måndag, december 28, 2009

FÖRSTA BADET

Idag har vi badat Erik för första gången. Det gick bra och han tyckte att det var så skönt att han nästan somnade. Innan badet passade sköterskan på att ta hans fotavtryck också. Roligt att ha kvar som minne av de små fossingarna! :-) Idag skulle det varit precis en månad kvar tills dagen då Erik var beräknad att födas. Istället är han 3½ veckor gammal.

Det har varit ganska rörigt och många barn inne på Eriks sal i ett par dagar. Igår på morgonen var där sju barn istället för fyra. Så de har istället försökt lösa det genom att skicka hem och placera ut bebisar på andra avdelningar på sjukhuset. Inte så kul.

Idag var det oss de försökte flytta till en annan avdelning. Vi skulle få vara på en vanlig barnavdelning istället där det ligger barn med infektioner! :-( Men jag ifrågasatte det direkt eftersom jag som genomgår cellgiftsbehandling mot cancern kommer vara extra infektionskänslig nu och Erik som är prematur är ju också infektionskänslig. Jag har ingen lust alls att utsätta oss för risken att bli smittade av något. Här på neo är det ju mer säkert att vara just ur smittosynpunkt eftersom det absolut inte får komma in några sjuka här. Läkaren som kom med förslaget höll med mig att det inte var någon bra idé att flytta på oss trots allt så vi får vara kvar här.
Nu var en sköterska inne här och kollade Eriks hörsel med en liten grej som de stoppar in i öronen. Han fick godkänt på båda sidorna så det var ju bra!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så söt han är! Och läskigt lik William på sista bilden!

Cecilia sa...

Vilken liten goding ni har, han ser ut att må toppen. Jag finns i ankomst grupp 0808 och följer dig. De gör ont i mig att veta hur du/ni har de. Jag tänker på dig dagligen och hoppas att du ska bli bra fort. Många varma kramar happy83

Tina sa...

Han är så himla fin, Linda! Och bra att du stod på dig, det verkar inte vara ngn bra ide att flytta just Erik med tanke på det du skrev. Skönt att du inte mår dåligt av behandingen, än iaf. Kramar!

S*Kimatos Maine coon sa...

Det var så roligt att träffas! Och vad söt han är lille Erik! Världens sötaste bebis :-)
Kram!

Vanilla sa...

Hej!
Kikar in hos dig för första gången. Känner med dig direkt och önskar dig allt gott!

Vilka otroligt vackra bilder på din lille son! Jag kikar nog in här snart igen!

Många kramar

Lotta A sa...

Sötaste lilla killen!