tisdag, augusti 19, 2008

LYCKAT MUFFINSBAK

Eller kanske inte?! *suck* Det hade nog behövts större eller åtminstone stabilare muffinsformar till dessa persikomuffins, för det mesta av dem hade runnit ut över hela plåten! De smakade däremot gott så det blir nog att baka nya en annan dag.



Persikomuffins

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g rumstempererat smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt
1 burk konserverade persikor med spad

2-3 msk kanel
½ dl strösocker

Gör så här:

- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor bunke och ställ den åt sidan. Vispa sedan smöret och 2½ dl socker pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, yoghurten och persikospadet.

- Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop allt tills det är riktigt blandat.

- Fördela smeten i muffinsformar nästan upp till formkanten. Skär persikorna i klyftor och stick ner dem i formarna. Strö över kanel- och sockerblandningen över varje muffins.

- Grädda i 15-20 minuter i 175 grader.

2 kommentarer:

Fotograferande Maria sa...

Det ser GODA ut i alla fall ;) Hoppas du inte går över för länge Mitt rekord slipper du säkert!

Anonym sa...

Kikat in och läst ikapp, hoppas att vi snart får se en mobilbloggning från BB ;-) . Sugen på att se Mamma Mia alla verkar tycka den är så bra!

((Kramar))