onsdag, juni 23, 2010

DISKBRÅCK OCH FÖRÄNDRINGAR I SKELETTET

Var och gjorde en MR-undersökning förra veckan och idag hade jag tid hos läkaren för att se ifall det kunde ge något svar på varför jag har fått så ont i ryggen. Läkaren började med att berätta att man inte hittat någon spridning av cancern dit. Tack! :-) Kändes inte som jag behövde höra så mycket mer, för vad det än var förutom det så är det förmodligen inget jag dör av även om det gör ont.


Tjohooo!

Det som gick att se på undersökningen var att jag har ett diskbråck på någon kota långt ner (minns inte exakt vilken) och de hittade även några små förändringar i skelettet. Förändringar i skelettet?! Det lät väl inte så bra tyckte jag, men han förklarade att man ibland kan hitta såna efter man genomgått behandlingar med cellgifter. Så förstod jag det rätt var det någon slags godartad förändring. Han förklarade inte så mycket för han sa att det är andra som är mer insatta i detta och att jag ska få prata med någon från ortopeden istället. Förmodligen redan i morgon.

Ja, det var dagens läkarbesök. Var lite orolig innan för det är inte särskilt många av alla läkarbesök där jag fått några goda besked, men det gick ju rätt bra idag ändå tycker jag, även om jag tyvärr har lika ont i ryggen nu som när jag kom dit. Men det var som sagt inga metastaser! Brukar annars mest vara tråkiga ord och bekymrade miner från diverse olika läkare. Ingen som direkt sitter och läser ur mina tjocka journaler med ett leende på läpparna, utan det är snarare så att de beklagar allt som jag går igenom.Kan förresten säga att de som satt i väntrummet till strålningen idag inte heller skrattade särskilt mycket. Det hade krånglat med en av maskinerna på morgonen så det var en och annan som var rätt sur. Väntetiderna låg på mer än ett par timmar, så de stackarna som jobbade där idag fick sig nog en och annan utskällning från folk som inte orkade vänta. Vågar väl knappt skriva ut här att jag fick lite förtur eftersom jag fortfarande skolar in på dagis och helst inte vill sitta där nere hela dagen utan att kunna bli nådd på mobilen. Jag lovar att om jag hamnar där igen som pensionär så ska jag sitta där och vänta hela dagarna utan att bli tjurig! ;-)

Medan jag satt där i väntrummet fick jag förresten ett ganska grinigt påpekande från en som satt intill mig om att det faktiskt inte var tillåtet att använda mobilen där. Jo jag vet, men min mobil är ändå stendöd där nere och det finns inte en chans att det går att ringa eller ta emot samtal eller meddelanden på den, så jag använder den bara som klocka eller som i detta fall kolla i ett sms som jag fick tidigare på morgonen vilken tid en kompis var hemma.
Även ute på parkeringen mötte jag en sur människa som undrade ifall jag inte kunde flytta lite på min bil för de fick inte upp dörrarna. Nu var grejen den att jag faktiskt stod på mitten i min ruta och de stod rätt så snett i sin...! Tål en del inte sommarvärmen eller vad är det?!? Låt solen skina lite på er och försök vara glada istället! :-)Träffade även de från "hud" idag som jag träffade förra veckan. Är med i en studie där man får smörja med lite olika krämer och se vilken sort som funkar bäst. Hon den ena påpekade att mitt ärr efter operationen var fint. Själv har jag svårt att se ett ärr som "fint". Hon sa att de ser många som bröstopererade och det varierar en hel del hur det ser ut, men hon tyckte att mitt var ett av de finare så det var ju roligt att höra! Och visst, det ser inte så otäckt ut som jag hade föreställt mig att det kunde göra. Det är mest som ett smalt rakt streck där bröstet satt och det har läkt bra.

30 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad skönt att det inte var några metastaser!!!

Jag har haft problem med diskbråck och det som har hjälpt mig bäst är att inte sitta ner. Första gången fick jag sittförbud 10 dagar, fick endast sitta på när jag var på toa, jag tom stod och åt. Ligga och stå är det som hjälper så disken får vila.

Hoppas att du blir bättre snart!

Kram Janna

Anonym sa...

Gud så skönt att det inte var någon spridning i ryggen :) Kram från en bloggläsare

Ingela sa...

I det bakvända cancerlandet blir vi jätteglada över diskbråck! Grattis och kram!
Busan

Kajsa Bergman Fällén sa...

Hurra! Har tänkt på dig idag, så skönt att höra att det var lite vanligt gammalt ryggont bara :)

Kram

Anonym sa...

Vilken lättnad! Det är ju inte lätt med diskbråck heller men ta det lungt och be om hjälp ska du se att det bättrar sej. Var rädd om dej och så önskar vi en skön midsommar till hela familjen!!
Birgitta

Ann-Louise sa...

Åh vad skönt! Vilken lättnad! :)

Ja sicka surpuppor det finns. Det måste vara sommarvärmen. :P
Stor kram!

Anonym sa...

Hurra hurra för dej Linda så glad jag blev,Har tänkt på dej hela dagen.Sen är det ju inte kul med diskbråk heller men bättre det och nu kanske du får hjälp mot det onda på ett bättre sätt.Kramar i massor från oss i Brandstorp.
Kram Inger

Lusth sa...

Skönt med goda besked även om diskbråck inte är det mysigaste på jorden så är det bättre än metastaser.

Folk är roliga ibland och det ska alltid klagas på något. Inte alls lika kul när man blir föremål för andras grinerier bara... Hoppas du får en bra eftermiddag hemma. :)

Trebarnsmamman sa...

Meeeen åh vad skönt!!!! Då vet du ju att du inte har metastaser i ryggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fasen, det är ju jättebra! Vilken fin present till midsommar :) Diskbråck och andra hemskheter i ryggen kan man ju leva med, bara man slipper metastaser :)

KRAM

Ulrika sa...

Underbart, underbart, underbart Linda!!! Har läst här flera gånger idag. Har varit så orolig för dig. Stor kram och ha en helt underbar midsommar.
Hälsningar Ulrika

Lisbeth sa...

Har kollat bloggen flera ggr idag för att se hur det gick med beskedet på röntgen. Vad härligt att det inte var det värsta tänk bara utan "bara" diskbråck även om det verkligen kan vara jättejobbigt. Vad gör man åt det? Är det det ortopeden ska ge besked om imorgon? Kram

Åse sa...

Åh vilka positiva nyheter att det "bara" var ett diskbråck. Sånt brukar ju gå över av sig självt även fast det är jobbigt under tiden... Det jag menar är att man inte alltid opererar det.

Kram på dig!

Anonym sa...

Vad härligt att få höra lite positivt från läkarna. Tänker på dig och de dina dagligen. Ha en skön sommar. Christina

Rimfolina sa...

Åh, vilket underbart besked! Har tänkt på dig idag... Kram.

Anonym sa...

Wow vad underbara nyheter!!! Varit riktigt orolig för dig!! Njut nu av de härliga nyheterna (även om ryggen gör lika ont - hoppas du kan få hjälp nu!)
stor kram!
Ulli (kaol)

Elsa sa...

Vad skönt besked, trots värken. Har skickat många styrketankar till dig. Följer din blogg varje dag och du beskriver din vardag så härligt. Hoppas du blir av med värken.

Lisbet Lindell sa...

Så skönt att det inte var någon spridning i ryggen, diskbrock är illa nog ändå men det går ju oftast över så småningom.

Kram!

kerstin sa...

Grattis åå vad jag blev glad nu
kram på dig ha en riktigt bra Midsommar nu med din familj
kram

Linda sa...

Gud vad skönt att höra att det inte var cancern..
Hoppas att de ska hjälpa dig nu så nu blir av med värken snarast..

Camilla ~ www.elmida.se sa...

Ååå vad härligt att höra att det inte var någon spridning i ryggen! Förstår din lättnad.

KRAMAR!

Lotta A sa...

Så himla Underbart besked!
Jag blir så glad för din skull.
Kram

Anonym sa...

Åh, Linda
Vilket underbart besked !!
Ni måste ju ha varit såå oroliga
Vilken hemsk orosbörda ni får släppa !!
Bara du nu får rätt hjälp med det ryggonda.
Önskar er en helt underbar midsommar,med sol å värme och
väck med det onda i ryggen !!
Kramis
Inger M

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Hej Linda! Jag blev så glad att jag höll på att börja gråta när du sa att det inte var någon spridning i ryggen. Vet inte om du såg det? Så glad är jag! Även om diskbrock är illa och ONT så går det förhoppningsvis över!!

Många kramar / Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

Hurraaaaa... =)!
Kram Malin G

Sara sa...

Så härligt att det inte var några metastaser.....
Hoppas de snabbt kan hjälpa dig med din smärta i ryggen!
Ha en trevlig midsommar...
Kram kram från Sara

Kristina sa...

Håller med alla att så skönt att det ej var metastaser, cancer spöket finns ju alltid i baktanken för oss. Om man har diskbråck ska man ej lyfta eller bära, inte sitta utan stå. När du ska äta så stå vid förhöjt bord eller ta en hög bunke/ kartong och ställ på bordet och sen tallriken på eller ligg på rygg och ta tallriken på magen. Så har jag ätit i 20 år och det funkar . Jag äter till och med soppa i liggande och dricker kaffe i planläge.Låna gärna en förhöjd toastol av arbetsterapeuten, sliter mindre på ryggen. Lycka till i kämpandet Kram Kristina i Umeå

äppelblomman sa...

Tack gode gud för detta svar!! Jag har tänkt så mycket på dej!!!!
Hoppas nu att du får hjälp med dina diskbråck och att du slipper denna smärtan!!
Stor kram K

Kathleen sa...

Tänk att något så smärtsamt kan vara så positiv nyhet. Nu gäller det bara att hitta en riktigt skicklig sjukgymnast. Jag har gått till en sjukgymnast med OMT specialist utbildning (Ortopedisk Manuell Terapi), det har tagit tid, det har gjort ont - men mitt diskbråck är borta. Förslitningar får jag leva med, men vad är det mot annat elände.

Ann-Louise sa...

Åh vad skönt att det inte var den dumma cancern som satt sig i ryggen! Även om det fortfarande gör ont blir det förmodligen lättare att stå ut om man vet att det inte är något farligt. Kram!

Monica R sa...

Åh vad skönt" första gången jag kan känna att det var skönt att höra att nån fått diskbråck *ler* men om man jämför med metastaser så känns ett diskbråck lindrigare..

Jag hoppas det snart blir bättre

kram Monica R