onsdag, februari 17, 2010

UNDRAR OM DETTA ÄR STRAFFET?

Det verkar som problemen med min mage till största delen beror på Clostridium. Det är en bakterie som kan finnas normalt i tarmfloran, men om man behandlats med antibiotika (som jag gjort en massa gånger den senaste tiden) finns risken att de goda bakterierna slås ut och att dessa elaka bakterier växer till sig och gör att man blir dålig.

Det verkar som man kan drabbas lite olika hårt. Det finns de som får "penicillin-mage" med lindriga besvär och blir bra igen när de slutat med antibiotikan, men man kan också drabbas riktigt hårt och bli rejält sjuk (och i värsta fall dö av det). Själv så har jag väl landat någonstans där mittemellan... eller kanske mer hårt än lindrigt eftersom jag haft så fruktansvärt ont. Får medicin mot detta nu och förhoppningsvis kommer det hjälpa.Men man kan ju undra om detta är straffet för att jag aldrig brukar bli magsjuk. När de flesta legat däckade i vinterkräksjukan på jobbet så har jag varit den en av de få som lyckats hålla sig frisk. Men nu har jag fått igen för det kan man lugnt säga! Fast en magsjuka är nog rätt lindrig i jämförelse med detta. Om inte annat så brukar det gå över mycket snabbare.

Det gör så ont i magen emellanåt att det knappt går att beskriva och det går åt en hel del smärtstillande. Börjar se ut som en sprutnarkoman! :-( Har behövt ett par sprutor ikväll. Just nu känns det rätt ok, men jag är väldigt trött!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda
Tur att dom kommit på vad det är så du kan få rätt hjälp mot det, nu får vi hoppas att det vänder och att du blir bättre och bättre i din mage.Stanna nu på sjukhuset så du får hjälp med smärtorna så läge de sitter i, bättre med sprutor än starka värktabletter, dom blir inte magen heller glad över.Tänker på dej och skickar massor med kramar till dej, nu får det inte bli mer komplikationer, du har haft så det räcker.Vila nu och hoppas du får sova i natt. Kram Inger

Linda sa...

Vad skönt att de hittade något & hoppas att de nu kan få bot på skiten så du får åka hem till killarna...

Inkan o Ligan sa...

Krya på dig.
Kram

Stumpelisen sa...

Hoppas du får tillbaka de elaka bakerierna igen! Så du kan få åka hem till alla dina pojkar!
Vi hade lite små planer på att komma bort till helgen, så de vill till att du piggnar till nu ;)
Jätte kramar