fredag, januari 29, 2010

BUFF® TILL KNOPPEN ÄR TOPPEN

Hihi, ja där fick jag väl till rubriken bra! ;-)

Redan efter min första cellgiftsbehandling började håret lossna och nu efter andra behandlingen är så gott som allt håret borta. När man i hela sitt liv haft långt hår kan jag säga att det blir rätt så kallt om huvudet när håret har ramlat av! Peruken värmer ju en del, men när jag ligger ner och på natten när jag sover är den inte så himla skön att ha på sig. Jag tror faktiskt inte den håller särskilt länge heller om jag nu skulle haft den på natten.

Hur som helst fick jag tips om att skaffa mig en Buff® och det var verkligen ett bra köp! Det är ett tubformat tygstycke som finns i alla möjliga färger, mönster och även i olika material. De finns till både vuxna och barn och går att använda på en massa olika sätt, t ex halsduk, mössa, bandana, hårband, pannband m.m. Den skyddar mot vind, kyla, snö och sol. Den är lätt att ta på sig, kliar inte och är lagom varm att använda inomhus. Ja, som ni märker är den bra till många saker. Jag sover t o m i den på natten för jag har inte vant mig än vid att huvudet är kalt (och kallt). :-)Hade en svart Buff® i merinoull sedan innan och igår fick jag ytterligare två stycken med posten från Buffsverige.se. En Buff® Original - Buthan och en Buff® Merino Ull - Grana. Tack snälla! De var jättefina och kommer bli välanvända.


Så här ser mina två nya ut. Får se om jag kan fixa en bild sen när jag har dem på mig. Kan särskilt rekommendera de i merinoull. De är riktigt mjuka och sköna!

6 kommentarer:

Lilla H sa...

Ja det är verkligen KALLT om huvudet utan hår! Jag har äntligen hittat en tunn, dubbel bomullsmössa att sova i. Annars har jag schal för jag gillar att matcha dem med dagens outfit ;o)
Försök att få sova ut så ofta som möjligt, även om jag förstår att det är mer eller mindre omöjligt, man mår mycket bättre om man sover.
Största kramen till dig!

Zionezze sa...

jag vet när jag rakade av mig håret (ni som tappat håret lär väl hata mig att jag gjorde det högst frivilligt....) men det aboslut svåraste att vänja sig vid var att inte ha något hår när man skulle sova... Jag var ju van vid att dra fingrarna genom håret tills jag somnade... Till slut tvingade jag min syster till att låta mig pilla lite med hennes hår....

Ingela sa...

Buff var verkligen min livräddare. Jag hade en kamouflagefärgad buff i gråtoner och en i svart som var mina bästa följeslagare. Peruken satt bara på sin ställning men den kändes ändå som en trygghet.

Hoppas nu dom hittar en bra lösning för att få i dig resten av cellgifterna. Och att du hittar metoden för att sova ordentligt när du får chansen.

Kram Busan

Kristina B sa...

jag förlorade håret redan efter den första cellgiftsbehnalingen och precis som du säger har man haft långt hår hela sitt liv så är det inte lätt, jag grät. Jag har nöt tut min första peruk efterom jag ligger så mkt i den då jag ej kan sitta. Nattetid har jag en mössa men den halkar lätt av mitt kala huvud och precis om du fryser jag om huvudet. Vad är en buff? Har aldrig hört talas om det.
Försök ta alla tillfällen du kan att sova för ju längre in i behandlingen du kommer dess tröttare blir man. Jag använder tv som sömnmedel . Tänker på din lille pojk, hoppas det går bra med hans värden. Är tufft när man måste kämpa för både sig själv o ens barn. Kram om dig kram Kristina I Umeå

Monkan sa...

Jag har en Buff runt halsen när jag åker Motorcykel. Finns att köpa i Mc-butiker, har även sett en variant av den på Team Sportia!

Anonym sa...

Verkar ju jättesmart!!! :-) Är såna dom har i robinson också va? Dom verkar ju iaf kunna variera sina sjalmössor i det oändliga.
Fina färger du har på dina!