men eftersom jag är den rastlösa typen så var det inget för mig. Det var alldeles tyst där och jag kände tyvärr inte det där lugnet ...men andra kanske tycker att det var underbart.. ha det bra och sköt om dig

Lotta A sa...

Jag håller helt med dej, innan klockan 6 så är det natt......
Vid den tidpunkten är man ju otroligt trött.

Trist med all värk, smärta gör ju att man blir oerhört trött.
Så hoppas att det kan göra skillnad om ni köper en annan madrass.

Kram från mej

Anonym sa...

Jag kan inte låta bli att bara komma med ett inlägg om sängen, snälla, köp inte en madrass på ikea och framförallt inte bara en bäddmadrass, det gör ingen skillnad, det är madrassen under som gör allt. Åk till en sängbutik eller möbelaffär istället så får du hjälp.

//En som jobbat med sängar i många år

anna sa...

Hej Linda! Jag har en rolig historia som hände mej när jag var på floating. Man skulle ju ligga där i 45 minuter och första tiden var det sköööönt. Jag blev lite rastlös efter ett tag och tyckte att tiden hade gått väldigt långsamt. Sen fick jag nog och klev ur och då såg jag klockan! Jag hade legat 1 timme och 15 minuter. Det berodde på att personalen haft skiftbyte och glömt att meddela vid överlämningen att jag låg i floatingen. Meningen är att de ska komma in och hämta mej när tiden är slut. Annars var det en slön och annorlunda upplevelse. Jag kände mej inte så särskilt utvilad dock. Ha det så mysigt!
Kram Anna

Rimfolina sa...

Hej svejs! Jag tyckte att floating var rätt skönt. Jag somnade... =) Hoppas att du gillar det! Kram.

Ludmilla sa...

Vad menar du med floating? Att ligga i en tank? Det har jag inte provat. Men, att bli buren av en person i vattnet och även komma under vattnet... det har jag provat och det var helt fantastiskt!

Mamma Svartvit sa...

Jag fick ett presentkort på 3 ggr floating, men utnyttjade bara två av gångerna. Jag tyckte tyvärr att det endast var obehagligt!

Jag vet inte om man brukar ha en nack- kudde eller liknande, men där jag gick fanns det i alla fall ingen. Jag fick jätteont i nacken av att spänna mig för att inte få saltvatten i munnen och ögonen.

Dessutom svider det koncentrerade saltvattnet på varenda litet skrapsår eller torr hudparti. Så ett tips är kanske att smörja småsår med vaselin innan...

Kristina sa...

har du inte fått låna en prinsessmadrass av arbetterapeuten? Den gör under för sömnen och är ett gratis hjälpmedel och gör att man inte får trycksår.Kram