onsdag, augusti 25, 2010

DET VÄRSTA TÄNKBARA

Tandläkarbesöket idag gick sådär bra. De kom med den "roliga" idéen att mina två visdomständer i underkäken måste dras ut. Har inga större problem med de båda tänderna just nu, men de har inte riktigt kommit upp som de ska och det blir lätt infektioner vid dem. Så risken finns att jag får problem med dem senare och det är ju inte så bra. Därför måste de bort innan jag börjar med min behandling.Det värsta är att de dessutom måste dras bort väldigt snart. Helst inom den närmaste veckan. Ju mer jag tänker på det desto mer säker är jag på att jag inte fixar det! För att dra ut behövs en massa bedövning och sprutor är också hemska!! De sa att jag kan få lugnande, men det hjälper nog inte. Jag tror inte ens jag klarar det om de säger att de kan söva mig. Avskyr när någon rotar i min mun.

Min vanliga tandläkare kom också med förslaget att dra ut de där båda tänderna för några år sedan, men så sa han också att det nog inte var så smidigt att dra dem för rötterna satt lite trassligt till och han nämnde något om att skära bort dem. Usch och fy, det lät bara för hemskt så då stängde jag av mina öron... och tänderna sitter där de sitter!

Har ringt och sökt min läkare för att se om han har några andra förslag på behandling för min del. För det här går bort! Mycket kan jag stå ut med, men att dra bort två tänder - aldrig i livet!!! :-(

21 kommentarer:

Lotta A sa...

Aj, Aj det lät ju inget vidare skoj!

Är man tandläkar rädd ,så hoppar man ju inte högt av förtjusning utav tanken att dra ut tänder precis.....

Hoppas din läkare har någon annan ide, så du slipper detta....

Kram Kram

jucea sa...

Uch då!! Jag är också tandläkarrädd, och jag står inför det fina att dra ut alla mina 4, varav troligtvis alla måste delas itu först, sedan grävas fram och till sist dras ut... Jag har också sagt att det där är ju absolut inget jag gör vid medvetande! Blä fy för tandläkare! :-(

Pysslan sa...

Usch, va tråkigt! Särskilt som det var något du absolut inte ville. Önskade så att det var något du kunde slippa. Du har varit med om tillräckligt mycket tråkigt nu. Kram Heidi

Anonym sa...

Jag tror att du fixar detta.Jag hatar tandläkaren jag med men 4 visdomständer är borta och vid 2 har de fått skära men det är inte så hemskt som man tror.Det går ganska fort och få ut en tand faktiskt enklare än att rotfylla en tand. Nästan alla får ju dra de där visdomständerna.Det är nog bäst att det blir snabbt då behöver du inte gå och tänka på det, och ta lugnande om du behöver för det hjälper nog en hel del, man kan väl även få lustgas, fråga om det du så ska du se att det löser sig med tänderna och du har ju fått utstå så mycket nu så jag tror att du fixar detta Linda.

Katarina i Holon sa...

Jag vill bara lugna dig lite och säga att det inte gör ont om du får rätt bedövning. Be först om bedövningskräm och sen vanliga sprutan. Jag drog bort mina visdomständer för det var små hål i dem och ingen ide att laga. Det gick snabbt och helt smärtfritt. Det enda man känner är som ett tryck när de drar.

Efteråt är det lite geleigt och äckligt i hålen, men det gör inte ont då heller.

Så om du är tvungen så ska du bara veta att det inte är så farligt som du tror! :-)

Anonym sa...

Men om din tandläkarrädda moster har dragit ut visdomständer..då får ju inte du vara sämre!! ;)
Allvarligt talat sa dom samma om min ena tand, och det kändes inte alls..varken bedövning eller utdragningen!
Jag kan följa med och hålla dig i handen! Kram Susanne <3

Anonym sa...

Jag är väl ingen tuffing heller hos tandläkaren.... Släktdrag kanske? Jag har också dragit bort alla mina och det är inte alls så farligt! Man kan mycket mer än vad man tror!
Kram Birgitta

Lisbet Lindell sa...

Som om du inte har så det räcker... Lider med dej...

Kram Lisbet

äppelblomman sa...

Uscha jag lider med dig. Dessa tänder är ingen lek... Hoppas att du/ni kommer fram till något bra!!
Kram K

kerstin sa...

Aj Aj jag vet hur du känner det Linda jag har med tandläkar skräck!!Kontigt vi som vart med om så mycket men hur som helst
kram på dig Kerstin

Rimfolina sa...

Åh nej och usch och fy, stackars dig!! Hoppas att de kan lösa det på nåt mindre läskigt sätt! KRAM!

Lena sa...

Linda, jag tycker att det är extremt obehagligt att gå till tandläkaren, jag får verkligen ångest men jag fick dra ut två visdomständer (inte på samma gång) för att de blev infekterade och DET gör ont. Extremt ont.
Jag var så stressad över att dra ut och hade verkligen ångest men det gick så bra! Det är obehagligt ja men med lugnande och bedövning så är det ingen fara, I promise! Jag lovar att alla dina läskiga cellgiftsbehandlingar är värre.
Kram Lena

Lena sa...

Linda, jag tycker att det är extremt obehagligt att gå till tandläkaren, jag får verkligen ångest men jag fick dra ut två visdomständer (inte på samma gång) för att de blev infekterade och DET gör ont. Extremt ont.
Jag var så stressad över att dra ut och hade verkligen ångest men det gick så bra! Det är obehagligt ja men med lugnande och bedövning så är det ingen fara, I promise! Jag lovar att alla dina läskiga cellgiftsbehandlingar är värre.
Kram Lena

Anonym sa...

hej

Jag ska trösta dig med att skära bort visdomständer är inget farligt. Har gjort det pga det inte gick att dra ut. Gillar inte tandläkaren heller!
Du har säkert gjort massa värre undersökningar innan.

Lycka till kram Gunilla N

Anonym sa...

Hej Linda !
För flera år sedan sa min tandläkare till mig att jag var tvungen att dra ut en visdomstand men den satt så illa till att jag ev. skulle tappa känseln i munnen pga att rötterna satt runt nerven. Jag sköt upp saken eftersom jag hatar tandproblem och hade egentligen inga problem med tanden då. Efter några år så blev jag tillslut tvungen.... HUGA ! Men det gick jättebra !! Och då avskyr jag verkligen tandläkaren och fast jag har haft stora problem med tänder så vänjer man sig aldrig. Så det går säkert bra för dig med !
Kram Lena

Anonym sa...

Uschan buschan för allt som du får stå ut med! Jag är liksom du ingen större fan av att gå till tandis. Jag har dock inte dragit ut några tänder men har gjort rotfyllningar. Inför dessa, två stycken, har jag fått lugnande, Dormicum, det har motat bort den värsta rädslan (livet blir lite roligare med Dormicum) men smärtan känns och det är svårt att bedöva helt och hållet. Jag tycker att du ska överväga att be om att få bli sövd. Detta för att du redan kämpar på alla håll samt kanter, inte för att du inte klarar av det utan att bli sövd utan för att du ska slippa oroa dig! Visst är det läskigt att bli sövd men det gör inte ont. Lycka till! Kram från Jele

Mamma Mima på Landet sa...

Men fy va trist! Att det aldrig tar slut!?
Jag tycker visst du ska ta å dra ut dom. Ja lovar att du klarar det! Klarade jag det, så LOVAR ja att du gör det! jag fick en "grogg" med lugnande (den dyraste man kan köpa tror ja) kostade nåt runt 800:- men det hjälpte. Ja vart heltrött. Sen med bedövning på det. HÖG musik i öronen å BLUNDA. Om sagt, klarade mesproppen Mima det, klarar alla det!
Kramar om/Mima

Kajsa Bergman Fällén sa...

Jag är inget fan av tandläkaren men jag har opererat ut två visdomständer och dragit en och det var inte så farligt ändå. Det är värre att ta bort tandsten tycker jag, det är vidrigt!

Anna L sa...

Hej Linda!
Ring och boka tid! Efter bedövningen så känner du inget om det skulle bli så att de skär lite för att få upp tänderna med rötterna. Dessutom så läker tandköttet oerhört fort, så 4-5 dagar efteråt kan du inte ens känna något med tungan.
En stor kram
Anna

Åse sa...

Usch usch, jag lider med dig. Själv har jag ingen större tandläkarskräck, men visst känns det obehagligt.

Jag har dragit ut två visdomständer, visserligen i överkäken. Båda lossnade på ett litet kick. Det knakade lite i käken bara och på mindre än en minut/tand - jag lovar - så var de ute.

Hoppas de kan komma med förslag på hur ni ska göra. Sövning används ju i svåra fall, då man behöver operera ut tänderna? Kanske kan vara något.

Anonym sa...

Du grejar det!!! Jag har alltid haft tandläkarskräck och drar mig bara för en undersökning... men sen fick jag ont i en tand och var tvungen att rotfylla. Det var lite jobbigt att gapa i 1,5 timme, men annars var det inte alls så illa som jag hade hört och föreställt mig! Bra musik i lurarna, komma överrens med tandläkaren om tecken "tummen upp" "stop" "aj det gör ont" etc. Bedövning & lugnande såklart!
DU GREJAR DET!!! Kram och lycka till, Hanna.