onsdag, maj 19, 2010

HAR VÅR BEBIS HÄR

Det är verkligen sååå tråkigt att ligga på sjukhus och vara ifrån sin familj. Saknar dem där hemma och hoppas detta är sista natten i hela mitt liv som jag spenderar på sjukhus!

E blev utskriven idag efter lunch. Han åt bra två mål i rad. Dessvärre inte så värst bra på eftermiddagen och tyvärr ännu sämre nu ikväll. Skit också!! :-( Men han är med mig här på min avdelning så vi får väl traska tillbaka till barnavdelningen om det här matstrulet fortsätter. Han bara hostar och skriker! Åh... skiter snart i det här med ersättningen och flaskan och erbjuder honom gröt istället! Ska kontakta bvc i morgon tänkte jag. Vi måste ändå dit och väga honom på fredag och se om han har gått upp något i vikt.Hur som helst så är det ju mysigt att få ha honom här hos mig! Fast hela situationen känns ändå rätt absurd. Här måste man vara på sjukhus och är en skallig enbröstad mamma med en äcklig dränage-påse hängande på barnvagnen. Det är ju inte så det ska vara...!

Pratade lite med en av läkarna här förut och frågade lite om operationen och hur många lymfkörtlar som var smittade och så. Han sa att det tar några veckor innan vi får veta det och att den fortsatta behandlingen beror lite på hur resultatet ser ut. Jag frågade om det kan innebära ännu mer cellgifter? Han ville vare sig svara ja eller nej på den frågan (jag hade velat ha ett nej eller åtminstone kunde han ju ha gissat på ett nej... men jag har märkt att läkare inte gärna gissar utan bara säger saker som de vet). Åh det är verkligen det värsta som finns när man ska gå och vänta på svar och inte veta hur det blir!

Hmmm... jag är en riktig muntergök ikväll märker jag! Faktum är att man blir inte på sitt allra soligaste humör när man tillbringar flera dagar i rad på sjukhus... att vara patient är inte riktigt min grej!

12 kommentarer:

Monica R sa...

Skönt att ha lilleman hos dej..
och nej.. det SKA inte vara så här.. men jag tycker du är fantastisk på att leva i nuet och uppskatta det.. även dagar som är tyngre än andra..

och kunde jag skulle jag snabbspola lite så du kunde få de svar du så väl vill ha, på direkten.

Jag håller tummar och hejjar på dej! Håll ut!!

stor kram Monica R

Elin sa...

Hej Linda.
Jag hittade nyss din blogg då jag sökta på google. Googlade "blogg om cancer" - kanske inte den muntraste googlesökningen jag gjort - men jag behöver få läsa om någon som går igenom samma sak som min pappa eller är anhörig som jag. Din blogg är inspirerande. Jag förstår att du är less på sjukhus och bara vill få komma hem. Efter att ha spenderat fruktansvärt många timmar på sjukhus (dock inte för min skull men för min älskade pappas) så får jag en känsla för din hemlängtan. Därmed vill jag absolut inte säga att jag förstår vad du går igenom. Jag har ingen aning. Men jag tänkte börja följa din blogg. För att klara av tanken på att min pappa har en svår aggresiv cancer så behöver jag nog veta vad som sker i huvudet på någon som också går igenom cellgift, strålning, operationer med mera. Pappa är inte så jättebra på att prata om det, och just nu finns det ingen behandling som hjälper.. Jag har startat en ventilationsblogg där jag tänker uttrycka allt jag känner. Men jag hoppas att du tycker det är okej att jag kanske "lär" mig något ifrån dig. Får en inblick i vad en människa med cancer går igenom..
Jag önskar dig all lycka till. Hoppas du snart får komma hem och att du bara blir bättre och bättre.

maria sa...

Åh, kram!!!

(från mig som är så otroligt dålig på att kommentera bloggar just nu ... men jag har tänkt jättemycket på dig och er! och nej - varför ska det behöva vara såhär? helt fel, helt fel!)

Kajsa Bergman Fällén sa...

Sjukhus är deprimerande, så är det bara. Skönt att du har E hos dig i alla fall, hoppas han snart piggar på sig!

Kram!

kerstin sa...

hej Linda'
Hoppas du får sova inatt.
Skönt att E är bättre.
Du kommer att bli frisk du med ska du se.Lycka till kram sov gott Kerstin

Caroline sa...

Hej på dig!
Förstår att du inte är särskilt munter just nu. Med all rätt. Exakt, det ska ju inte vara "så". Precis som du säger, så borde du ju få njuta av din baby ute i det fina vädret. Och jag hoppas att den tid kommer snabbt för er. Jag håller en tumme för dig!! Du är så stark och kämpar på med sådan innerlig kraft!
kram från Caroline

Mia sa...

Så mysigt att ni får vara tillsammans igen. Hoppas han snart vill äta. Gröt är bra. Ger starka killar. :-D

Vore konstigt om du inte var trött på allt nångång. Jag hoppas verkligen att det snart vänder så ni kan njuta av livet utan oro.

Massa kramar
Tänker på dig så ofta

Olelsi / Nettan sa...

Härligt att ha lillen med dig, Men visst det ska inte vara så här.
Men ibland får man inte välja...fast man gärna önskade något annat.
Hoppas att du kunnat sova något..
Skickar styrke kramar i massor till dig!!

Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.

Lindy sa...

Du är världens bästa starkaste tjej!!! Du kommer UTROTA monstrena, döda varenda jävel och leva lyckligt resten av livet!!!!
STOR styrkekram till dig från Tumbabon!!!

Anonym sa...

Tänker på er varje dag som går! Skickar massa styrka till dej å din familj!
Hoppas att allt bara blir bra! Det här är ju helt sjukt! =(
Kramar i massor vännen! <3 <3 <3/MiMA

Anna Smid sa...

Hej Linda!

Tänker på er och hoppas ni får åka hem så snart som möjligt1

Kramar i massor

lena sa...

Vill bara visa att jag också finns här i närheten av ditt liv. Tänker på dig och din familj och hoppas och tror att lillebror snart är frisk och att du och han snart får åka hem till fina huset, busiga brorsor, längtande make och lurviga kissar :)

Kram Lena på Dreambox