tisdag, juni 15, 2010

RENOVERA ELLER BYGGA NYTT?

När jag var liten gick jag på mellanstadiet i Fagerhults skola och nu går min ena son där. Just nu är det en debatt om skolan. I samband med att skolan fick en vattenläcka i vintras och de har gått igenom vad som behöver renoveras så har de även hittat gamla mögelskador (om jag inte minns helt fel hade skolan problem med mögel redan när jag gick där). Frågan är nu uppe i kommunfullmäktige om skolan ska renoveras eller om de ska riva den gamla skolan och bygga nytt.

Min åsikt är - bygg en ny skola! Vi bor ju i Sveriges bästa kommun och även barn på landet har rätt att gå i en fräsch skola utan att riskera sin hälsa. Likaså ökar barnantalet och jag kan tänka mig att det behövs både fler och rymligare lokaler för att en så bra verksamhet som möjligt ska kunna bedrivas.

På torsdag fattar de beslut så framför era åsikter redan nu. Man kan mejla de som sitter i kommunfullmäktige eller så kan man gå in på frågepanelen på Habo kommuns hemsida.

2 kommentarer:

Lotta A sa...

Hoppas att Habo Kommun, som nu ska var den bästa. Även kan satsa lite på de som bor på landsbygden.

För inne i Habo samhälle så har de ju lagts enormt mycket pengar på nybyggda skolor och Dagis/Förskolor.

Nu måste det vara Fagerhults tur att få något NYBYGGT!

Anna Smid sa...

Ja, nu är det verkligen full debatt i detta område! Frågepanelen är bombaderad med frågor och jag vet att Föräldraföreningen varit i kontakt med Roger och politikerna. Hoppas många även ansluter på mötet på torsdag, vi är i alla fall några i personalen som ska gå dit. Fortsättning följer!

Kram på dig