
Persikomuffins
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g rumstempererat smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt
1 burk konserverade persikor med spad
2-3 msk kanel
½ dl strösocker
Gör så här:
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor bunke och ställ den åt sidan. Vispa sedan smöret och 2½ dl socker pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, yoghurten och persikospadet.
- Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop allt tills det är riktigt blandat.
- Fördela smeten i muffinsformar nästan upp till formkanten. Skär persikorna i klyftor och stick ner dem i formarna. Strö över kanel- och sockerblandningen över varje muffins.
- Grädda i 15-20 minuter i 175 grader.
2 kommentarer:
Det ser GODA ut i alla fall ;) Hoppas du inte går över för länge Mitt rekord slipper du säkert!
Kikat in och läst ikapp, hoppas att vi snart får se en mobilbloggning från BB ;-) . Sugen på att se Mamma Mia alla verkar tycka den är så bra!
((Kramar))
Skicka en kommentar