tisdag, mars 09, 2010

NATTI NATTI

Det har varit en lugn och skön kväll, men nu börjar ögonlocken bli tunga så det är nog snart dags att dra sig mot sängen. Fixade till lite "vardagslyx" med vitlöksbröd och räkor till kvällsmat förut. Gott! Men S (som är 6 år) fick nog för sig att det var helg för han undrade när vi skulle ta fram godisskålen! ;-)

Mår för övrigt rätt bra just nu. Har faktiskt inte särskilt ont någonstans, har inte behövt ta något smärtstillande ikväll och känner mig helt okej för övrigt också. Får hoppas att jag vaknar i morgon och det känns likadant!

Min mamma kommer hit med de andra barnen i morgon (de har varit hemma hos dem ett par dagar nu så att jag kunnat vila upp mig) och jag saknar dem verkligen! Håller tummarna för att solen skiner skönt i morgon också och att det onda håller sig borta, för då kanske man kunde komma ut på en promenad med barnvagnen.

På tal om barnvagn så har jag hittat en vagn på Blocket som vi ska ha som "extra-vagn" och som min sambo ska åka och köpa i morgon efter jobbet. Det är en begagnad Brio kombivagn, så det är ingen ny eller modern vagn direkt... men den får duga. Min kondition och styrka är inte riktigt på topp just nu i och med sjukdomen så jag har fortfarande inte tagit en enda promenad med båda de små i syskonvagnen.Min läkare ringde förresten tillbaka till mig i eftermiddags för jag ville ju veta lite mer hur jag ska göra när jag får så där himla ont. Helst vill man ju bara slippa allt vad mediciner heter! Men eftersom det är smärta som bara håller i sig enstaka dagar åt gången tyckte han att jag kunde ta Panodil + Tradolan vid behov utan att oroa mig. Får hoppas han har rätt, för det lockar inte det minsta att bli beroende av något som sen kan vara svårt att sluta med.

Har märkt att detta med mediciner är en djungel och eftersom mina smärtor tidigare i livet mest varit begränsade till lite migrän emellanåt är man ju inte särskilt insatt. Det finns verkligen en uppsjö av tabletter. Vissa är svagare, en del lite starkare, en del kan kombineras och vissa ska det inte...! Men att laborera på egen hand är nog ingen bra idé även om det finns en hel del som även är receptfria. Jag är dessutom allergisk mot vissa sorter och så har jag ju besvär med magen också som gör att jag inte kan ta vad som helst. :-S

5 kommentarer:

Therese sa...

Fy för att behöva ha så ont hela tiden. Det går verkligen inte att tänka sig vad du gå rigenom. Hoppas ni får en mysig dag idag du och grabbarna. Kram

Marie sa...

Jadu, alla dessa tabletter är verkligen en djungel, men de har sagt även till mig, att panodil kan jag alltid ta ihop med de andra som de skriver ut åt mig. Har faktiskt kvar panodil extend sedan operationen o tycker de funkar ok.

För mig hjälpte oxå med varma bad de dagar det var värst, även om det var en kamp att sen ta sig ur själva badkaret =)

Ha´re gott tjejen o njut av solen
- tror faktiskt att den lyser lite extra just för oss!

Anonym sa...

Skönt att du kände dej ok i går kväll, hoppas det håller i sej så du orkar gå ut i finvädret för här skiner solen och jag antar att den gör det hos dej me. Ha det så bra..
Kram Anna Dunabo

Anna Smid sa...

Hej!
Skönt att höra att du har bra dagar också! Lider verkligen med dig! Har skrivit lite om dig på min blogg och även länkat hit och till din insamling. Vill du att jag ska plocka bort det jag har skrivit får du hojta till. Skulle väl frågar först kanske...

Sköt om dig och njut av solen!

Ludmilla sa...

Vad är det du har ont av?
Neulasta?