tisdag, mars 09, 2010

IT IS ALWAYS TEA-TIME!

Ena biverkningen avlöser den andra när man fått cellgifter i kroppen. Igår kände jag mig överlag ganska pigg och inte så trött som jag var i helgen, men istället hade jag fruktansvärt ont i mina ben och fötter. Kände mig som tant Agda 96 år när jag försökte gå här hemma, så det blev många timmar på soffan och en å annan värktablett för att härda ut det onda. Tänkte flera gånger att om det är så här det känns när benen är brutna?!


Det blir Panodil, bad, varm vetekudde och någon Tradolan emellanåt när det är som värst... men jag tar tacksamt emot tips på hur man mer kan försöka lindra det onda!

Idag är det lite upp och ner. Har fortfarande ganska ont. Är ganska pigg en stund, sen blir jag skittrött och sådär håller det på. Vet inte ens vad jag ska skriva idag för det händer inget särskilt spännande alls.

Eller jo, förresten... en kul grej har hänt idag! Jag har vunnit te till ett värde av 250:- från Tedags.nu inne på Mamma Mu:s blogg! :-) Så nu alla mina te-drickande vänner - nu får ni snart komma hit så jag får bjuda på en kopp eller två. Det fanns en himla massa goda teer på deras hemsida och många som jag aldrig smakat på tidigare, så jag väntar med spänning på att få hem dem med posten.


Tedags Nu!, - It is always tea-time!

6 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Grattis till vinsten!!!!!

Hua, inte undra på att du är snurrig om du går på tradolan! Tips mot smärta...mitt bästa tips är värme. Skaffa en värmedyna och lägg i sängen att lägga t.ex. benen på. Ha varma kläder på den onda kroppsdelen. Försök hålla igång, och var snäll mot dig själv. Tigerbalsam på onda kroppsdelen. Om det handlar om fötterna kan ju bra och sköna inneskor vara att rekommendera. Fast vad vet jag om din smärta? En kopp te är nog bra också för den delen :)

KRAM

malinj80 sa...

Roligt o vinna!
Grattis!!!
Stackars dig som har ont hela tiden! Har tyvärr inga bra tips om hur man kan lindra smärtan men håller med som ovan. Värme kan nog vara bra!

Hoppar nog över teet men jag tar gärna en kopp kaffe nästa gång jag kommer;) Jag är ju tyvärr ingen tedrickare, tycker de luktar gott men det smakar blä!

Många kramar från Malin

Mia sa...

Åh Grattis!

Kommer gärna och dricker te hos dig någon dag när du orkar ta emot mig! Förstår att du inget orkar just nu, det enda du ska göra är att vila och bli frisk, även om jag förstår det är skitsurt att bara vila hela tiden. Se det som en medicin. Har inga jättebra tips förutom bön då, men tror man inte kan man försöka tänka positiva tankar iallafall. Har hört att man faktiskt mår bättre då. Men å andra sidan har jag ingen aning om hur det är att ha cancer med alla dess behandlingar och biverkningar! Känns överflödigt att säga att jag lider med dig, för det vet du redan, men det gör jag verkligen! Jag tar själv voltarén (receptfria) när jag har huvudvärk eller annan värk, de hjälper!
Visst är det underbart att solen ÄNTLIGEN behagar titta fram, har varit ute jättemkt idag, helt underbart! Hoppas det ger dig lite nytt hopp, ny kraft och egergi att våren är här.

En annan planerar sommarens semester medans du bara har ont och mår dåligt. :( Orättvist! Vi tar så mycket för givet, när vi borde vara TACKSAMMA att vi KAN städa, laga mat, tvätta och leka med barnen. Att vi orkar! Det är ett privilegium!

:) Ja hoppas husvagnen är OK och att ni kan hälsa på oss i halmstad i sommar! Vi hade ju så mysigt den veckan vi var där, eller hur!
Hoppas det går bra att jag hälsar på dig någon dag när du orkar med mig. Saknar dig/er!

STOR kärleksfull kram

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Skickar en hel drös med styrkekramar till dig!

Grattis till vinsten. :)

Kram

Kristina sa...

Oj vad jag önskar att din smärta ska släppa. Smärta är så tärande Men blir så rädd när jag ser att du äter tradolan. Jag vet inte om du vet att det är jättevanebildande och att man kan få jätteproblem komma ur det. Många läkare vet ej om det utan skriver ut det av gammal vana. Har en kompis som blev fast i tradolanberoende och har ett helvete fortfarande fast det är ett år sen de trappades ut. Min dotter skrev spec arbete i psykologi om hur en enda tablett kan ge ett livslångt beroende. Jag vill inte skrämma dig men om det finns ngn annan tablett du kan ta i kombination med panodil typ dexofen eller liknande skulle jag rekommendera det. Ber att din smärta ska släppa. Kram

Maria, Jonas & Inez sa...

Jag skulle nog rekommendera taktil stimulering som någon närstående kan ge dig lite nu och då.

Metoden innebär att man använder sig av omslutande, lätta strykningar eller tryck på huden, efter ett bestämt mönster. Huden är kroppens största sinnesorgan och vid beröring frigörs oxytocin som är ett ”lugn och ro” -hormon.

Antalet receptorer för olika känselreceptorer i en hudbit 1*1 cm är: 12 st för kyla, 200 st för smärta och 5000 st för beröring.

Slutsats: genom att stimulera receptorerna för beröring så skapar man en pass så stor stimulering så att beröringsreceptorerna signaler dominerar och når till hjärnan i större utsträckning. Kan jämföras med skillnaden mellan 200 eller 5000 skrickande barn - vilka hörs mest!? (detta kallas i teorin gate control - teorin).


Beröringen kan bidra till:
Ge avkoppling och välbefinnande
Lindra smärta
Lindra sömnsvårigheter
Reducerar stress

Är du intresserad så kan du alltid skriva ett inlägg på bloggen så kan jag skicka mer material hur man gör :)

Krya på dig

Mvh Jonas