fredag, november 20, 2009

MVC-BESÖK V 30+0

I morse var vi på mvc. Har gått 30 fulla veckor nu (eller 30+1 som en del sidor och graviditetsräknare på nätet säger). Egentligen skulle jag på kontroll först nästa vecka, men det kändes bättre att ta det nu denna veckan. Allting såg bra ut med bebisen och mina värden var också bra. Som jag trodde har han även vänt sig med huvudet neråt nu!

Hb: 130
Sf-mått: 29 (tror jag?)
Bt: 110/70
Glucos: 5... komma nånting...
Fosterljud: 136
Vikt: kollades inte, men jag har själv sett här hemma att den gått ner lite senaste veckan (inte jättekonstigt med tanke på att det är lite svårt att tänka på mat just nu... men jag ligger inte på något svältgräns för det direkt, har ju gått upp ca 10 kg sen inskrivningen så det finns lite att ta av *s*).De har även ringt mig från spec.mödravården idag och efter läkarbesöket på tisdag kommer troligen de också vara inkopplade på allt vad som händer. Lite beroende på vad nu de slutliga provresultaten visar och exakt hur behandlingen kan komma att bli så kommer de göra upp en "plan" för vad som kan tänkas bli bäst för bebisen. Vi skulle väl mer eller mindre mentalt förbereda oss på att det är mycket möjligt att de väljer att bebisen ska få komma ut tidigare. Bara tanken på att ha en prematur bebis på neo samtidigt som man själv kanske mår dåligt känns jobbig.

Blir till att försöka ta en dag i taget och hoppas på att det som kommer hända framöver blir så bra som möjligt. Hoppas hela tiden på positivare besked någon gång. Tänk om de kunde säga på tisdag att de visst hade helt fel i sina misstankar och vad tidigare prover kommit fram till. Tänk om de kunde säga att detta är något helt annat som kommer gå över av sig själv! Ja, den chansen är väl ungefär lika stor som att vinna drömvinsten på Lotto... men men... önska och hoppas får man ju alltid!

9 kommentarer:

Lotta A sa...

Det låter skönt att höra att allt är bra med den lilla filuren där inne i magen.

Men det måste vara en otroligt tuff och påfrestande situation som ni nu befinner er i, både vad det gäller dej själv och hur det kommer att bli med er väntande lilla bebis.

Men jag kan tänka mej att alla läkare och de från Spec. Mödravården är proffs, och gör det som blir allra bäst för både dej och den lilla bebisen.

De varmaste kramarna Från Lotta & Ante

Therese sa...

Skönt att allt såg bra ut med bebisen. Vad som än händer framöver så kommer de ju att ta det beslutet som är bäst både för dej och bebisen. Måste kännas bra att du iaf gått över v 30 nu.
Vet du alls om du kan ta cellgifter under graviditeten?

Måste vara hemst att vänta och inte få några svar.

Tänker på dej. Kram

Linda Horn sa...

Usch vad jobbigt om du behöver föda bebisen i förtid!! Ja, jag funderade ett tag på om cellgifter alls gick ihop med graviditet, men jag frågade inget först, eftersom jag tänkte att det vet nog alla andra, bara jag min idiot som inte vet. Antar att det blir en väldigt lååååångt helg för er nu, hoppas ni kan få besök/åka iväg så att ni kan fördriva tiden lite i alla fall.

Vilken söt skyddsängel du fått här nedanför!! Vad duktig Inger måste vara!

Ha det nu så gott ni kan i helgen. Kram

Ann-Louise sa...

Vad skönt i alla fall att bebisen mår bra! Om du nu måste föda tidigare än tänkt så underlättar det säkert att den utvecklas som den ska osv. Hoppas du kan koppla av i helgen trots allt och får sova lite. Tänker på dig! Kram

Lusth sa...

Jag håller tummarna för att det går bra för dig och att du får de besked du vill ha. Får du inte de besked du vill ha så ha ändå hopp. Det finns alltid hopp. Jag har följt din blogg innan rätt länge nu och jag hoppas att allt kommer att lösa sig på något sätt. Jag skickar några cyberkramar

Anonym sa...

Vilken fin ängel!!!!

Usch så jobbigt för dig att gå och vänta och grubbla och fundera ända till tisdag. :( Det blir lååånga dagar och lååånga nätter. :(

Jag håller alla mina tummar och tår att du ändå ska få ett bättre besked!

Stor kram
M I N D I

Angie sa...

Skickar massor av tankar och kramar till dig och din familj!!!!!

Ina sa...

Har kikat in här hos dig ett tag nu, förstår att du och dina kära har det riktigt tufft nu.

Många varama tankar till dig och din familj.

Kram Ina

Oktbebbe09 sa...

Hoppas att du får en relativt bra helg trots allt!Så bra helg du kan ha!

Klart att du måste hoppas och önska!Hoppet är det sista som lämnar en..Man måste nog tänka positivt trots dessa motgångar och hoppas på det bästa möjliga..Men förstår att det är så otroligt jobbigt för er just nu!

kram