torsdag, mars 10, 2011

DAGENS BILD - EN BILD PÅ DIN VARDAG

12:e bilden: En bild på din vardag.

En regnig bild på Länssjukhuset Ryhov.

Det får bli nåt så tråkigt som en bild på sjukhuset. Just nu är det en del av min vardag att åka dit. I morgon har jag gjort hälften av mina strålbehandlingar. Det har gått rätt fort ändå. Men visst, det är inte jätteroligt att veta varje morgon när man vaknar att man måste bege sig dit.

Vet inte om det är inbillning, men jag tycker mig känna nåt lite svagt "brännande" eller svidande från hårbotten emellanåt. Än så länge sitter håret stenhårt på huvudet, men vetskapen att det kommer ramla av igen gör väl att man känner efter lite extra.

Funderar på om jag ska hämta ut nån mer peruk eller inte. Å andra sidan är det mycket skönare med sjalar om huvudet än en obekväm peruk. Visserligen känns det inte riktigt som "jag"... men det gör inte en peruk heller, även om de ser rätt verklighetstrogna ut (fast när jag är på sjukhuset ser jag oftast direkt vilka som har peruk för man känner igen de som finns att välja mellan *s*). Kanske skulle försöka hitta nån mer sjal istället. Är det någon som vet vart de säljer snygga sjalar till hyfsade priser så får ni mer än gärna tjoa till.

23 kommentarer:

Alicia sa...

Tyvärr har jag inte så mycket erfarenheter av sjalar som man har på huvudet - men jag älskar sjalar :D har massor här hemma. Förresten, är det vanliga sjalar som man har på huvudet (förlåt, men jag vet ingenting om det så är lite nyfiken)?
Hoppas du hittar någon riktigt fin sjal i alla fall :)

Anonym sa...

Sjalarna som knyts på ett visst sätt, som säkert du kan. Är supersnyggt. Min sons fästmö är snyggare i sjal än utan!

Suss sa...

Jag är ju sjalgalen, handlar mycket på Indiska och Åhléns =)

Anonym sa...

Om du inte har orken att flänga runt i affärer,så prova Tradera, där finns MÄNGDER av sjalar, både nya och begagnade ;)

Mahlin sa...

Hej! Indiska och skoaffären Deichman har snygga sjalar till bra priser. Mvh mahlin

Anonym sa...

Mitt heta tips är Tradera, de har massor till bra priser!
Kram

Anonym sa...

Förstår att det kan bli varmt och jobbigt med peruk och då är sjal bättre.

Jag frågar igen - det verkar som du undviker svara på ett ämne, kanske är det känsligt, men det är ju upp till dig...
HUR tänker ni när dina föräldrar får uppfostra och ta hand om era barn hela tiden? Ja, jag förstår ju också att dom vill ställa upp, säkert skulle dom aldrig säga nej även om orken och vilja skriker NEEEJ! Alltså; om jag förstått rätt så BOR din äldsta hos dom??? Dom små är där mer el. mindre hela tiden? Får din mamma någon avlastning från era barn? Ursäkta men jag tycker synd om henne. Tycker att hon borde få sin frihet att göra som hon vill även om du är sjuk. Hon kan inte säga nej oavsett vad som händer. Det har hon ALDRIG hjärta till.
Sen; hur har ni planerat framtiden? Ska barnen flytta till dom om det värsta händer med dig Linda? För jobbet är ju viktigare för din man verkar det som - det har jag inga aspekter på men ni var väl två om att skaffa barnen, precis som vi andra levande varelser?
Berätta gärna mer hur ni tänker. Inte elakt ment detta men man har ju frågor och vissa undviker du, som denna - varför? Dåligt samvete?

Ta hand om dig OCH barnen!
//Lisa

Ulli sa...

Hej Linda!
Olgas Hus på Klostergatan har 70% på flera av sina sjalar just nu. Många fina och i olika material!

Linda sa...

Lisa: Ja, det stämmer att Adam sover hos mina föräldrar på veckorna, men han är här efter skolan så gott som varje dag (förutom när han är iväg hos nån kompis eller aktivitet) och även på helgerna. Att han gör detta är för att han ville gå kvar sista året i samma skola. Men till hösten börjar han i 6:an och den skolan ligger i samhället där vi bor nu.

Även de små grabbarna har varit en hel del hos mina föräldrar nu det sista när jag mått dåligt och även varit inlagd och ja, det är SKITJOBBIGT att inte träffa dem hela tiden. :-( Men jag har jättesvårt att orka ta hand båda två de dagarna min man kommer hem sent från jobbet. Sen så börjar han jobba redan halv sex på morgonen.

Min man säger att han ska försöka lösa sin jobb-situation, men frågan är bara hur. Det jobbet han har idag kommer omöjligt att fungera om han blir ensam med barnen eftersom det är väldigt långa dagar. Men helst behöver det lösa sig nu snart, för detta är inte hållbart i längden. Jag träffar ju barnen mycket eftersom min mamma (som är anställd av kommunen) är här om dagarna och hjälper mig med dem. Min make träffar dem vid lunch, på eftermiddagarna de båda dagarna han slutar tidigt och på helgerna... så det är ju inte jättemycket.

Men sen så är det långt ifrån alla nätter som alla barnen sover hemma hos mina föräldrar. Kanske inte framgår så tydligt här på bloggen, men oftast är det någon av de små som sover här hemma under veckorna (förutom då när jag varit så dålig att jag inte reder ut det... eller ja, även den dagen nu sist då jag fick färdas in med ambulans var jag ensam med William här hemma när min man åkte iväg till jobbet och fram tills dess att min mamma kom hit).

Nä, nu ska jag och William läsa en bok... men om du undrar något mer så fråga gärna. Det är som sagt inte alltid att allting framgår via inläggen här på bloggen. Inte så att jag medvetet brukar låta bli att skriva om det, men så har det hänt att det kommer kommentarer som "skryt" och "tycka synd om" då jag råkat skriva att jag varit själv med barnen och det är så tråkigt. Jag är bara deras mamma och är inte ute efter att låta "duktig" för att jag tar hand om dem. Känns tyvärr ibland lite som att man gör fel hur man än gör.

kram Linda

Matilda sa...

http://nantucket.se, där fanns det lite på rea =)

Paulina sa...

http://www.rapunzelofsweden.se/1/sv/products/peruker.php

Här finns massor av fina peruker från 199 kronor. Kanske de inte håller jättelänge men de blir ju inte så dyrt heller, en sjal kostar väl nästan lika mycket.

Kanske roligare att ha än de få varianter Landstinget har att erbjuda...

Anonym sa...

Tips: leta efter buffar, de finns i sportaffärer eller på nätet. Det är det bästa jag hade på huvudet, snyggt, såg inte ut som man var sjuk, och de finns i massor av varianter/färger. Sök på Buff.DEt finns säkert andra märken också, men det kanske kan vara något att prova. Sjalar tyckte jag att jag såg sjuk ut i. Buff mer coolt, enligt mig. Marina

Anonym sa...

TACK Linda för att du förklarat lite. (Ja, du är INTE skyldig någon det men jag bara undrade nyfiken som jag är...;O)

Klart din/er plan från början var att ta hand om avkomman själv men livet blir ju inte alltid som man tror och hoppas på. :(
Det jag inte visste var att din mamma var anställd vilket ju är som ett "jobb" för att ta hand om barnen. NU fattar jag bättre att hon har dom så mycket, det ÄR hennes jobb liksom. Trodde att hon jobbade OCH tog hand om barnen nämligen.

Ha en bra kväll och framför allt EN GOD och FIN NATT med sömn! Kram!

Anonym sa...

Vad skönt att du snart är klar med denna behandling!!

marianne

Fnissi sa...

CL.O.T som jag har som länk på min blogg har jättefina sjalar till bra pris!

angelica sa...

Du hittar snygga sjalar på mitt jobb. Cubus i Skövde:-) finns i massa färger och en del lite dovare med mönster..:-) kram Angelica

Anonym sa...

Min mamma har precis fått en peruk genom remiss från landstinget. Hon fick välja själv vart hon ville åka. Hon åkte till Carl M Lundh en perukmakare i Malmö och finns på några andra ställen. Det syns inte att det är en peruk. Dom hade jättemycket att välja på. Kanske testa de?
Mvh Magda

Anonym sa...

ullerucka.se
Fem kronor per såld sjal går till cancerforskning.
L

Anonym sa...

Lisa!

Hur du än försöker, så är du inget annat än en hyena, alltså någon som själv finner glädje i andras problem.

"Inte elakt ment detta men man har ju frågor och vissa undviker du, som denna - varför? Dåligt samvete?
"

Det är inte "man" som "ju" har frågor, utan DU, Lisa. DU har frågor. Snaskiga, närgångna frågor om sådant som inte angår dig. Försök inte gömma dig bakom något slags allmänintresse. Stå för ditt eget behov och din egen önskan att får veta mer, att få vältra dig i andras privatliv.

Prova (jag förstår att det är svårt) att tänka tanken att Linda berättar om det som hon VILL berätta om - varken mer eller mindre.

Lisa, du ... ja, du äcklar mig.

/M

Heidi sa...

Hej!
Jag har lagt ner sjalen & har köpt på mig buffar i olika färger. Finns o sportaffärer & tex på www.brim.nu.
Dom är supersköna, smidiga & snygga :-)
Lycka till!!

Heidi sa...

Hej igen,
Glömde ju fråga: Hur kontaktar man de där fotograferna du berättade om tidigare? Låter intressant... vill nog kontakta dem...

Hoppas du får en riktigt bra natt nu!!! Det är du värd!
Kram Heidi

Lotta A sa...

Det måste vara oerhört tufft med alla dessa resor,och just nu dagligen till Ryhov......

Men så härligt att du nu har passerat hälften av dina behandlingar.

De varmaste kramarna till dej / Lotta

Anonym sa...

Snygga sjalar brukar jag köpa hos Anna K, romantiska med lite spets och i pastellfärger.
Även Crazy Horse har många fina sjalar i fräscha färger och mönster.
Båda på Barnarpsgatan i Jkpg.
Lycka till! :-)

Eva i Jönköping