måndag, februari 28, 2011

ENERGI - VAR ÄR DU?

Tålamod är inte min starka sida. Har nu varit sjuk i en vecka och är less på det! Det känns som jag är fast i en hundraårings kropp eller nåt. Men jag tvingar mig ur soffan lite då och då. Tog även en kort promenad med Sixten (vår lilla hund) förut, men då snackar vi kort promenad... max 5 minuter! Men jag kom iallafall ut en sväng i friska luften. Jag tror att det är så jag får börja. Små steg i taget! Hade gärna tagit båda hundarna med mig, men vår andra hund Frida som är lite större drar och hoppar rätt mycket och det är glashalt här utanför så jag är rädd att hon drar omkull mig.

Jag har till och med anmält mig till distans healing ikväll som jag blev tipsad om av en bloggläsare för ett tag sedan. Flummigt?! Ja, lite kanske, men jag gör faktiskt vad som helst bara jag kan få känna mig lite piggare än jag gör nu! Är det någon som har andra tips på hur jag snabbt kan bli bättre får ni mer än gärna dela med er!

Igår kväll när jag la mig så kände jag mig rejält risig och det kändes som jag höll på att bli sämre igen. Jag svettades, frös, kände flera gånger som jag skulle kräkas och låg mest och snurrade runt i sängen. Jag fick till slut "droga" mig med en insomningstablett för att komma till ro. Hur det än är så är det nog viktigt att sova för att kroppen ska orka bli frisk.

Sen på tal om sjukdomar. Det går verkligen bara runt i vår familj just nu. I morse var det Williams tur att vakna med förkylning och hög feber. Återstår att se om det enbart är en förkylning eller om även han smittats av de där "härliga" streptokockerna. Åh, vad jag vill att alla ska bli pigga nu! Jag vågar ju inte vara nära de små nu när de är sjuka och orkar inte ta hand om dem ensam heller, så hela denna dagen har jag suttit själv här hemma och saknat dem så otroligt mycket! Det känns knappt som man har ett liv när man inte kan vara med de man älskar mest. :-(

Fast det är tur att jag har hundarna och katterna här som får sin beskärda del av kel och gos. Jag vet att en del som läser här tycker att vi ska göra oss av med dem för att de tar för mycket tid. Men de ger även så mycket tillbaka. Som när man är ledsen eller mår dåligt så finns de där för en. De kräver ingen förklaring eller något utan tar en för den man är. Just nu ligger Frida här och värmer mina fötter medan jag skriver.

48 kommentarer:

Anonym sa...

Fattar inte hur man kan tänka så, vore sjukt att göra sig av med sina familjemedlemmar! Som man älskar.
Jag har både katt och hund oxå och skulle hellre dö än "göra mig av med dem"... Antagligen icke djurägare som tycker något sånt...

Krya på dig nu!!!
Kramar o lycka till med healingen, Annelie ♥

BG sa...

Neej, är W sjuk igen? Vi saknar honom och hoppas han ska krya på sig fort.
Hälsa honom från alla kompisar på BG. Passar på att skickar med styrkekramar till dig med! Önskar dig god bättring och att du snart ska få orken tillbaka! KRAM till hela familjen<3

Helen E sa...

Hej Linda!
Du ville ha tips och jag tänkte tipsa dig om en "drink" som jag sett Anna Skipper göra på Tv. Den är renande och jag brukar ta den när jag är förkyld eller känner mig hängig. Gör så här:

Pressa saften av valfritt antal citroner. Pressa, riv eller mixa 2 vitlöksklyftor en bit färsk ingefära och gärna lite persilja. Har man en mixer så kan man finfördela allt, annars går det väl att riva och pressa efter bästa förmåga :))
Sen tillsätter man bara vatten och slurpar i sig :)

Ett annat alternativ om man vill ha varm dryck att ta varmt vatten och lite honung tillsammans med ingefära i te tex.

Kram och hoppas ni piggar på er allihop önskar Helen som har 4 katter och 3 hundar och vet hur otroligt mycket djuren betyder för vårt själsliga mående.

Caroline sa...

Hej Linda!
Jag kan tipsa dig om en mycket dyr healing.. Jag har två vänner vars mamma är mkt svårt sjuk i cancer och hon åkte till en man som kallar sig John of God i Brasilien och där får man bo på något boende och få nån sorts healing. Ingela blev av med sin tumörfeber efter det som läkarna hade sagt var omöjligt. Så än finns det hopp. Men som sagt det är en dyr historia de där. kostar nog upp mot 20 000 kr. Jag hoppas och ber om ett mirakel i din kropp och hoppas barnen blir friska snart!!

du förresten.. har Lars lagt ner sin blogg?

kram
Caroline.

Helen sa...

Jag hoppas att du snart mår bättre igen så du orkar vara med familjen! Jag brev för ett år sedan sjuk i utmattningsdepression och hade det inte varit för vår hund hade mitt tillfrisknande tagit betydligt längre tid. Det var han som fick mig att gå ut och få frisk luft varje dag och det var han som tröstade när jag låg hemma själv och mådde skit.
Stor kram till dig

Anonym sa...

Hej.
Klart ni INTE ska göra av med era husdjur. Är ju den finaste tröst o glädje man kan ha här i livet. Både när man är sjuk, har sorg, men även mycket glädje.
Healing är det bästa bästa.
Har gått på raiki healing i omgångar, och jag har mått så underbart bra av det.

Hoppas det även hjälper dig.
Kram Susse

m i l l a h . s e sa...

Usch å fy för dessa sjukor.
Men spännande med healingen, du får skriva om det sen! Hoppas det funkar och ger lite energi!
Kram kram!

Anonym sa...

Bästaste Linda du är så himla förståndig och klok och snäll! Du vill alla så väl, men ta hand om dig själv också utan dåligt samvete. Du behöver verkligen inte lasta dig med dåligt samvete, du har det finaste samvetet alldeles perfekt.
Njut av dina barn och hundar och katter eftersom du mår bra av dom. Gör dig bara av med det som gör att du mår dåligt om du kan.
Kramar från Kristina

Sofie sa...

Vadå tycker folk du ska göra dej av med djuren så sjukt.Varför ska folk lägga sig i sånt.När jag var sjuk betydde min Hund oerhört mycket för mej.när jag fik besked om cancer sa ja till mamma om att jag skulle sälja min vovve men mammasa Nej du kommer ångra dej.Och visst skulle jag säkert ha gjort det.Djuren kan ge en sån trygghet och glädje Å närhe eller värma ens frysna kropp Massvs med kramar Linda för mej kommer du alltid vara den största kämpen

thile sa...

Huff, hvor du kjemper på, du er det vakreste menneske jeg vet om. Du er like vakker innvendig som utvendig. Du vil alle så vel.
Jeg ønsker deg alt godt. Forstår du savner dine små killar. Godt du har dine varme pusekatter.
Styrke-positiv energi fra meg.

Anonym sa...

Hoppas verkligen att du ska få tillbaka lite energi.Vad jobbigt att barnen är sjuka för jämnan,bacillerna verkar ha bosatt sig hos er.Tänker på dig,du är min idol.Kram.

Berit sa...

När jag kände mig som sjukast för fem år sedan (spridd bc i form av en stor levermetastas som behandlades med cellgift)låg jag helt orkeslös i sängen på övervåningen. Ville inte äta, mådde illa av matos,hade ingen aptit och magrade allt mer. Då kom jag på att jag skulle sätta mig i trädgården. Det var vinter och kallt men jag fick för mig att jag inte skulle överleva om jag inte fick dagsljus och frisk luft. Vi riggade en skön campingstol och jag fick hjälp att pälsa på mig och hjälp att ta mig ut. Sedan satt jag där länge varmt klädd och njöt av luften och småfåglarna. Minns att maken kom ut med en mugg nyponsoppa. Vet inte om det var den friska luften eller ngt annat men där vände det. Jag åt soppan och tyckte den var god! Sedan blev det många sittningar i trädgården och mycket nypon- och blåbärsoppa. Aptiten och piggheten infann sig allt mer. Kan det vara ngt för dej kanske?

Kram!

Sippan sa...

Bry dig inte om dem som föreslår att du skall göra dig av med djuren! De är en familjemedlem och betyder så mycket för att de tröstar hela tiden. Brukar säga att de är sympatisjuka för deras behov minskar när de känner att man inte orkar.
Att du känner dig riktigt risig emellanåt är säkert abstinens av att du nu inte har pumpen utan kroppen måste lära sig fungera utan den smärtlindringen. Det tar tid innan det går över.
Styrkekramar Sippan

Anonym sa...

Hej Linda
Blir så ledsen då jag har läst att en del tycker att du ska lämna bort dina älskade djur. Du och din familj ska självklart bestämma detta helt själva. Jag har också haft hundar och katter och man älskar dem så mycket. Hoppas att du snart känner dig piggare. Såg att det skulle blir fint väder resten av veckan:-). Stor kram från Maja

susanne sa...

Du är så fin Linda. Kärleken till djuren ger dig kraft.
Du ger oss friska så mycket hopp trots din svåra livssituation.
All kärlek till dig Linda
kramar Susanne

Anonym sa...

Visst får man mycket kärlek av sina husdjur,så behåll dom,så länge du känner att du orkar.....

tråkigt att inte du kan vara med dina små,men det är ju viktigt att försöka undvika smitta så mycket som möjligt.

och jättebra att du testar healingen....

Kram Gun-Britt

PÅ STRANDBYUDD sa...

Tittar ofta in här men kommenterar sällan. Ville bara skicka dig en massa styrkekramar!

Anonym sa...

Men det är väl helt självklart att du inte ska göra dig av med husdjuren! Det är väl nu djuren är helt perfekta. se bara på att du gick ut med Sixten- det var väl guld värt.
det är nog bara människor som har otur när de tänker som säger sådana saker.
alla sjuka barn (och man) är ett stort bekymmer. du bör ju inte vistas i en bacillhärd men vad ska du göra?
distanshealing låter helgalet men kör på det. enda invändningen är om det är dyrt.

Sofia sa...

Jag vet inte vad hade gjort och mått om jag inte hade fått Vincent av dig och sen även Azalea.
Våra katter når mig på ett djupare sätt än mina älskade vänner och familje medlemmar när jag hamnar i mina depressionssvackor.
Det går inte att förklara hur dyrbart ens förhållade är till ens djur.
Jag tror att bara människor som själva har haft djur kan eventuellt sätta sig in i och förstå hur mycket man FÅR av ett djur.
Lapa i dig all den kärlek och energi som du får av dina underbara katter, som Rippe och Jossie. Rippe är en finaste katten vi någonsin sett och så stolta över att ha hans dotter hemma hos oss.
Ta hand om dig nu efter bästa förmåga underbara starka Linda.

Massa kramar från Västerås gänget!

Anonym sa...

Ja, tänk på att även vissa bakterier och baciller kan gå genom djuren! Du smittar dom och sedan tillbaka.

Sen undrar jag; är det inte bättre för dig att vara på sjukhuset och få lugn och ro istället för stressa runt hemma och samla på dig massa extra bakterier och baciller via barnen? Orkar du inte med dom och kan vara nära dom ändå så är det väl bättre att vila ut på sjukan?

Ja, det är väl det jag tänkte.
Hoppas du snart får må så mycket bättre! Snar bättring Linda!

Anonym sa...

Kära Linda !

Skulle önska att du snart fick må bättre...Kan bara hålla med dig om vilken tröst och kärlek djuren ger en.
Helt oförbehållslöst ! Skulle inte kunna leva utan mina djur och det skulle inte mina barn heller. de är en stor del av vår familj, så är det bara !!
Kramar Lotta.E.

Anonym sa...

Vad kul att du vill testa healing, sätt upp dig varje måndag och torsdag i några veckor och se vad som händer, det kan ju inte skada och det bästa är ju att det är helt gratis. Han är riktigt duktig Thorbjörn, min sjuka katt får healing av honom och har blivit bättre när det verkade hopplöst. Mirakel kan ske så ge inte upp.. Tycker absolut inte ni ska göra er av med husdjuren, de ger också krafter även om de kräver en del. Många kramar till er!

Anonym sa...

Healing gillar jag!! Har provat det. krya på dig!! kram Gunilla N

Anonym sa...

Jag önskar du kunde ta dina djur och bo någonannanstans ett tag tills de andra därhemma är friska. Campingstuga, billigt hotell el dyl. Du får koppla av och slipper smittas om och om igen av övriga familjen.
Jag har också fått höra att jag borde göra mig av med mina hundar. Det resulterade i att jag skrev ett testamente om vem som skulle ta hand om dem (och ev placera om dem) ifall jag dör före dem. Jag vill inte att någon som inte älskar dem som jag ska ansvara för det.

Anonym sa...

Ropa på Jesus. Be om kraft, mod och frid i stormen.
Ber för er!

"Hopp och kärlek" sa...

Vi har precis skaffat en katt. Han ger både trygghet och värme i vårt oroliga hem. Jag förstår att djuren ger dig närhet och styrka Kram Anna

Birthe sa...

Tycker absolut INTE att ni ska lämna bort era djur! Det är som du säger, de ger så mycket och kräver inte lika mycket tillbaka. Djur är livet!

Hoppas hela familjen är frisk snart!

Kram!

Birthe sa...

Tycker absolut INTE att ni ska lämna bort era djur! Det är som du säger, de ger så mycket och kräver inte lika mycket tillbaka. Djur är livet!

Hoppas hela familjen är frisk snart!

Kram!

Lotta A sa...

Hoppas att din energi, snart kommer tillbaka......

Det låter mycket trist att en del människor vill att du, ska välja bort dina djur.

Ens djur blir ju som en familjemedlem, som man så många gånger får så mycket glädje och kärlek i från.

Hoppas små killarna snart är pigga och friska igen, så ni alla kan vara tillsammans under samma tak igen.

Tänker på dej!
Kram från Lotta

Annika sa...

Dina föräldrar är enastående. Så skönt för dig att dom hjälper till med prinsarna. Då vet du att dom får kärlek äkta kärlek! Inte vem som helst som passar dom. Din mamma måste vara frisk, som orkar o tur är väl det. Har hon även Simon? Antar att du vill det ska som vanligt i er familj, även med v han är hos er. Jag bara tänkte lite:)
Har hört ngn kollega till mig, som testade distans healing. hon tyckte det var obehagligt i början. Så hon blev lite rädd. Men fortsatte trots allt. Hon ville få ner sitt bltr som var skyhögt, ville inte medicinera, i första hand. Efter 5ggr var det helt normalt:) under healingen var det en hel nycket jobbiga saker som poppade upp till ytan. Kom i kontakt med flera, som var på andra sida. Sen fick hon stickningar i hela kroppen. Sov hela dgn efteråt. Hon fortsätter, säger att hon öppnar ögonen så försvinner det som hon tycker är obehagl. Jag är sugen på att testa, men har respekt för det andliga. Vi får se hur det blir med den saken! Apropå djur tycker inte man ska göra sig av med dom, men finns det ingen annan utväg:( så vad gör man?
Vi hade en treåring hemma. När vårt nästa barn föddes, levde bara ett kort tag. Jag låg fl mån på sjukhus. Hade hemsyster till vår dotter, men det gällde inte djur:( Mim mamma bodde 50m ifrån mig, hade skolbarn som var i skolan hela dagarna. Men vägrade att hjälpa till. Jag bad henne fl ggr för vår dotter, var ledsen fr det HS kom tills hon gic:( Min man reste utomlands, kom hem på helgerna. Så vi hade inget val, fick avliva en ung frisk hund som vi alla älskade. Den saknaden finns alltid! Så försök det blir snart bättre för. Ni har ett bra nätverk Tacka gud för det Linda. Sov gott! Vad äter du för sömntbl? Har fått en som jag inte somnar på Vill du tipsa så blir jag glad. Kan inte sova pga av en utsliten höftled som ska op 16/3. Äter värktbl, men sover inte iaf. Zoplikon heter de. Stor kram o sov gott
Ika

Anna sa...

Jag hoppas verkligen att våren kommer snart. Det brukar ju göra att man blir lite piggare och förhoppningsvis även friskare.

Jag tycker det låter fantastiskt att du kämpar dig upp och ut om ens det bara är för 5 minuter.
Fortsätt så tjejen!!

Ja, hur kan man känna sig delaktig i familjen och ändå undvika smitta.
Det är en svår för att inte säga omöjlig ekvation att lösa.
Speciellt de minsta barnen som så gärna vill vara nära, nära när de är sjuka.
Lite äldre barn är det ju lättare med om man nu kan sitta och spela spel eller göra läxorna tillsammans.

Hoppas det vänder för dig/er SNART!!
Kram

Anonym sa...

Om ni ändå kunde bli friska i familjen!! Se fram mot våren.....

marianne

MrsT sa...

Om din trötthet beror på lågt blodvärde så kan du ju prova B12 tabletter. Typ berocca är receptfritt och brukade alltid få igång mig på ett par dar.

Själv har jag utskrivna och de funkar, och håller jag uppe med dem märker jag direkt att jag blir tröttare!

Kristina sa...

FÖrstår att du lider av orkesbristen, ssk när man varit piggare o får sånt bakslag. Skönt att du fick lite frisk luft,5 min är bättre än inget. Jag har ännu ej klarat mer på detta år men man får glädjas åt de små små guldkornen och det vet jAg att du gör. Ber för William att han ska fort ska bli frisk Jag fortsätter och ber till Jesus för dig att han ska ge dig nya krafter o tro. Kram Kristina

Beata sa...

Hej Linda!
Jag hoppas verkligen att ni får bukt på alla otäcka baciller nu, det är ju så jobbigt då det bara går runt runt. Måste vara superjobbigt att inte träffa smågrabbarna nu då de är sjuka. Klart som attan att ni ska behålla djuren om ni vill, de ger verkligen helt osjälviskt utan tanke på att kräva någonting tillbaka.
Krya på dig och klokt av dig att du tar små steg i taget.
Kramar!!!

Ulrika sa...

Nä behåll era familjemedlemmar. Ibland är dom orsken tilll att man tar sig i kragen och går ut i friska luften oavsett väder! Sedan är dom väldigt bra på att ge och ta emot kärlek, även bra på att lyssna.
Jag hoppas ni slipper alla baciller och får energin tillbaka.
Låter spännande med healing, å hoppas det hjälper.
Krya på dig!
Kram Ulrika

Jeanette sa...

Hej Linda!
Lite av tröttheten kanske beror på låga blodvärden. Under min graviditet åt jag dagligen Mjälloms tunnpaltbröd (fick så ont i magen av vanliga järntabl). De smakar som vanliga hårda tunnbröd, men innehåller 30 mg hemjärn, vilket kroppen tar upp lättare än järn från växtriket. Jag mådde väldigt illa hela graviditeten med men dessa funkade att äta ändå.
Tror man kan få lite abstinens när man drar ner på smärtstillande också. Tänker på dig!

Anonym sa...

Hej jag heter Eva ..cancer är en hemsk sjukdom i min fam.vet vad du går igenom o önskar dig all styrka du kan hitta o få.mitt tips till dig är spela in ett band eller något tll dina barn så de har det kvar efter dig ,det ger så mycket men är svårt.annars så är det sista man gör e att ge upp hoppet.jag hoppas att du inte har det för svårt.du vet att du kan söka stöd o få en resa av cancerfonden..min mor fick det.önskar dig all lycka o hopp o gör endast det du själv vill.

många kramar EVA

Anonym sa...

Hittade din blogg nu när jag surfade runt lite
Håller tummar och tår för dig, du verkar vara en underbak kvinna
Ge inte upp, under finns
Önskar dig all lycka
Kram Lisbeth

Anonym sa...

Kolla upp DAO livsenergi i bankeryd.. Hon gör underverk

Anonym sa...

Hej

Gå in på www.awoc.nu och läs om L.I.F.E-behandling. Det kanske kan vara något som du ska testa.

Marica S sa...

Krya på er allihop! Hoppas att ni blir kvitt de smås baciller så ni kan mysa och bara gosa en hel kväll i soffan! Kram

Sara sa...

Hej Linda!
Tänk på att hundarna kan vara bärare av streptokocker. De kanske slickar tallrikar, som sjuka parn har ätit på och får på det sättet bakterierna. Försök att få en kur till dem med, när ni behandlar resten av familjen, så kanske ni blir av med eländet!

Unknown sa...

Klart du inte ska göra dig av med djuren. Nå, nu ska jag inte skriva det jag tänker utan vara snäll. Djuren är ju ditt allt förutom barnen. Krya på er och ta hand om dig.
Många Kramar Inkan o Ligan

Lisa sa...

Hoppas verkligen ni blir krya snart från denna envisa "förkylning" eller vad det är.

Om nån skulle sagt åt mig att göra mig av med hundarna så hade jag gjort mig av med den personen istället ;)

Utan mina hundar hade jag inte levt idag (det var saker före min cancer som hände) så för mig är de som medicin bara av att vara.

Stor styrke och krya-på-dig kram
Lisa

Cecilia sa...

Vad bra att du ska testa healing.
Har själv haft stor nytta av det.
Jag tror på dej, Linda.
Kramar till hela familjen.
Cecilia

Unknown sa...

Hej, det verkar funka, det där med healing.. jag bara domna bort. Han verkar sympatisk den där Thorbjörn ..Kram på dig....

Madeleine sa...

Konstigt folk det där.. inte vill man väl göra sig av med sina familjemedlemmar!!??? Låter bara så rubbat i mina öron. Hoppas aldrig det folket skaffar sig några djur, de har liksom inte fattat att man givetvis fäster sig lika mycket vid djur som vid människor. DJUR ÄR INTE SLIT OCH SLÄNG. Köp gosedjur i tyg istället då!