tisdag, mars 08, 2011

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

Idag är det den 8:e mars, dvs den internationella kvinnodagen. På ganska många håll runtom i Sverige ordnas det idag med Barnvagnsmarscher för att visa sitt stöd mot mödradödligheten i världen.Det är inget krav att ha barnvagnen med sig utan alla kan engagera sig, såväl unga som gamla och kvinnor som män. Men kommer man i god tid har man chans att få ett barnvagnsskydd designat av Stina Wirsén.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade inte läst ditt långa inlägg tidigare som jag verkligen förstår fick många kommentarer. Jag förstår att du inte kan förändra familjesituationen nu eftersom du är sjuk men jag lider verkligen med dig. hoppas huvudvärken ger med sig.

Anonym sa...

För bortskämda svenska kvinnor behövs ingen kvinnodag!


marianne

Anonym sa...

Jag förstår inte varför du stänger möjligheten för folk att kommentera? Berörs du så mycket av vad människor tycker så ska du kanske inte skriva ut så öppenhjärtigt om ditt/ert liv?
Annars så tycker jag att alla har vi väl våra problem, du vågar skriva öppet om att problem finns! Det är inte många som vågar det ska du veta. Man lever "fina, lyckliga familjen" inför omvärlden och stoppar huvudet i sanden - "VI har det minsann bra"!
Nej, du har inget att skämmas för Linda (och Lars).

Hoppas du får må bättre snart och att ni får en bra vecka!

Anonym sa...

Anonym, nä för oss behövs det kanske inte, men det finns kvinnor i Sverige också som är allt annat än bortskämda.
Tycker det med barnvagnarna var ett bra initiativ.
Min son stod med en grupp i morse vid sjukhusentrén och delade ut en blomma till alla kvinnor som kom förbi. Å folk gick leende in mot jobb eller sjuhusbesök.
En ros till dig Linda som kämpar så för att få vardagen att gå ihop trots hemsk sjukdom!
Bäst du kollar upp det med Zomigen! Min älste son har fått såna och biverkningslistan är ju inte så trevlig..iofs får du säkert starkare mediciner för annat, men kan ju knas ihop!

/Mia

Emilia sa...

En ros till dig, Linda och massor med styrka!
Fortsätt att vara den öppenhjärtliga Linda som skriver om sig sig, om sina barn, sin sjukdom, delar med sig sitt liv i bilder och den oönskade tillvaron som du måste finna dig i.
Det är alldeles för många som sopar sina problem under mattan dock i längden slår den tillbaka. Någon gång måste man se den nakna sanningen som kan vara väldigt smärtsamt och ångerfullt.

Du har blivit en förebild för så många bloggläsare! Fortsätt vara den Linda som vi har fått äran att lära känna dig via din blogg.

Önskar att jag skulle hjälpa dig på något sätt! Sänder massor med energi och styrkekramar!

Emilia

Anonym sa...

Hej Linda!
Hur fungerar det här med din mamma som anställd för att ta hand om barnen?
Får hon betalt av kommunen för att arbeta heltid hos dig?
Eller hur mycket tid är hon där?
Förstår inte riktigt det på dina inlägg för hon verkar ju inte vara hos dig från morgon-kväll på vardagarna när Lars jobbar? (vilket jag själv tycker vore en självklarhet att om man har anställt någon för att underlätta för dig så ska det väl vara en som är där när Lars jobbar.) Du verkar vara själv mycket med barnen.
Och det verkar vara du som lämnar William på dagis?

Eller är hon inte anställd utan bara kommer till dig när du är extra dålig?
/Ida

Camilla sa...

Fy på dej Marianne...
Gå in på Aftonbladet och läs om de svenska kvinnorna som blivit mördade av sina män. De var allt annat än bortskämda.... Tänk också på alla kvinnor som kämpar för att få vardagen att gå runt, de ensamstående, de sjuka, de arbetslösa.... Tänk även på alla de fantastiska kvinnor som alltid finns där för sina nära och kära, de som alltid ställer upp i vått och torrt.... STOR KRAM till alla fantastiska kvinnor!!!!

Emilia sa...

Jag håller med dig om, Camilla!

Emilia

Anonym sa...

FYYYY på dig Camilla att göra påhopp på mitt inlägg

Det är knappast några svenskor som blir mördade av svenska män, ofta är det muslimer som begår hedersmord. Jag tror inte du är så insatt i problematiken med massinvandring och du ska inte yttra dig.
Och jag tycker inte riktiga svenskor behöver en kvinnordag, men det behövs däremot en dag för männen!


marianne

anna sa...

Egentligen så hör detta inte till Lindas inlägg, men är tvungen att kommentera Mariannes inlägg. Du skriver att det knappast är några svenska kvinnor som mördas av sina män. Var har du hittat denna fakta?! Tycker att det är ett felaktigt påstående och att skriva att det mest är muslimska män som är skyldiga till hedersrelaterade mord.Ge mig riktig fakta där man kan klart och tydligt kan se det du påstår. Lite smått rasistiskt uttalande om du frågar mig. Kan det vara så att du tillhör den lilla skara udda människor här i Sverige som röstade på det lilla konstiga partiet SD?!
Vad är en riktig svensk? För mig är det en person som är tycker att alla är lika värda, oavsett hudfärg!

Till Linda vill jag säga att jag beundrar dig och din styrka. Hoppas du får en trevlig eftermiddag. Styrkekramar Anna

Anonym sa...

Det finns bara en sak att säga med anledning av kommentarerna: Oj, oj, oj... Det är verkligen synd om mänskligheten...

Anonym sa...

det hör eg inte hit, men så här blir det när fruntimmer ska försöka föra en dialog eller inlägg, bara privata påhopp på varandra hela tiden!
'''''''''''''''''''''''''''''''
Jag tycker INTE vi svenska kvinnor behöver fira Kvinnordagen! för vi är så bortskämda i Sverige och har totalt kört över männen! Det finns så många militanta feminister i Sverige att vi ist borde införa Mannens Dag!
I min alfakurs talades det om att mannen håller på att försvinna. Det sprids ut så mycket östrogen i vattendragen pga p-piller och östrogentabl i klimakteriet, så mannens reproduktionsförmåga har minskats!
Dessutom är det mycket orättvist vid skilsmässor då kvinnan i princip altid får vårdnaden om barnen. Det drabbades min son av trots att han är världens finaste far och mamman inte tillräknelig!
Men ändå vill kvinnan bli uppvaktad med choklad av mannen!

marianne

Anonym sa...

Jag beklagar djup Linda, att sådant förs på din fina blogg
Men detta är risken man tar när kvinnor ska kommentera andra kvinnor....

marianne

Anonym sa...

Direkt riktat till Marianne. När man läser dina inlägg här på bloggen så känns det som om det är på fel plats du skriver av dig om dina åsikter.
Att ha så starka åsikter får du räkna med att vi andra kommenterar dina inlägg!!!

Sophia sa...

Blev ju lite träligt att fettisdagen och internationella kvinnodagen sammanföll. Min stora idol Astrid Lindgren begravdes på internationella kvinnodagen 1999, för mig är det en viktig dag på många många sätt. Vi kvinnor har det, särskilt i Sverige, ganska bra, statistiskt ett. Men 1 av 5 kvinnor misshandlas av sina män. I dag 2011. Fortfarande. Och kvinnohusen får i princip INGET ekonomiskt stöd. Det är skamligt...


"""Det är knappast några svenskor som blir mördade av svenska män, ofta är det muslimer som begår hedersmord. Jag tror inte du är så insatt i problematiken med massinvandring och du ska inte yttra dig.
Och jag tycker inte riktiga svenskor behöver en kvinnordag, men det behövs däremot en dag för männen!"""

Jag jobbar med män som sitter i fängelse för kvinnofridsbrott. Och det är INTE någon övervägande del invandrare som du tror. Läs på lite först innan du yttrar dig.

Emilia sa...

Marianne!

Har du hört talas om Hagamannen och Niklas Eliasson?
Kan du föreställa dig den känslan av att man kan bli ett offer när som helst oavsett kulturell bakgrund och ålder?

Anonym sa...

Till alla er som kommenterar Mariannes inlägg. Lägg inte energi på hennes kommentarer. Hon verkar vara en bitter kvinna. Det är fel på allt och alla utom henne å hennes son. Babblar om alfakurser och att mannen håller på att försvinna. Att invandrare kommer hit och förstör och att den riktiga svenska kvinnan är bortskämd. Ser sedan ned på andra när de kommenterar hennes vassa inlägg. Bortse ifrån hennes inlägg och läs den här bloggen för vad den egentligen är, en sida om Linda och hennes vardag. Denna starka kvinna som tyvärr har haft en fruktansvärd otur. Mina tankar går till Linda och hennes familj. Kram Anna