torsdag, november 05, 2009

FRIKORT

Jag som i stort sett aldrig brukar åka till doktorn (ja, iallafall inte med mig själv... med barnen däremot har det ju blivit ett antal besök genom åren) har nu fått ett frikort. Så alla mina läkarbesök fram tills nästa sommar kommer vara gratis. Visst är det ju skönt att slippa lägga pengar på det, men samtidigt känns det lite deppigt att man haft orsaker att åka dit så ofta att man kommit upp i frikort!Igår spenderade jag hela låååånga dagen på sjukhuset pga inflammationen jag fått i mitt ena bröst. Att det tog sån tid där var främst för att jag fick sitta och vänta vart jag än skulle. Så hela dagen kändes mest som en enda lång väntan. Inte mycket klokare blev man efter att ha varit där heller.

Först fick jag träffa en läkare. Precis som läkaren jag träffat på vårdcentralen konstaterade hon att det var rött och svullet och allt tyder på en inflammation. Hon bokade in ett ultraljud och jag fick vänta i nästan 4 timmar på det. Men ultraljudet gav tyvärr inte så värst mycket. Svullnad och inflammation var vad de kunde se. De har även stuckit i bröstet ett par gånger för att ta cellprov. Så på måndag ska jag dit igen och se om det visar något och eventuellt göra fler undersökningar. Som läget är nu vet jag bara att jag har en inflammation, men inte vad den beror på. Känns ju lite surt att inte fått något besked på orsaken eller om, när och hur det ska gå över.

Fick förresten ytterligare en antibiotika-kur utskriven. Var helt makalöst mycket folk på apoteket. Jag fick vänta i ca 40 minuter innan det blev min tur. Å andra sidan känns det som jag inte gjort mycket annat än väntat hela dagen.

6 kommentarer:

Lotta A sa...

Det där låter inte som någon höjdar dag med allt väntande.

Det låter inte klokt att behöva sitta och vänta 4 timmar på att göra ett ultraljud............
Sen dessutom inte kunna konstatera mer, än vad de kommit fram till innan .

Hoppas allt ser mycket bättre ut på Måndag !
Tänker på dej och kram från mej.

Monica sa...

Men gah vad vansinnigt att behöva vänta 4 timmar på att ta ultraljud.
Vad jobbigt att de inte vet vad det är, bara det inte är något otäckt, ryyys.

Ta hand om dig!

malin sa...

Stackars dig! Hoppas att denna sista kur gör susen.

Kram Malin

Åse sa...

Oj vad jobbigt det låter. Hoppas du får någon diagnos efter helgen.

Sofie sa...

Usch det låter inte alls trevligt. Hoppas du blir bättre snart.

Ann-Louise sa...

Hoppas du mår bättre snart!