lördag, januari 02, 2010

GOD MORGON

Nu blir det första inlägget under 2010. Får se vad det här året har att erbjuda. Förmodligen både bra och dåliga dagar. Håller tummarna på att det blir så många bra som möjligt! Men det kommer nog bli ett tufft år... har ju behandligar, operationer, provtagningar och strålning framför mig som jag måste gå igenom...!

På nyårsafton åkte vi hem till mina föräldrar en sväng. Vi åt mat och myste med barnen och sen åkte vi tillbaka till sjukhuset igen. Så tolvslaget "firade" vi här. Eller ja, det blev inte så mycket till firande utan mer en kväll som alla andra. Men vi var vakna när 2009 blev 2010 iallafall. :-)

Igår fick jag ta extra blodprover. Mina värden har fortsatt sjunka och antalet vita blodkroppar var låga så nu har jag fått antibiotika att äta i förebyggande syfte. Känns ju sådär kul att behöva stoppa i sig en massa tabletter i tid och otid. Men det är väl inte mycket att välja på antar jag. Ska tillbaka och ta nya prover på måndag. Min läkare pratade om att de eventuellt får sänka dosen cytostatika om värdena sjunker så mycket eller att jag skulle få sprutor för att stimulera benmärgen att tillverka vita blodkroppar.Erik har fått komma till en ny sal på neo... salen där de friskaste bebisarna ligger och som är sista anhalten innan han skrivs ut och vi får åka hem! Han var 36+0 veckor gammal igår och det har gått fyra veckor sedan han föddes. Hans vikt ligger nu på 2,6 kg och han är 47 cm lång, så han växer. Om en vecka räknas han som fullgången.

Igår hade han en riktig tröttis-dag och var knappt vaken något alls. Får se om han är lite piggare idag. De har förresten tagit bort medicinen han får mot pulsdipparna nu. I samma veva har han även fått en ny övervaknings-apparat (en liten och smidig sak som lätt går att lägga i korgen under hans säng). Men igår när jag satt med honom så pep och larmade den några gånger och ena gången så slutade den inte direkt, så då blir man ju lite nojjig. Vet inte om denna larmar oftare nu för att han pulsdippat lite mer eller om det är för att nya apparaten är känsligare.

8 kommentarer:

Ingela sa...

Gott nytt år! Har du fått Neulasta eller Neupogen? Det är sprutor som stimulerar benmärgen till att börja tillverka nya vita blodkroppar. Om inte, kanske du kan ta upp det med din läkare. Jag fick ta sprutoe efter varje ET-kur, för att inte behöva minska på doserna.
Kram Busan

Therese sa...

Hoppas verkligen att det vänder för dej snart och att du får må bättre. Roligt att höra att Erik fått hamna på den andra avdelningen. Har de sagt nåt om hur länge det dröjer innan han får följa med er hem igen? Kommer du också att åka hem då, eller vill de ha dej inlagd?

Jag satt i matsalen utanför neo idag och tänkte på er. Hade varit kul att hälsa på. Ska tillbaka på fl till kl 16 för igångsättning. Äntligen ska vi få träffa bebisen!

Kram o god fortsättning!

Camilla ~ www.elmida.se sa...

Jag hoppas 2010 blir ditt år! Att du blir av med cancern och får bli frisk! Förstår att det blir jobbigt med alla behandlingar.

Skönt med Eriks framsteg!
Hoppas han får flytta hem snart.

Kram kram!

Tina sa...

Jag hållar klart tummarna för att de goda dagarna ska bli fler under 2010 än de jobbiga. :-) Visst är det underligt hur man finner sig i det hela och accepterar det som ens vardag? Jag minns den där känslan, att man faktiskt fann sig i allt det där man bara läst om och fasat för innan. Du kommer bli en inspiration och en kraftkälla för andra som tvingas genomgå samma sak efter dig, då du gått hel ur det här! Kramar

Sanna m S, B och J sa...

Hoppas att 2010 blir året då allt vände och blev bra igen!:-)
Skönt att Erik blivit så stor nu. Har han sån't där larm m elektrod på magen och sladd t dosa eller? Om det är såånt kan jag tala om att vårat larmade även när barnet bevisligen andades för fullt. Så, larmar gör de lite hipp som happ.;-)
kraar,
Sanna m S, B och J

Trebarnsmamman sa...

God fortsättning på det nya året! Håller verkligen tummar och tår för att de goda dagarna skall överväga de dåliga och att du skall bekämpa cancern!!!!!
KRAM

Lotta A sa...

Åh, det låter toppen att eran Erik Växer så bra så att han nu har fått komma till den sista avdelningen innan det är dags för hemgång.

Där emot låter det inget vidare för dej med tanke på dina försämrade värden, men hoppas att det vänder nu i och med att du får antibiotika.

Vi tänker på dej!
Kram från Lotta med familj

Anna Smid sa...

Åh, vad söt han är eran lilla Erik!