onsdag, januari 06, 2010

LITE SVÅRT ATT ÄTA

En biverkning från behandlingen är att slemhinnorna påverkas och blir sköra. Jag har märkt av det genom att jag haft näsblod till och från och så gör det ont i munnen. Har fått ett par små sår som svider som bara den och på tungan känns det ungefär som när man bränt sig på nån varm dryck. Har fått bedövande munskölj och det hjälper lite grann. Får hoppas det snart går över, men det är lite bätte idag än igår så det tror jag nog. Det positiva är det hela är väl att man inte går runt och småäter så mycket.

Har fått frågan om jag blir kvar här på sjukhuset sen när Erik skrivs ut. Det blir jag inte, utan vi får åka hem allihop. Just nu är det bara Erik som är inskriven och vi är här för hans skull. Men det kommer bli ganska många resor tillbaka hit för min del under det här året. Måste åka och ta en massa prover för att ha koll på mina värden (vilket kan göras på vårdcentralen) och så måste jag hit var 3:e vecka när jag ska ha min cytostatikabehandling. Men då blir jag inte inlagd utan det tar ett par timmar och sen får jag åka hem samma dag. Sen kan det såklart bli så att jag blir dålig och blir inlagd på grund av det. Jag hoppas hur som helst på att kunna vara hemma det mesta och inte behöva tillbringa alltför mycket tid i en sjukhussäng.

På torsdag nästa vecka ska en ny port-a-cath opereras in så jag har den inför kommande behandlingar. Jag hoppas verkligen att det går smidigare den här gången. Kommer att sövas för jag orkar inte fler vakna operationer under lokalbedövning (särskilt inte efter den förra då de skulle ha dit en cvk, var en riktig plåga när bedövningen inte tog som den skulle och de inte fick dit den).

Igår eftermiddag ryckte förresten Erik bort sin sond. Det har han gjort flera gånger innan också. Busunge! Men han har faktiskt varit utan den sen dess eftersom han fått i sig rätt så bra själv från flaskan. Får se om han kommer behöva en ny sond, beror lite på hur pass mycket han kan få i sig själv. Han kämpar på bra med flaskan, men blir oftast trött efter en stund så det är inte alla gånger han får i sig allt han behöver. Igår stod hans vikt stilla och idag hade han bara gått upp 15 g så vi får se hur det blir.Erik och en gosekanin som han fått i present.


En månad + en dag gammal.

I natt har det kommit massor av snö ute! Nu kan ju ingen klaga på att det inte är vinterväder iallafall. Vitt och kallt. Fast när man mest är här inne på neo hela dagarna märker man inte av så mycket vad det är för väder ute.


Vår utsikt från fönstret i vårt rum här på sjukhuset.

10 kommentarer:

Åse sa...

Han är så söt Erik. Skönt att han får den mesta maten från flaskan. Hoppas han inte behöver sonden något mer.

Kram på er alla!

Anna-I kampen mot barncancer sa...

grattis till babyn.
Hoppas cancern ordnar sej, har en dotter med hjärntumör själv.

1vuxen2barn sa...

Vad söt han är! Skönt att han klarar sig själv nu, utan sond och slangar!

Lusth sa...

Låter jobbigt med ont i munnen när man äter. Får hoppas att det inte blir helt outhärdligt så att du får i dig lite. Lilla Erik han bara växer så det knakar. Skönt att höra att allt verkar bra med han. Kram

Lotta A sa...

Det låter inget vidare med vare sig näsblod eller problemen i munnen.....
Hoppas det ger med sig!

Härligt att det går så mycket framåt med Eran lille Erik.

Kram

Anna.S sa...

Hej!

Jag önskar dig och familjen ett stort Lycka till!

Zionezze sa...

Erik är så otroligt fin, väldigt söt utan sonden oxå, busunge ;-)

Vad skönt om du kan vara hemma mellan behandlingar, så kan du vara med alla barnen, även om det säkert blir mycket sängsliggandes. Men man kan göra mycket skoj även därifrån, Nemo har blivit en fena på att busa med mig liggandes i soffan :-)

Stumpelisen sa...

Hoppas verkligen han kommer klara sig utan sonden nu då.
Han är ju bara så himlanas söt!!
Usch va trist med ont i munnen.... Lider verkligen med dig..

Kram till er

Ann-Mari sa...

Hej Linda, surfade runt bland bloggar om Maine Coon och hittade din härliga sida med fin-fina katter! Kikade även in här, då jag blev så berörd av vad du går igenom just nu! Er lilla baby är jättefin och trots att du har det jobbigt med cancern skriver du med en positiv, varm ton och det är roligt att läsa din blogg. Styrkekramar till er!

Linda sa...

Vilket rum har ni?? Är det första till vänster ifrån matsalen på familje enheten?