tisdag, mars 22, 2011

SVARET PÅ RÖNTGEN HAR KOMMIT

Svaret på lungröntgen har kommit och det var inte direkt ett svar jag ville ha. Förra veckan kunde man se vätska i lungsäcken på båda sidorna. Tyvärr har det blivit värre sedan dess och framförallt på höger sida (där jag även har mest ont). Det var en hel del vätska där nu och läkaren tyckte att det skulle tappas ur för då kommer mina besvär troligtvis lindras en hel del. Det är visserligen mitt beslut i slutändan, men att ligga här, ha ont och må dålig är inte heller något lockande alternativ. Det är lite som pest eller kolera.

Jag sa att de får söva mig om de ska sätta dit ett dränage där, men tyvärr var inte det ett alternativ för man måste kunna ta ett andetag och hålla andan medan de sätter dit slangen. Däremot kan jag få lugnande och smärtstillande innan. Då får de ge mig MASSOR av lugnande så att jag är på gränsen till "borta". Kommer aldrig klara det annars.

Efter att ha fått en slang i magen förra veckan och vet hur obehagligt det var så kan jag bara tänka mig hur hemskt det måste vara att sätta ett som går in mellan revbenen och in till ena lungan. *ryser* Sen måste slangen sitta där ett par dygn för det är ganska mycket de måste tappa ur. Så jag får nog räkna med att ligga inlagd hela denna veckan också.

Det var någon som efterfrågade lite sjukhusbilder, så här kommer det några. :-)

Min "utsikt"!

En till "utsiktsbild". Har en tv på rummet och det är ju bra, men jag börjar bli väldigt less på alla tråkiga serier, repriser och framför allt reklamen.

Oduschad, osminkad och väldigt väldigt trött!!

Nu är klockan över halv sju på kvällen - och det är fortfarande inte helt mörkt. Snart ställer vi även om till sommartid och då kommer det vara ljust länge. Härligt!!!

72 kommentarer:

Anonym sa...

Åh Linda, jag önskar jag kunde göra mer för dig än att skicka styrka och en stor varm kram till dig. Du klarar även detta och dina fina, fina söner kommer att vara så stolta över sin fantastiska mamma. Du har ett stort hjärta och du gör så mycket för så många människor genom att berätta din historia. Önskar dig bara gott!!

Jane L sa...

Fiiina Linda.... skickar dej en styrkekram

Anonym sa...

Vad tråkigt Linda,hoppas och önskar att du kan få må bättre,nej livet är inte rättvist du är värd att få må bättre nu,absolut.

Nonna sa...

Goa Linda, du lilla människa i allt detta stora,tråkiga och oförutsägbara livet. Hoppas innerligt du får kraft till den insats som måste göras, har du inte någon "pepp" på plats, maken ska finnas och peppa dig, hålla dig i handen du måste klara detta för att bli bättre och jag VET att får du ut vätskan så blir du det! Säger som Anonym du hjälper så många genom att berätta din historia, det finns många fler som du idag runt om, som kan läsa och se att HON KLARADE det då ska jag också göra det! Fast du behöver den där varma handen att hålla hårt i nu!
Massa kram Nonna i norr

Anonym sa...

Finaste, vackraste Linda...

Varför ska du behöva ha det så här?
Blir så ledsen för din o familjs skull....
Kan bara säga att det kommer kännas bättre, när du blir av med all vätskan....
Hoppas du har någon när/kär som är där o håller om dig?

Kramar om dig massor/Tuvan-Pia

Loppan sa...

Massor av värme till dig!!!

Kramar!

Kristina sa...

Jag är med dig i tankarna,du är så otroligt stark och om du kan få må bättre så är det nog värt det. Men säger som Nonna du behöver ngn att hålla din hand i som du kan kanalisera din rädsla o smärta igenom o knipa hårt i när det gör ont o du ej står ut. Tycler själv det hjälpt när de stoppat in slangar i mig. Kram vännen Kristina i Umeå

Frida Svantesson sa...

Linda, jag tänker på dig varje dag, trots att vi inte känner varandra! Önskar dig och din familj allt gott och vi håller alla våra tummar för att det går bra i veckan! Hoppas du kan få lite sömn så att du känner dig starkare snart igen! Kram Frida

Anonym sa...

Du kommer klara det fint! Du kommer säkert känna dej mycket piggare när du får bort det ur lungorna. Pojkarna var lika härliga som vanligt och mycket bus var det...
Hoppas du känner hur mycket vi tänker på dej!
Kramar från Bitta

Lena sa...

Många långa tankekramar till dig från ytterligare en helt okänd person som, så många många andra, följer din underbara blogg och gråter och ler med dig flera gånger per dag. Du är en helt otroligt fantastisk människa. Önskar såå att alla våra tankekramar runt om kan göra dig lite starkare.

malinj80 sa...

Lilla vännen! Blir så ledsen när jag läser om allt du måste gå igenom i hopp om att må bättre! Är det någon hos dig när de ska sätta in slangen som du kan hålla i handen. Vill du ha någon där kan jag komma till dig! Och jag vet att du har fler nära vänner som ställer upp för dig!
Kramar Malin <3

Anonym sa...

Bra att du ställde krav på att bli drogad innan dränage. Jag har gjort en tandoperation en gång och fick lugnade antagligen en hästdos för jag minns faktiskt ingenting. absolut inget.
och tack för bilder. jag älskar sådana dokumentationsbilder. mera sånt det ger en bra känsla för hur det är där. utvidga till matbilder...

Anonym sa...

Finns Lars där nu och håller dig i handen?
M

Carina sa...

Hej Linda!
Det är mycket du går igenom och ett jätte tack för att du delar med dig. Många många kramar till dig.

Lotta A sa...

Finaste Linda....
Jag tycker så synd om dej, och allt hemskt och trist som du går igenom.
Hoppas snart att du känner dej bättre igen.
Tänker på dej, många kramar från Lotta med familj.

Mindi sa...

Åh Linda!!!!!!
Tänker så mycket på dig!!!!!!

Stor varm kram
M I N D I

Elin Nilsson sa...

Fina du, att du ska utstå så mycket elände! Hittar inga ord, men jag vill att du ska veta att jag tänker på dig och hoppas att du får lindring snart! Ta hjälp av dina fina vänner som erbjuder sig hjälp, allt blir så mycket lättare om man har nån att hålla i handen! Skickar massor med krya på dig kramar!

Benita i Finland sa...

Varma kramar från Finland. Jag håller tummarna att allt vänder sej till det bättre för dej igen!

Pysslan sa...

Fy sjutton att du ska ha ett sådant elände. Lider med dig. Inte för tt det gör saken bättre. Tänker på dig och önskar dig allt annat än detta. Styrkekramar kommer här.

Anonym sa...

Usch så tråkigt! Men tänk att snart är du på benen igen och känner dig bättre tack vare att du stod ut med detta hemska du ska genomgå.
Du fixar detta med!
En varm kram till dig - stå på dig - ge inte upp!

Anonym sa...

hej Linda!
Vill skänka dig en stor styrkekram!!Önskar att jag kunde göra nått....tänker mycket på dig,och din famlj....stöter ju på Lars lite då och då! Hoppas att allt går bra så att allt vatten i lungorna försvinner så du åtminståne blir av med EN smärta!
Kram Emma på "95:an"

Ulrika sa...

Det måste vara så tungt och jobbigt. Hoppas du har nära och kära som håller upp dig när du inte orkar bära allt själv. Bestäm ett lyckligt minne du ska tänka på när dom sätter dit slangen. Öva på minnet så du har det färdigt när det är dags, så flyr du dit. Det har funkat för mig ibland vid jobbiga situationer som man bara måste uthärda.

Kram

Annica. sa...

Helt otroligt fräsch du ser ut fast du mår så uselt!
Inte är ett sjukhusrum något mysigt ställe att vara på, kalt och sterilt.
Önskar så att jag kunde göra något för dig....kram.

thile sa...

Men jeg må få si det, Linda, du er så vakker, uansett...♥ Stakkars lille vennen, hvorfor må du lide så? Men det er en trøst, vet du, det hjelper og det kommer til og lidre dine smerter.
Åh, hvordan kan livet være så urettferdig.
Du er ett nydelig menneske, jeg vil du skal ha det fint, sammen med dine nære og kjære. Husk, jeg er hos deg i tankene mine ♥
Varme klemmer♥

Vidunderlig sa...

Om jag kunde skulle jag ta all den där vätskan och de fick sätta drän på mig istället så du fick va hemma med dina pojkar, dina djur och njuta av vår solen. Det är så dumt, du har cansern, vi andra kanske skulle kunna ta över all vätska, infektioner och liknande. Men tyvär så funkar ju inte livet så och din kropp får stå ut med allt, jag tänkter på dig säkert 10gånger om dagen och jag hoppas att du snart får de bättre så du får komma hem och klarar dig utan sjukhuset.

Karin sa...

Följer din blogg varje dag! Förstår inte hur du orkar skriva varje dag det är starkt! Att ligga där i sjukhussängen och se alla dessa dåliga program på tv och samtidigt veta att familjen finns där hemma måste vara fruktansvärt
Har själv 4 små som är mitt allt och att bara lämna dom på dagis är tufft! Jag hoppas så att alla cancermonster lämnar din kropp så att du får bli frisk! Sänder över en STOR STYRKEKRAM!

pian17 sa...

Linda,finner egentligen inga ord,men du är SÅ stark,så tapper jag känner dej inte alls,men jag hittade din blogg för några månader sen och har sedan dess läst varje dag.Skickar TUSEN styrkekramar till dej.Pia i Sundsvall.

äppelblomman sa...

Åhh söta Linda vad ledsen jag blir när jag läser det du skriver. Jäkla skit...:-(
Tänker på dej och skickar över massor av varma kramar till dej!

Ossie sa...

Lilla hjärtat!
Det kryper i mej när jag tänker på vad du uthärdar... jävla satans skit!!! Usch, piiii och tvi!!!
Nåja... det duger inte att gräma sej eller förbanna det som händer... vi vänder väl på steken... finns det något jag kan göra?
Vad skulle göra dej glad... underlätta... eller distrahera?
Du ska veta att du inspirerar och påverkar... säkert många med mej... varje dag!
Jag bugar mej ödmjukt och tackar för att vi får följa med på din resa, du är fantastisk som delar med och motgång!
Lycka till!
<3 <3 <3
Kram Ossie

Anonym sa...

Många som vill stötta dig och hålla dig i handen! Du är väldigt, väldigt stark. Många styrkekramar Gunilla N

Maggie sa...

Åh, Linda... Så mycket du tvingas gå igenom! Som Malin skrev så kommer vi gärna till dig och håller handen om du vill. Du vet att vi vänner finns för dig! <3
Kramar i massor!

Monica sa...

Hej fina Linda! Jag uppskattar så mycket att du berättar och delar med dig av din situation!
Du klarar det här o blir bättre efter tappningen av lungvätskan!! Vi är många som tänker på dig!
kram
monica

Eva T sa...

Hej Linda!
Skickar massor av kramar och hoppas som alla andra att du får hjälp med en hand att hålla i vid dräneringen av dina lungor. Detta är ju och blir ett måste förr eller senare.
Du är i mina tankar varje dag och jag följer dig och din kamp och ber om mirakel.
Styrka och mod till dig.

Anonym sa...

stackars dig, ryser bara av att läsa texten om slangen in i lungan, hua, lider med dig! Nej nu kan det bara bli bättre, hoppas du är hemma snart.
Massa kraft o kramar Annelie ♥

Anonym sa...

Stackare, Krya på dig! Stor vår kram/sussie

Ullis sa...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Mamma Mima på Landet sa...

Usch... Jag lider med dej fina fina du! Ja ÖNSKAR att ja bodde närmre, så kunde jag hållit dej lite sällskap.
Hoppas hoppas att du snart får mår bra! Varma kramar/Mima

Anonym sa...

Önskar att du slapp göra detta men trots allt klarar man mer än man tror, behöver få ut vätskan så du kan andas o slippa ha ont.. Styrkekramar från oss i Dunabolet

Läkarstudent sa...

heja Linda, du fixar det! Fokusera på hur mycket bättre du kommer må sen och tänk på dina fina pojkar där hemma.

kram

Anonym sa...

Kram,
Anette

Anonym sa...

Har följt din blogg ett tag nu men har aldrig kommenterat tidigare.Jag är så ledsen för din skull och hoppas att du snart mår bättre och att du får komma hem till din familj!Tänker på dig varje dag och skickar massa styrke kramar till dig <3

Anonym sa...

skickar MASSOR av styrkekramar till Dig. Önskar så att det fanns något jag kunde göra för dig. Jag tänker på dig jätteofta och önskar så att det vänder snart nu.

Kram SaraH

Anonym sa...

Vet du att det är inte så farligt med dränage i lungan, har haft det många ggr men på grund av luft i och kolappsad lunga,du fåt en dutt rus och smärtlindring jag lovar det känns inte alls farligt....Tänker på dig kram. Linn

Erica sa...

be om en rejäl dos midazolam/dormicum då minns du förhoppningsvis inget efteråt.

Anonym sa...

Bara så du vet, du ser faktiskt oförskämt fräsch ut mitt i allt elände! Önskar dig en riktigt lång "må-bra-period" efter allt detta jobbiga. Kram från Sundsvall.

Anonym sa...

Måste skicka dej en God Natt kram och vill säja att du är så vacker i allt ditt elände där du ligger i sjukhus sängen. Krama någons hand som du håller kär när de ska sätta dit nästa JÄVLA nål. Namaste B.P.

Anonym sa...

Hejsan! Har du din man hos dig på sjukhuset som kärleksfullt stöd eller bråkar han med dig för att du är dålig och måste ligga på sjukhus så han får ta hand om barn och husdjur? Krya på dig mvh malin

Inreda Mera Hemma sa...

Vad tråkigt besked:( skickar en kram och hoppas nästa inlägg på BRA besked

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej kära vän? har du någon som är med när du får dränaget i morgon?

Jag kan komma annars!! bara ring eller sms:a Jag kan gå i från jobbet Inga problem! Annars slutar jag tidigt och kommer då en sväng och du orkar.

KRAM OCH SOV GOTT!
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Emilia sa...

Det gör ont i hjärtat när jag läser vad du ska gå igenom.
Jag blir förbannad på det hemska/lömska cancermonstret som utsätter människan så mycket smärta och älende.

Det är bra Linda att du ställer krav och får lugnande medel inför ingreppet. Det är omänskligt vad du ska gå igenom!

Du finns i mina tankar och hoppas innerst inne att dränaget kommer att gå relativt bra.
Håller tummarna för dig och sänder styrkekramar. Hoppas att du kan sova i natt./Emilia

just another ordinary day sa...

Sänder dig mina tankar. Innan idag när jag stod och diskade så tänkte jag på dig. Hur man tar för givet allt det där som finns i ens vardag. Du är så otroligt stark och du kommer fixa det här med. Tänk på dina fina barn och be om mycket smärtlindring. Det är så modigt av dig att dela med dig och jag tror du finns i många människors tankar därute. Man ser sin egen tillvaro annorlunda genom dig och det är en värdefull men bräcklig insikt, även om det såklart är för jävligt att du ska behöva ha den här cansern och vara ifrån dina barn. Kämpa på kära Linda! Varma kramar, Maria.

Madeleine sa...

Tack, Linda, för att du delar med dig av dina erfarenheter. Bra att du kan ha din telefon och laptop i sängen. Ikea har en jättebra laptopplatta som man kan ha i sängen. Om du inte har en sådan kan nog någon köpa en till dig, så det inte blir så drygt om du måste ligga mycket när du ska dränera. Som jag skrev tidigare, så kommer du inte att tycka det är ett dugg obehagligt att dränera lungorna när du fått lite lugnande. Dina blogginlägg kanske blir lite "annorlunda" av den lugnande medicinen, bara ; ) Önskar dig verkligen en riktigt god och stärkande natts sömn, du kära vän.

Anonym sa...

Linda fråga om du kan få Lustgas, det kan hjälpa mot både smärta och ångest.

Kramar Marie

Anonym sa...

Hoppas du sover nu. Jag följer dig dagligen. Du är sååå stark och kommer att må bättre när denna vätska är borta. Om ett antal dagar är du hemma hos dina pojkarna. Du klarar det!!!
Be någon vara hos dig.

En bamsekram från en för dig okänd. Anna-Lena

Anonym sa...

Tänker på Dej mycket och har Dej i min aftonbön. Vet att bönen kan göra underverk. Förstår att Du har det jobbigt. Tar själv cellgifter men det är bara illamående jag har. Du måste vara otroligt stark som alltid låter så positiv.
Hoppas Du får sova i natt.
Kramar till Dej från mamofali

EMY sa...

Hejsan!

Hoppas att du kommer må bättre och att du får en fin sommar.

Jag har en tävling på min blogg www.emys.se där man kan vinna ett trendigt & ombloggat ur/klockhalsband i samarbete med kyssjohanna.se

Var gärna med & delta i tävlingen så kan det bli du som vinner det vackra halsbandet.

Här kommer du direkt til tävlingen:
http://www.emys.se/2011/03/20/vinn-ett-trendigt-ombloggat-klockhalsband/#comments

Anonym sa...

Hej Linda
Och tack tack för svaret på min kommentar igår!
Glädjande är ju att den medicinen INTE är för din typ av cancer!

Lite positivt i alla elände är att det verkar vara färgglada väggar på ditt rum! Tror aldrig jag har sett det. Och du klär i din färgglada sjal.
Nu hoppas jag att denna natten är lite snällare mot dig

MVH
Helena / Åhus/Skåne

Anonym sa...

Bästaste Linda så jobbigt för dig !!!! Angående pest eller kolera så ska du alltid välja kolera för det är behandlingsbart. Självklart väljer du att doktorn tömmer ut vätskan så du blir mer smärtfri och kan andas lättare. På så sätt får du mer kvalité på livet och orkar kanske göra alla dom sakerna du brinner för och känns viktiga för dig.
Jag önskar sååå att ditt liv sett annorlunda ut!
Du ser snygg ut i din sjal om huvudet, DU ÄR ALLTID SÅ SÖT !
Kramar Kristina

Anonym sa...

Hej Linda!
Hoppas att du känner dej bättre. Undrar bara
hur Adam mår och hur han tar allt detta med
din sjukdom. Han är ju så stor och förstår ju allt
på ett annat sätt. Har han kontakt med sin pappa?
Och har han någon att prata med typ skolkurator?
Han är ju så himla söt och bilden på er två tillsammans
När han lutar huvudet mot dig... får mitt hjärta att
brista. Hoppas det vänder snart för dej och att du
Blir så stark och frisk så du får åka hem till dina
fina killar. Kram Linda

Barbro sa...

Tack för att du delar med dig av din historia. Önskar att du får må lite bättre nu, det är du värd.Håller tummarna att det går bra med behandlingen. Varma kramar till dig.

Anonym sa...

Hej Linda! Har följt din blogg under en tid och jag tycker du är fantastisk som orkar skriva och berätta om din livssituation. Du får verkligen en att uppskatta och se saker på ett annat sätt i livet och det tror jag många skulle behöva, stanna upp och tänka efter en stund. Har inte hört något om din man på sistone, hoppas ni kan få "egentid" så mycket det går i det jobbiga. Många kramar och tankar till dig och din familj/Anne

Anonym sa...

Snälla Linda...
Jag önskar att jag fysiskt kunde göra något för dig. Att bara hålla handen när du behöver det som mest. Du tar dig igenom tappningen, det vet jag och sen får du lättare att andas samt mindre smärta. Styrkekramar inför din dag.Gisela/Hagasessorna

Anonym sa...

Hej!
Tråkigt att du mår så dåligt nu.
Skulle vara intressant att läsa om dina tankar för framtiden,hur tänker o känner du innför framtiden?Din man,dina barn mm??
Önskar dig all lycka och ett mirakel tillfrisknande!!!

Anonym sa...

Fina, vackra Linda...
Du är väl inte ensam?
Någon är väl hos dig?
Anna J

Anonym sa...

Å Linda vad jag känner med dig! Önskar så att du snart får må bättre igen så att du kan få komma hem till din familj och njuta av våren som är på väg.

Men jag undrar om inte din man är hos dig som stöd på sjukhuset åtminstone en del av tiden? Han borde ju absolut vara hos dig när de sätter in dränaget i lungorna eftersom du är så rädd och orolig för det. Då är hans plats hos dig.

Som jag förstår det så ställer din mamma upp och tar hand om barnen en stor del av tiden så jag hoppas verkligen att din man kan komma och hålla dig i handen när de sätter dränaget.

Jag håller tummarna för att allt går bra och att du snart är hemma igen!

Jeanette sa...

Tänker på dig Linda. Hoppas ngn i din familj eller nära vän kan vara med när de sätter in det. Det är bra att du orkar stå på dig om smärtlindring trots att du inte mår bra. Hoppas du får må lite bättre när de tömt bort lite vatten.
Styrkekramar till dig
Jeanette

Anonym sa...

Käraste Linda!

Styrkekramar till dig! hoppas du kan stå emot allt elände.

Har läst i din frågespalt och blir illa berörd någon frågade om Lars stöttar dig nu när du blivit sjuk igen och behöver fara till lassaretet.Du gav ett svar att han mest gnäller osv....FRUKTANSVÄRT att läsa om hans beteende mot dig.
Tur du har fina vänner som stöttar hälsar på dig på lassaretet samt håller din hand.
Tycker nog det är Lars uppgift han har ingått i ett äktenskap att älska i nöd och lust då får man nog anstränga sig för dessa ord. Jag har försvarat han innan men jag vet inte om jag kan det längre.
Berömmer han dig någonsin när du gör saker ex när du gjorde lilla kökshörnan åt din små barn.

Läst andra bloggar med personer som står brevid när någon är cancersjuk...Dom har fullhjärtat gett all sin kärlek och engergi till sin käraste. De är tufft men tro man har tillbaks mkt av detta.


Styrkekramar till dig Linda

onkologen sa...

Hej Linda, jobbar som onkolog och följer din blogg. Vill bara passa på att peppa dig inför pleuradränaget, och det brukar gå smidigt att sätta in, mkt smidigare än ascitesdrän. Hoppas det går bra och så smärtfritt som möjligt! Lycka till med allt, du är orehört tapper.
Kram

Lizzie sa...

Hej Linda! Jag har fått lungorna tappade på vätska två gånger i samband med att det ansamlades vätska i lungorna efter en ryggoperation. Och det var inte en så trevlig upplevelse. Andra gången de ville göra det sa jag att jag går inte med på det om jag inte blir sövd och det blev jag. Detta var i Halmstad men dock för ca tio år sedan så det har kanske ändrats sen dess! Kramar från västkusten

Renée Johansson sa...

Hej Linda!
Du fina människa, jag skickar alla varma kramar jag har och önskar att du ska känna dig starkare snart. Det är så stort att du vill dela med dig av allt du upplever, både det som är roligt och det som är svårt. Jag önskar att du ska få allt det stöd du behöver från din man och från andra som står dig nära. Jag följer din blogg och tänker på dig och din familj. Du är så stark Linda!
Kramar från Renée

Ludmilla sa...

Så tungt med ett nytt varv... Jag måste säga att du ser väldigt snygg och fräsch ut med tanke på hur du mår!

Anonym sa...

stora kramar till dig linda!! tänker på dig