Igår kväll hade vi besök av kompisar och vi åt tacos tillsammans med dem. Men det blir så lätt en massa rester över i kylen som man bara slänger. Där fanns tacosås, gurka, gräddfil och nachochips, så idag fick det bli en lunch gjord på detta (+ några andra ingredienser). Det blev gott och t o m den kräsne 10-åringen här hemma åt väldigt bra! :-)
Chicken nacho nuggets
- 3 kycklingfiléer
- krossade nachochips
- salt
- flytande smör
Skär kycklingen i mindre bitar. Pensla dem med smör, salta och rulla dem i de krossade chipsen. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och in i ugnen, 225 grader i ca 25-30 minuter (tiden kan variera lite på hur stora bitarna är).
Tillbehör:
- klyftpotatis
- morötter (antingen råa eller tillagas i ugn samtidigt som potatisen)
- gurkstavar
Tex mex dipsås
- 2 dl creme fraiche eller gräddfil
- ½ burk tacosås
- en skvätt Thai sweet chili sås
Blanda samman ingredienserna.
1 kommentar:
Det låter som ett mycket gott recept, detta måste jag testa!
Kram
Skicka en kommentar