fredag, mars 04, 2011

TRÖTT TRÖTT TRÖTT

Ser knappt nåt slut på denna eländiga trötthet! Är trött när jag vaknar, trött hela dagen och hur trött som helst när kvällen kommer. Har lagt mig runt 20-21 varje kväll denna veckan, fastän jag inte gjort mycket alls under dagen än att försöka ta det lugnt och vila. Armarna känns som de väger 200 kg styck och i huvudet känns det som jag inte har sovit på flera veckor. Orkar knappt sitta med vid matbordet ens. Testade att öka på mitt kortison idag för att se om det kan göra mig piggare. Än så länge märks det inte ett dugg. Verkar som de bara gör mig hungrig och inte pigg. Eller så kanske jag hade varit halvt död om jag inte hade tagit dem?!

Ja, hur det än är så ska vi iallafall försöka komma iväg på vår spa-weekend. Det är ju ett ställe där man kan vila och ta det lugnt, och blir jag för trött så får jag väl helt enkelt gå och lägga mig en stund. Så jag tror och hoppas att det kommer att funka! Att komma iväg på detta är kanske precis vad vi behöver.

Jag hade ju förresten läkarbesök här igår. Fick "klartecken" att åka iväg i helgen och de packade även i ordning en påse med sprutor ifall smärtorna skulle bli för jobbiga + att jag ska få ett telefonnummer till hemsjukvården som finns där om jag behöver hjälp. Jag hoppas att slippa det, men det är väl lite som att "tar man inte med sig paraply kan man vara rätt säker på att det börjar regna"... så den där påsen får följa med för säkerhets skull...

När det gäller mitt smärtstillande så byter jag inte det innan helgen, men jag kunde gärna få prova plåster sen om jag vill. Det svåra är tydligen att hitta rätt dos, men gör man det så kan det nog fungera bra. Det är väl som med det mesta att det är individuellt. Men det är så jobbigt att ta en massa tabletter och att hålla koll på när jag ska ha dem så jag känner att det skulle underlätta. Dessutom fungerar det inte till 100% med tabletterna heller. Igår funkade de, men idag har jag lite ont igen så det varierar lite från dag till dag.

På förmiddagen hade vi besök här av min mormor och moster Birgitta som kom förbi och fikade och busade med barnen. Det var trevligt. Mormor hade med sig några kvistar med mjuka små "vide-kissar". Tack snälla! De står i en vas i köksfönstret nu.


När det gäller William är han piggare idag, så det kanske var sista "rycket" med hög feber igår eftermiddag. Däremot är han väldigt trött och orkar inte riktigt med sig själv. Och stackars lillebror har fått sota för hans humör också under dagen och har en blåtira vid ögat. :-(

18 kommentarer:

Christina sa...

Åh vad härligt att ni kan komma iväg nu. Och vet du; det ska bli + 5 grader och sol i Göteborgsområdet imorgon! Minusgrader i Jönköping....
Hoppas du kan få lite vårkänslor!! Ha en underbar helg och vila mycket!
Kramar

Anonym sa...

kolla ditt järnvärde , mitt är dåligt vet jag det har alltid varit så men nu är jag så trött så jag nästan mår illa har hållit på sen i november jag somnar på jobbet och orkar ingenting och jag är frisk???

Anonym sa...

Det borde inte vara något problem för ASiH läkarna att ställa om dosen från smärtstillande tabletter till dosen på plåstret. De brukar fungera utmärkt och så finns det tabeller som hjälpmedel som räknar ut vilken styrka du ska ha.
Lycka till med bytet Linda och hoppas du får en finfin spa-helg

Susanne sa...

Hej.Hoppas att ni får en bra och mysig helg du och Lars och att du snart blir piggare.

Kramar Susanne.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Härligt att komma iväg :).

Jag är också ganska trött, vet inte om det är Xelodan? Trötthet är ju en av biverkningarna enligt FASS. För mig hjälper kortisonet ganska bra, men det tar något dygn innan det börjar verka tycker jag, andra dagen brukar jag känna av effekten.

Kram

Maria i Värmland sa...

Gôtt att ni äntligen kommer iväg på eran välbehövliga spaweekend.
Ha det så bra ni bara kan, för det är ni värda....

Kram

Anonym sa...

Ha en goer helg Linda, hoppas på god mat o härlig massage o fotvård för Din del. Vårkramar Lilian

Linda sa...

Anonym: Mitt järnvärde borde inte vara för dåligt för jag fick ett par påsar blod för bara en månad sedan. Men min cellgifts-behandling jag får nu påverkar tyvärr inte mitt värde särskilt positivt så man vet ju aldrig hur snabbt det dippar igen.

kram Linda

Annica sa...

Jag hoppas verkligen att din helg tillsammans med make och goda vänner blir underbar!
Ha det så gott det går....sov och vila och njut!

Kramisar.

Lena sa...

Önskar dej och maken en sköön helg med god mat och skön avkoppling! Kramen

Sippan sa...

Så skönt att ni kommer iväg! Koppla av, få lite massage, sov, ät gott, kramas och vila så mycket du bara kan!
Du får med dig en hög med styrkekramar till er båda. Sippan

Lotta A sa...

Härligt att komma i väg på en SPA-Helg!

Jag hoppas ni får en toppen fin och mysig helg.
Med skön avkoppling, god mat och trevligt sällskap.

Många kramar till dej / Lotta

Gunilla sa...

Hejsan,
När jag läser dina inlägg, så verkar det som att du lever ensam med dina barn. Har din man försvunnit?
Sedan vill jag också säga att du är himla duktig på att fota. Fantastiska bilder. Kram på dig/Gunilla

Linda sa...

Gunilla: Nej, han är inte försvunnen, men han vill inte att jag skriver om honom här. Men sen är han inte hemma så mycket utan är på jobbet hela dagarna, så vi ses inte så mycket för tillfället. Kram Linda

anna-en ängel i himlen, en på jorden sa...

Men vad skönt med SPA, hoppas det gör gott för kropp ochs jäl och det är ju inte någon maraton utan det är ju verkligen meningen att man skall få återhämtning och avkoppling så hoppas du slipper iväg och kan njuta av både god omvårdnad, härlig massage och nyttiga fruktdrinkar.

Birthe sa...

Jag är också trött när jag vaknar, på dagen och kvällen. Jag jobbar heltid och är helt färdig på helgerna.

Då tänker jag på dig och vilken pärs du går igenom.

Du är fantastisk som orkar så mycket som du gör!

Lisa sa...

Hoppas du och Lars får en härlig (och välbehövd) spa-helg tillsammans med varandra och med goda vänner.

Hoppas också att du får vara lite piggare så du kan njuta fullt ut!

Kram Lisa

Mia sa...

Det är nog så föräldrar fungerar. Vi gör "allt" för våra barn, oavsett om de är små eller stora. Då menar jag inte överbeskyda vuxna barn, utan just hjälpande hand i lägen där det behövs. Vi finns där i bakgrunden när livet löper på... men när livet krisar finns vi alltid till för våra ungar - så länge vi orkar!

Glad för din skull att du har så underbar familj inklusive föräldrar! Du behöver allt stöd o hjälp du kan få för att orka med din sjukdom.

Sällan jag skriver hos dig, men läser och följer ditt liv så gott som dagligen. Önskar dig allt gott!