tisdag, augusti 24, 2010

NU VET VI VARFÖR

För en stund sedan ringde läkaren vi var hos med William på sjukhuset i lördags. Svaret på odlingen hade kommit nu och det gav även en förklaring till varför han mått så här dåligt i flera dagar. Han har drabbats av campylobacter, som är nära besläktade med salmonella-bakterier.Vi behöver inte oroa oss så mycket för att han ska smitta oss andra. Det är ovanligt att smittan sprids från person till person som vanliga magsjukor gör. Frågan är hur han blivit smittad? Man kan bland annat få bakterien via kyckling-, får- och fläskkött eller genom vattnet, men det är ingen av oss andra här hemma som känt av några symtom.

Jag läste även på smittskyddsinstitutet att förorening via flugor också kan förekomma. Vi bor grannar med en massa får så undra om smittan kan kommit den vägen? Alltså från äckliga flugor som suttit i fårbajset och sen kommit som oinbjudna gäster in till vårt hus?! Eller det kanske är långsökt att tänka så. Ja, skit samma egentligen. Det känns i vilket fall som helst skönt att ha veta vad symtomen kommer från för det har inte riktigt känts som en vanlig magsjuka.

En annan teori är att blöjtillverkaren Libero har skickat ut lite baciller till oss för att öka förbrukningen av blöjor! Hihi! ;-) Nä, så är det nog inte riktigt, men otroligt vad blöjor det har gått åt! Ett paket har gått åt i rasande fart och då har vi ändå fått norpa ett gäng på sjukhuset när vi suttit på akuten och väntat.

Symtomen som står beskrivna stämmer precis på de William haft, förutom att han inte har kräkts. "Oftast ses ett akut insjuknande med diarréer (ibland blodtillblandade), magsmärtor, illamående, kräkningar och feber.".

Mer information om campylobacter kan man hitta här:
- Netdoktor
- Jordbruksverket
- Wikipedia

Läkaren sa att han inte behöver isoleras och så snart han orkar och har kommit igång med att äta och dricka igen kan han även gå till dagis. Söta drycker som saft och avslagen cola är bra tills han börjar äta igen. Men just nu äter han. En sak funkar jättebra - nämligen polarknäcke! Han har tuggat i sig ett par stycken bara medan jag har skrivit detta inlägget! :-)


Norrländskt hårt tunnbröd ska det vara!


- Vart är William?!


- Hääär! Tittut!!

9 kommentarer:

Suss sa...

Men herregud Linda?! Det tar aldrig slut för er!

Hälsa W att han har god smak ;-)
Stor kram!

malinj80 sa...

Vad skönt att få reda på vad det var! Hoppas nu på att han piggar på sig! De e säkert från de där äckliga flugorna han har fått det! Stackarn. Ge honom en stor krya på sig kram från mig!
Och TACK än en gång för paketet, jag blev så glad så tåtarna rann när jag öppnade brevlådan o det låg ett paket till MIG!
Många kramar Malin

Anonym sa...

Ojoj va mycket det är hela tiden! Stackars er!

Många krya på er kramar!! Gunilla N

äppelblomman sa...

Fy farao vilken otur ni har med alla dessa sjuksommar. Nu får det vara slut på det!!!
Skickar lite styrkekramar till er!!!
Kram K

Ludmilla sa...

Sötnosen!
Skönt att veta vad det är i alla fall...

Mia sa...

Ja nu får det vara bra med sjukdomar tycker jag. Skönt att veta vad det berodde på alla fall.

Hoppas nu ni får vara friska och njuta av hösten. Kram

Mamma Mima på Landet sa...

Men gud! va sjukt detta e! Hur kan eran familj drabbas av typ allt!? det är faktiskt helt sjukt! Usch... Jag hade gärna tagit hans magonda, så att ni hade sluppit sjukhuset IGEN.
skönt iaf att lille W mår bättre, å skönt åxå att det inte smittar så ni andra slipper bli sjuka.
Nu hoppas jag att ni e klara för resten av året! kramar om! /Mima

Lotta A sa...

Så skönt att ni fick veta vad det var som "spökade" med lille William....
Men usch och fy , vad mycket otrevliga saker man kan få.

Men jag säger bara det, är det något som är riktigt vidrigt. Så är det väll flugor. De är både irriterande och äckliga!Jag kan tänka mej att de för nog med sig en hel del basilusker......

Hoppas er lilla söta kille nu piggnar på sig, så det är full fart igen.
Fina foton!!

Kram Kram

Rimfolina sa...

Skönt att få veta vad det var! Hoppas att ni får sova gott nu, många, många nätter utan att någon ska må dåligt. Kram.