tisdag, februari 08, 2011

MER KÄRLEK PÅ NÄTET

Den senaste tiden har det skrivits en hel del på nätet om näthat. Det handlar om hårda ord, hån och angrepp... ja, många av människans mörkaste sidor kommer fram och det vräks ut mycket hemska saker eftersom man många gånger kan välja att vara anonym. Bland annat har Expressen startat en artikelserie om detta.

Under v 21 förra året var det något som hette "bloggkärleksveckan". Det gick ut på att man skulle blogga om någon som man tycker om. På så sätt spreds budskapet om mera kärlek på nätet vidare. Men man behöver ju faktiskt inte visa kärlek på nätet bara under en speciell vecka på året. På Magnus Bråths blogg Nakna Sanningen så startar nu kampanjen "Mer kärlek på nätet" och detta är för att visa att vi alla bryr oss. Så bort med näthatet och gör plats för mera kärlek!


Har du en egen blogg får du gärna sprida budskapet vidare. Det går bra att använda sig av dessa knappar:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så sanna ord! Lika lätt som det är att skicka iväg något surt så är det ju att skriva något vänligt även till en okänd människa! Framför allt borde det vara lättare. Kram!! från en som bryr sig även om såna jag inte känner! :)

Extraminnet sa...

Hej Linda,

Besöker din blogg dagligen men kommenterar sällan. Det är fantastiskt att få följa dig och ditt liv med både "ups and downs". Tack!

Med hopp om fler "ups"!