söndag, februari 20, 2011

GRATTIS KUSIN JESSICA

I eftermiddag har vi varit och firat min fina kusin Jessica som fyller 20 år idag. Stort GRATTIS till dig! :-)

Min kusin Jessica. (Foto-effekt: Photofunia.com

Erik hälsar på deras lilla valp som är 4 månader.

Puss puss!!

Tyvärr blev Erik alldeles övertrött medan vi var där. Han verkar knappt ha tid att sova middag nuförtiden. Redan efter nån halvtimma så tycker han att han har sovit klart! Inte somnade han i bilen heller, utan satt mest och gjorde en massa olika läten och oljud.

Efter kalaset skjutsade vi hem Simon till sin mamma. Jag somnade i bilen... så ja, det är därför jag sitter här nu! Klarvaken och inte det minsta trött. *suck*

Jag var ju nere vid Vättern igår och tog ett gäng bilder, men min "nojja" över att gå för långt ut på isen var inte direkt obefogad. Idag läste jag på Jnytt att minst tio personer har gått igenom isen, så helt klart ska man vara försiktig. Ett tips är att aldrig vara ensam då man beger sig ut på isen!

I morgon ska jag kanske bli av med min morfin-pump! Åh, vilken befrielse det ska bli. Den är så stor och klumpig och hopplöst ivägen hela tiden! Jag har gjort ena sänkningen efter den andra nu det sista och har ändå inte särskilt ont. Så himla skönt, med tanke på hur jobbigt jag hade det för ett tag sedan då mina smärtor var så fruktansvärda!

Dessutom ska vi åka iväg på spa nästa helg, så då vore det otroligt skönt att inte ha pumpen där. Jag vann ju en spa-weekend för fyra personer när jag blev utsedd till årets hjälte-mama. Det ska bli så härligt att komma iväg! :-) Jag, min man och ett par av våra vänner ska åka. Tror det blir bra för oss att få lite mer tid tillsammans och förhoppningsvis positiv sådan. Jag ska nog boka in nån behandling för mina fötter. Kan nog vara skönt ifall de skulle bli så där ömma som de blev under förra cellgiftskuren.

Bilder lånade från Stenungsbaden.se

Skönt att få komma iväg på detta innan nästa "elände" börjar, dvs strålbehandling av hjärnan eftersom det har hittats nån skit även där. Usch, det ser jag inte fram emot ett dugg! Jobbigt med dagliga sjukhusbesök i två veckor och jobbigt att bli av med håret igen.

Jag fick tips av ett par läsare om en gammakniv-behandling som finns i Stockholm. Jag frågade min läkare om den sist jag var där. Den skulle gå att använda med tanke på att jag inte har några stora förändringar i hjärnan, men han sa att risken är att det kan finnas pyttesmå metastaser som inte syns på röntgen och då blir dessa kvar och kan börja växa sig stora. Så han kunde inte rekommendera den som ett förstahandsval. Däremot kan man använda den behandlingen senare om man trots strålbehandlingen får problem med någon eller några metastaser.

REKLAM:

20 kommentarer:

Lotta A sa...

Trevligt med kalas !

Jag hörde om era SPA-planer inför nästa helg.

Jag hoppas att ni kommer få en fantastiskt härlig helg, med avkoppling, härliga behandlingar och god mat.

Fotbehandlingar är ju helt ljuvliga, efteråt känns det som fötterna svävar fram på bommul.


Kram Lotta

Unknown sa...

Skönt för er att åka på Spa

Anonym sa...

åhh skönt att bli av med din pump! Fortsätter hålla tummarna att din smärta håller sig borta :)
Guud så skönt med spa- helg, det är ni värda!
kramar Annelie ♥

Berit sa...

Pusspuss-bilden är ju bara så ljuvlig! Söt kusin har du också.
Samråd med onk innan du bokar fotbehandling eftersom du har Xeloda. Har själv Xeloda och blev uppmanad av mitt MOH-team att rådgöra innan jag bokade fotvård. Har inte gjort det än så jag vet inte vad jag får för svar. Jag vet ju att man ska undvika att gnugga händer och fötter för hårt. Om dom avråder kan man kanske beställa fotvård-light.

Hoppas ni får en fin spahelg. :)

Anonym sa...

Hoppas verkligen den här veckan blir så bra att ni kommer iväg på spa och att det blir en trevlig och avslappnande helg!!!
H. Inga-Britt

Anonym sa...

Det verkar som det går åt rätt håll och att du kan komma att få en underbar vår när det blivit varmt!


marianne

Kajsa Bergman Fällén sa...

Skönt att bli av med pumpen och underbart att komma iväg på spa...

Strålningen av hjärnan kommer gå toppenbra, det var ju segt att åka dit varje dag men för min del blev det bara åtta dagar. Jag var ganska trött efteråt men jag vet inte om det var en biverkning eller om det hade med sjukdomen att göra.

Det är håret då som är trist, men mitt är på väg ut igen nu.

Kram

Anonym sa...

Härligt med en spa helg, och en fotbehandling är aldrig fel! Det är så roligt att läsa att du inte har så många jobbiga biverkningar just nu, och att du t om kan få bli av med morfinpumpen, toppen! Ha en jätteskön vecka önskar Carina i Mantorp

Anonym sa...

Jag var helt säker på, att du skulle ta med din mamma på en Spa helg! Hon skulle nog behöva det.

Linda sa...

Anonym: Jag skulle jättegärna ta med min mamma på en spa-helg också! Men vi har även ett presentkort på en resa att utnyttja och som jag hoppas att vi kommer att komma iväg på... och då bokar jag in henne också! :-)

kram Linda

Linda sa...

Kajsa: Vad skönt att ditt hår redan är på väg ut! Det var ju inte så jättelängesen du fick din behandling.

kram Linda

Anonym sa...

Så skönt med en SPA-helg. Hoppas att Lars kan uppskatta det han trots allt får genom dig och inte klaga sönder hela helgen.
Kram M

Anonym sa...

Hejsan!

Ja, jag trodde också att ni skulle ta med dina föräldrar som sliter häcken av sig. Finns nog ingen som behöver det så väl som dom...

Ha en bra vecka! //Tindra

thile sa...

Så trevlig med SPA! Så glad for din skyld, vakre, fine Linda. Dere har godt av og komme bort litt, og dere er verdt det.
Så glad du skal bli av med din pump.
Erik er så kramgod, jeg er virkelig kjær i han. Pusspuss bilde er bare så herlig!
Linda, du gleder så mange med dine bilder og dine utrolige fine tekster til. Du er en unik person, som jeg tycker så mye om.

Klem og varme tanker.

Monica sa...

Jag gläds över att du får ta bort morfinpumpen..speciellt lägligt nu då du ska på spa!
Ha en superhelg med din man o vänner!
önskar
monica

Anonym sa...

Passar dina föräldrar barnen när ni är på spa?

Anonym sa...

Tänk att folk har åsikter om vem du ska ta med på din spa-helg!! Tycker det är lite fräckt.
Jättekul och bra att åka med Lars och ett par vänneer och få lite egen vuxentid! Det behöver alla småbarnsföräldrar och särskilt ni!
Hoppas ni får en skön helg!
Kramar från en bloggföljare!
Monica

Helena sa...

Så skönt att smärtorna ger med sig! Gläds med dig över att du kan få ta bort morfinpumpen. Speciellt nu när ni ska på Spa. Jag önskar er alla en jättetrevlig helg!

Varma kramar / Helena

Anders Lilja sa...

Hejsan

Vill bara säga att för oss har Gamma-kniven förlängt Jennys liv med troligen ett år. På hennes maligna melanom fungerade den jättebra och tog bort alla vi behandlade. Vi var där 4 gånger. Tyvärr måste de vara minst 2-3 mm innan de ser dem på MR-kameran, så innan det går det ju inte.
Tyvärr fick Jenny massor med metastaser överallt, så hon klarade sig inte längre.

Hoppas du blir av med pumpen, men det är skönt att de finns. De gör underverk när smärtan är för ohanterlig.

Trevlig Helg,

Anders Lilja

Anonym sa...

Konstigt att du och Lars åker på SPA-helg och inte din mamma och du!

Varför ska han åka? Låt han passa barnen över helgen, helt själv!

Eva