söndag, april 04, 2010

BLIR INGA BILDER

Tänkte tömma kameran och kika på några bilder som jag tagit, men det sket sig kan man säga! Minneskortläsaren vägrade nämligen hoppa igång. Sen när jag tittade närmare på den så såg jag att det är stora hål i den och att plasten har smält lite här och var. Jisses, tur att det inte börjat brinna!

Får skaffa en ny kortläsare för tyvärr fattar inte min dator någonting när jag kopplar kameran direkt till den. Den plingar till, men sen händer det inget mer. Någon som vet vad det kan vara för fel?!

2010-04-05:
Tack för tipsen om att det kan ligga under "Den här datorn", men tyvärr är det inte så enkelt för det kommer inte upp någonting alls där när det plingar till. :-(

3 kommentarer:

Rimfolina sa...

Gå in under "Den här datorn" och se om du kan se enheten efter plinget. I så fall är det bara att gå in den vägen, klippa och klistra. Nu kanske du redan har provat det, förstås... Kram.

Ida Fridalius sa...

Säger samma som Rimfolina... Där ligger tillsammans med C: och de andra :onen ett typ flyttbar disk anske E: som kan vara din kamera.

Fredrik Fridalius sa...

Om den ändå inte syns så kan det bero på att din dator vill lägga kameran på en bokstav (drive) som redan är upptagen. Till exempel så vill datorn lägga kameran på D: men där ligger redan CD-spelaren kanske.

För att lösa detta går du in på kontrollpanelen och väljer administrationsverkyg. Där väljer du datorhantering. I menyn till vänster väljer du sedan diskhantering. Vad du sedan ska göra beror på hur det ser ut så där kan jag inte hjälpa dig men du borde kunna se namnet på din kamera i listan. Om du högerklickar på kameranamnet så får du upp valet att ändra enhetsbeteckning. Följ instruktionerna och lägg kameran på en bokstav som inte används av datorn, x eller z eller nått annat. Därmed är det klart och du kan gå in på "Den här datorn" och se din kamera under den bokstav du tilldelade.