tisdag, augusti 18, 2009

1-ÅRSKONTROLL PÅ BVC

Nu har vi varit på bvc på 1-årskontroll. Den gick bra! Doktorn frågade om W kunde klappa händerna, reser sig upp vid möbler och dylikt, gillar att leka tittut, om han förstår några ord och lite sånt. Allt detta gör han och när doktorn frågade om han kunde klappa händerna var han inte sen med att visa detta! :-)

Vikten var nu 10 420 g och han är 77 cm lång. Han fick sina vaccinationer och grät en skvätt över dem, men det gick snabbt över.Jag frågade även lite vad som gäller nu framöver med svininfluensan. Hörde häromdagen att den även finns några som blivit sjuka i det nu i kommunen där vi bor. Jag frågade bland annat om barn kommer att vaccineras, men fick då svaret att det eventuellt kan bli aktuellt att skolbarn kan bli vaccinerade, men inte de yngsta barnen. Vaccinet är i nuläget inte ens godkänt för personer under 18 år.

Läkaren sa att egentligen är det inga andra rekommendationer vid denna influensan än en vanlig. Man ska vara noga med handhygienen, undvika stora folkgrupper och hålla sig hemma när man är sjuk. Jag tycker man hör och läser så mycket olika om den där influensan hela tiden. Framförallt tidningarna skapar ju gärna stora rubriker om den här influensan och skriver ju ofta om vilka som drabbats värst och de som riskerar att bli sjukast. Jaja, bara att hoppas på att vi håller oss friska för det är aldrig roligt med sjukdomar!

Detta var för övrigt mitt 999:e inlägg här på bloggen. Snart TUSEN blogginlägg. Det kommer att firas så håll utkik! ;-)

3 kommentarer:

Therese sa...

Hihi...ja det var ju inte så lägligt. Bara att hoppas att du antingen föder för tidigt eller går över två veckor:) Så ni hinner flytta in.

Skönt att allt gick bra på 1 års kollen, hoppas han slipper någon feber efter spprutorna.

Intressant att höra det där om influensan. Har fått en del info genom jobbet... men det var intressant att vet ahur de tänker kring barnen också.

Ta hand om er!

Lotta A sa...

Stora killen nu!
Tänk så mycket det händer på det första året.

Usch, för den där svininfluensan!
Det vill man ju helst slippa.
Precis som du skriver så vet man ju inte vad man ska tro.
Hur allvarligt är det? Eller är det mest upp förstorat?

Ha en bra kväll!
Kram

Monica sa...

Jösses vad fort hans första år har gått. Jag tycker inte det var länge sedan han föddes.
Han är jättesöt!