torsdag, november 26, 2009

TELEFONSAMTAL MED LÄKAREN PÅ ONKOLOGEN

Nu har jag fått tid på måndag för att göra magnetröntgen, lungröntgen och eventuellt ett ultraljud på levern. Allt detta för att se om den där gräsliga cancern spridit sig vidare till andra delar av kroppen! :-( Har den gjort det så kommer jag förmodligen aldrig att bli helt frisk igen utan planen blir då snarare att överleva med cancern så länge som möjligt.

Om de upptäcker metastaser blir det inte heller aktuellt med planerat snitt nästa fredag utan då får bebisen stanna kvar där inne i magen ett tag till och sen startar behandlingen efter förlossningen. Jag skulle tro att det då handlar om en mer livslång behandling. Ja, så långt livet nu blir vill säga. Det är ju ingen som kan säga innan man vet hur allting ser ut med själva spridningen eller hur medicinerna fungerar. Hur ska man orka gå vidare om man kanske får veta att man aldrig kommer bli frisk??!

Jag har fått en läkartid på onsdag då jag får veta hur det ligger till. Kommer bli riktigt jobbigt att vänta på det beskedet! Men med den extrema otur jag haft hittills så känns det lite svårt att tänka att det INTE finns någon spridning. Just denna typen av cancer som de misstänker att jag har är dessutom känd för att lätt sprida sig. Så man kan lugnt säga att den här hemska dagen just nu känns ännu värre!

"När livet verkar grått - leta efter färger!"
(citat ur boken Var positiv! av Gunnel & Kjell Swärd)

17 kommentarer:

Tomas sa...

Hittade denna artikel, du kanske redan har läst den för jag antar att du googlar endel om detta: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/roche_ab/pressrelease/view/framsteg-vid-inflammatorisk-her2-positiv-broestcancer-169540 Låter ju lite hoppfullt i alla fall. *Stora varma styrkekramar* /Ebba

Ellen sa...

De senaste inläggen innehåller så många stora och svåra tankar att jag inte känner att jag har så mycket klokt att säga.

Har ju själv kämpat mot paniken inför tanken på att kanske inte överleva och vet att det är lätt att tappa hoppet.

Dock - ge inte upp, du har mycket att leva för och målet är inte alltid att överleva - du ska LEVA också, varje dag. Glöm inte att mitt i kaoset njuta av det du har runt dig just nu!!!

Kan man glädjas åt det lilla har man mycket att vara glad åt! :)

Kämpa på, jag och många andra backar upp dig allt vad vi kan!!!

Xaramia sa...

du kommer klara kejsarsnitt ,fula operationsärr(har själv två snygga på magen ,ett kejsarsnitt o en blindtarmsinflammation i v 30 med 1a barnet ),att inte amma....finns många som väljer att inte göra det.
Det är småsaker i sammanhanget!!


Du måste fokusera på DIG nu så att du finns kvar hos dina barn Linda !

Tänker mycket på dig och din familj ,skickar massor av styrkekramar/ Maria

Lotta A sa...

När jag läser vad du skrivit i dag så får jag en helt annan dimension på livet.

Alla de problem som man i bland möts av då och då i ens vardag. Känns som små bagateller i jämförelse vad du / ni just nu går igenom.

Detta ger mej en enorm tankeställare, det är nu dags för mej att sluta gnälla och klaga och i stället vara tacksam.
För varje dag som man får vara frisk.

Jag är övertygad om att du kommer att fixa allt detta, du är född till en vinnare.
Du kommer att vinna över denna skit sjukdom!
Jag vet ingen annan än du som vunnit så mycket under alla år!!

Kramar i massor.

Linda Horn sa...

Fyyyy! Jag har läst de senaste inläggen nu, och som Ellen sade, det finns inga klocka ord just nu att dela med sig av.... förutom: försök ta tillvara på IDAG! De roliga sakerna barnen säger eller gör, ta dem till hjärtat, och GÖM DEM!!!

Massor med kramar!!!

Mia sa...

Ja livet är orättvist ibland.
Kan inte ens föreställa mig vad ni går igenom.

Båda mina barn kunde inte amma och de är uppfödda med flaska och har fått lika mycket närhet ändå om inte mer då man kan ha mysig ögonkontakt med sin bebis när man matar med flaskan.

Tänk du får fler ärr att visa upp för dina barnbarn sen och berätta vilken kämpe du är. Ju fler ärr desto tuffare är det väl..:-)

Jag har aldrig känt mig speciellt vacker men har med åren lärt mig att insidan faktiskt gör en vacker. Du har en fin personlighet som gör dig vacker oavsett hur många bröst du har.

Många styrkekramar!

Camilla ~ www.elmida.se sa...

Vi är många som tänker på dig.
Finns inga ord för hur jäkligt du/ni har det nu...

Massor med bamsekramar!

S*Kimatos Maine coon sa...

Kämpa på Linda! Jag vet att det måste kännas outhärdligt tufft, men snälla kämpa. DU kommer att klara detta!
Jag håller alla tummar och tår att det inte ska bli mer negativa besked.
Du finns i mina tankar hela tiden.
Kram

♥ Carina ♥ sa...

Jag kan inte i min fantasi tänka mig vad du och dina nära går igenom. Men håll hårt vid hoppet.

Hinder är de skrämmande ting du ser, när du flyttar din blick från målet.

Varma kramar

Oktbebbe09 sa...

Håller med de andra som skrivit kommentarerna att jag inte heller har något klokt att säga men vill ändå kommentera lite.

Förstår att tankarna snurrar nu gällande bebisen, fula ärr och amning och allt annat som kommer att hända den närmsta tiden. Förstår att det måste vara skitjobbigt att gå igenom det här, och nu kolla om cancern kanske har spridit sig.

Men tänk inte så mycket på det här med amning och kejsarsnittet. Oavsett hur det kommer att bli så kommer det att bli bra en då.

Jag hoppas att allt ska gå bra och att allt kommer bli bra. Tänker på er!

Johanna sa...

Hej Linda!!! Jag kan bara hålla med de andra som har kommenterat...kämpa på så gott det går!!! Jag lider med dig och din familj!!! Det känns såå overkligt. Många energikramar från Johanna

maddis sa...

Oj gumman vad du för utstå.. *kramar om* Min o min familjs tankar är hos dig!! Vårat hopp om en icke spridning finns oxå!!
Nu håller vi tummar o tår!! Kramis Maddis/miixs

Elin sa...

Du och jag... vi ska kämpa! Varje dag! För vår familj! Jag ska aldrig ge mig...du ska aldrig ge dig! Vi får ge varandra kraft å stöd, även om vi bor långt ifrån varandra. Jag vet vad du går igenom...du vet vad jag går igenom.. VI SKA KLARA DETTA!!!!
KRAMAR

Åse sa...

Finner inga bra ord i din svåra stund. Jag tänker på er allihop och håller alla tummar som går att hålla att den dumma cancern INTE har spridit sig.

(( KRAM ))

Jenny sa...

Kommer inte på något bättre att skriva än: Stor KRAM!!
Du finns ofta i mina tankar!

webmosterhelene sa...

Älskade vännen! Mina tårar rinner! Fy fasiken vad livet är orättvist... Det var INTE såhär det skulle vara för er... Kram om och om igen!

webmosterhelene sa...

Jag glömde oxå en sak! Jag har en vän som gick bort i bröstcancer för några år sen. Hon sa några kloka ord till mig...

"Jag är en amazon! En amazon är en stark kvinna, som opererade bort ena bröstet för att kunna skjuta med armborsten"...

Så! Du är en STARK kvinna, ett bröst är "bara" ett bröst och de dina kommer älska dig oavsett!!!

Tänk på att du alltså är en amazon!!