torsdag, januari 07, 2010

INGEN ÅTERVÄNDO

Nu är håret borta! Det har lossnat mer och mer hår för varje dag och även om det fortfarande satt en massa hår kvar på huvudet så fick även det falla av idag. Det var en märklig känsla när frisören började raka av håret. När hon hade börjat fanns det liksom ingen återvändo längre. Det kändes lite konstigt att se sig själv utan hår och det tar nog ett litet tag innan jag vänjer mig vid det efter att ha haft långt hår hela mitt liv. Fick även min peruk. Den ser väl okej ut, men är inte världens skönaste att ha på sig. Känns lite som att gå runt med mössa... eller njae, inte riktigt det heller för min vanliga mössa är skönare!Vi är ju fortfarande kvar här på neo och jag har fått en hel del kommentarer idag om att jag är snygg i håret! Haha, ja då ser det väl kanske ut som hår trots allt. En del av de andra föräldrarna här vet ju att jag har cancer och behandlas med cytostatika, men inte alla. Det blir ju att man pratar lite mer med vissa än andra, t ex de som har varit här ungefär lika länge som oss eller de som har bebisar i samma sal.

Erik har fått en ny sond nu. Han kämpar på bra med flaskan, men vissa mål blir han lite trött och orkar inte riktigt, så hans viktkurva har planat ut lite grann. Så när han lämnar kvar för mycket mat eller om det blir flera mål i rad som han inte orkar äta upp allt så får vi sonda resten. Hans hb-värde hade sjunkt lite så nu får han järntillskott.

På tal om värden så fick jag gå och lämna nytt blodprov idag. Det hade ökat lite sen häromdagen när de kollade så det går åt rätt håll, men fortfarande så pass lågt antal vita blodkroppar att jag måste fortsätta med antibiotikan. Frågade lite om värdena och häromdagen låg mitt på under 0,10 och idag på 0,33 och jag tror hon sa nåt om att det skulle ligga på över 1,7??! Nån som vet mer om dessa värden och vet hur pass dåliga mina är?

19 kommentarer:

Magdalena sa...

Hej!
Du är jättesnygg!! Passar verkligen bra i kort frisyr!
Kram kram!

Anonym sa...

Ser verkligen jättebra ut!
Hur känner du dig? Var det OK att klippa av sig håret tyckte du?
Kram Malin

Anonym sa...

Hej
Vad du passar bra i kort hår, du är jättesnygg och ingen kommer att se att du har peruk, de som inte vet tror säkert du klippt dej.
Kanske bra att Erik fick sond igen om han inte riktigt orkar än att hela dosen han ska ha.Ha det bra
Kram Inger

Camilla ~ www.elmida.se sa...

Du är jättefin Linda!
Förstår att det måste kännas hemskt att raka av sig håret, men samtidigt lika bra att få det gjort.
Kram kram!

Vanilla sa...

Åh, vad jobbigt att peruken är obekväm. Men du passar riktigt bra i den! :-)

Hoppas din lille son orkar äta lite mer framöver.

Kramar

Anonym sa...

Du blev ju jättefin i peruk, förstår dock att det känns konstigt. Kämpa på du så kanske du kan vinna...
Kram dunabo Anna

Anna Smid sa...

Du blev jättesnygg i din nya frisyr ju!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Jag tycker du är jätte fin med nya frisyren, men jag förstår att det måste kännas ovant och framförallt inte roligt med peruk. Men den är verkligen fin! Sen är du så fin, med vackra drag, så du passar i allt!

Vad söt han är Erik och vad gulliga kläder han har fått.

varm kram från Eva

Ingela sa...

Du är verkligen snygg i din peruk!

Jag antar att det är de neutrofila granulocyterna du har fått värdena på. Allt under 1,0 räknas som allvarligt rent generellt men i cytosammanhang som rätt okej ändå. Under 0,5 har man ytterligare extra stor risk att få infektioner och under 0,1 finns bara ett värde till och det är 0. Då är man vidöppen för infektioner.

Att dina värden har stigit så pass är ändå ganska bra men som du förstår räknas du fortfarande som extremt infektionskänslig. Hoppas att dom fortsätter att stiga ordentligt så du kan få dina kurer som planerat.

Kram Busan

Anonym sa...

Du ser oförskämt fräsch ut :) helt otroligt att du både är nyförlöst och drbbats av denna skitsjukdom. Jag håller alla tummar o tår att det kommer bli bra till slut.
En stor cyberkram från en tjej som följer din blogg.
Ps du är en rackarns gullig plutt också....

Anonym sa...

Du HAR en rackarns gullig plutt också, skulle det ju naturligtsvis stå....

Sofie sa...

Men vad fin du är i det håret! Passar verkligen jättebra på dig.

Anonym sa...

Jätte fräsch å snygg!!! Å va bra med en ny sond, är ju väldigt bra att han får i sig mycke mat!

Kram Emma

Anonym sa...

Jag tycker du är väldigt fin med ditt "nya" hår!

Anonym sa...

Tycker du ser helt otroligt fräsch ut - mkt fräschare än jag, och jag kämpar inte mot en hemsk sjukdom!! Snygg blev du i den frisyren oxå, kan dock tänka mig att det känns lite obekvämt med peruk..
Synd att lillisen fick tillbaka sonden - men vad skönt att möjligheten finns så att ni inte behöver oroa er för viktuppgång oxå just nu!
Kram KaOl

Lotta A sa...

Du blev supersnygg i den korta frisyren!
Men du passar ju i allt, för du har ju ett så otroligt fint ansikte.....
Kram

Rebb sa...

Hej!
Håller med det ser riktigt snyggt ut. Men varför inte testa lite skoj peruker med som knallrosa tex?Det skulle jag helt klart gjort. Hoppas du blir frisk o får ditt egna vackra hår tillbaka snarast möjligt men till dess...aldrig funderat på hur du skulle se ut som punkare, se hur de som ej vet men ändå sett dig tidigare reagerar?

Tusen tack att du svarade på min fråga även om jag kanske borde förstått hur det fungerar.

Önskar er en mysig helg. Kram!

miixs sa...

Du var jätte fin i din peruk!! Kramis

oktbebbe09 sa...

Har följt din blogg och läst nästan varje dag, men är väldigt dålig på att komentera..Men tycker du blev jätte fin i håret med peruken..ser inte ut som en peruk ens! Hoppas att du inte kommer må för dåligt nu framåt! Erik är en riktig gosig plutt på bilderna! kram oktbebbe09