lördag, februari 26, 2011

DAGENS BILD - EN BILD PÅ DIG OCH EN VÄN DU INTE VARIT MED PÅ LÄNGE

6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

Tyvärr är det ganska många av mina vänner som jag inte sett på ett bra tag nu. Men en som jag brukar umgås rätt ofta med, men som jag inte sett på ganska länge är min vän Malin. Är det inte vi som varit sjuka så är det de. Just nu har ju vi haft både magsjuka och streptokocker och deras äldste son har i sin tur haft vattenkoppor (vilket våra två yngsta inte haft än och det känns inte riktigt läge att dra hem det heller i nuläget). Risken att deras lille kille också blir smittad är ju stor så dessvärre dröjer det nog ett tag innan vi kan ses... eller ja, jag och Malin kan ju faktiskt ses eftersom vi båda två redan har haft vattenkoppor! Men att ses tillsammans med barnen?! Nej, det undviker vi nog ett tag till.

Det är tyvärr ofta så att den här tiden av året när alla sjukdomar härjar så blir man en aningens osocial. Är det inte den ene som är sjuk så är det den andre. :-(

Bilden har jag lånat av Malin. Den är tagen hösten 2007, så det är ett tag sedan.

15 kommentarer:

malinj80 sa...

Tjuv ;)
De var den enda bilden jag hade på oss !
Kan vi inte ta några i din studio en dag? Och kanske med alla barnen också?
Kram kram

Lotta A sa...

Så fina ni är !
Hoppas du och Malin kan få till det så ni kan ses snart igen.....
Kram Lotta

Nikki sa...

Hej Linda!

Jag tycker inte du ska träffa kompisar vars barn är sjuka i vattenkoppor. Min mamma hade också cancer och hon drabbades av bältros, det är inget roligt att få det och det är dessutom inte helt ovanligt bland patienter som har cancer då immunförsvaret är nedsatt.

thile sa...

Vakre fine Linda. Herlig med din venn Malin. Håper dere kan ses snart :)

.Lilian sa...

Goa Linda ! Passa dig för att få bältros, säger jag bara !Det kan man få om man är nedsatt i kroppen. Maken min har fått det i ögat !!!! Bältros får man ju om man haft vattenkoppor. Håller alla tummar ,så du blir starkare igen o kan åka på SPA, kram Lilian

malinj80 sa...

Nikki: om jag haft vattkoppor kan jag då bära på smittan?
Har också tänkt så om hon träffar mina barn, men jag borde inte bära på smittan?
Ska kolla upp detta noga innan vi ska träffas i så fall!
Malin

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej vännen!
Hur mår du nu? Du Malin och Magda får komma till mig och fika!!!

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Linda sa...

Fast när det gäller bältros så spelar det ingen roll om jag TRÄFFAR en person med vattenkoppor eller ej. Det är ju som så att bältros får man om man har själv har haft vattenkoppor och det är viruset som ligger kvar i kroppen som kan bryta ut som bältros när immunförsvaret är nedsatt.

Tyvärr har jag också hört att det är ganska vanligt som cancerpatient att åka på bältros. *vill inte*

Däremot är det tvärtom med smittorna. En person med bältros kan smitta en annan person med vattenkoppor (om hon/han inte redan haft det såklart).

Malin: Nej, om du redan har haft vattenkoppor så kan jag inte tänka mig att du kan bära smittan vidare. Ja, foton i studion måste vi fixa nån dag! Har inte orkat vara där på länge nu.

kram Linda

Linda sa...

Maria: Jodå, först nu ikväll känner jag faktiskt att det börjar gå åt rätt håll. Är fortfarande rätt matt och orkar inte mycket, men jag tror och hoppas att jag snart är bättre. Ska få ett vätskedropp till under natten för säkerhets skull. Har fortfarande lite svårt att dricka och äta tillräckligt, även om jag verkligen tvingar mig.

Ja, det vore jätteroligt att försöka ses allihop nån dag! Det var alldeles för längesen som du och jag träffades också nu ju. Orkade tyvärr inte ta emot besök på sjukhuset. När Lars var förbi sov jag mest. Sen visste jag inte först heller om jag hade nån smitta eller ej, så det kändes dumt att riskera att hela din stora familj skulle dra på sig nåt.

kram Linda

Rebecca sa...

Fin bild! :)
Ang. din aptit - jag har inte direkt något tips på exakt vad man kan äta när man inte har någon aptit, men eftersom du både gått ner så mycket - och vill gå upp igen - och får i dig så lite, ät åtminstone lite mer fett när du väl äter. Nu menar jag inte sådant som ostbågar, flottiga pizzor etc eftersom man ändå kan välja nyttiga fetter ju... ;P Men advokado, lite extra smör, fetare mjölk/yoghurt etc. Pluggar till sjuksköterska nu och det är i princip en grundregel i nutrition när det gäller lågt bmi/förlorad aptit etc - lägg in lite mer fett i kosten. Och, precis som du redan gör, försöker äta lite då och då under dagen, även om det bara är små portioner per gång.
Lycka till, hoppas det kanske hjälpte lite! :)
Kram

Ida sa...

All lycka till dig och din familj ville bara säga det. :)

Anonym sa...

Vad olika definitioner man kan ha på "ganska länge". Tycker Malin och hennes familj ofta är med på din blogg. Det var väl bara ett par veckor sen hon och hennes barn var och hälsade på er? Så ofta träffar nog inte många friska sina vänner. Men brukar man träffas var och varannan dag är det ju ett tag sen... Tycker M ser ut att vara en bra bit över 30 (som hon väl är)!

Anonym sa...

Klokt att inte utsätta Er för någon mer smitta. Risk finns att Du kan få bältros om barnen har vattkoppor. Det vore inte bra. Alla som haft bältros beskriver det som helvetes eld, ursäkta det fula ordet. Önskar Dej att Du snart känner Dig lite piggare Kramar i massor.

Monica sa...

Hej Linda!
Tycker du är otroligt social och bjuder så mycket på dig själv...trots att du inte är frisk! Inte konstigt att många "dras" till dig men den personlighet du har!
Tycker du om russin så är det ju något litet du kan äta emellanåt för att få i dig lite extra energi, innehåller bl a mycket frukssocker.
kram
monica

Anonym sa...

Håll dig undan från alla som är sjuka! även om det är svårt med många barn och mycket vänner men dom man aktivt vet är sjuka kan man ju i alla fall undvika. ditt immunförsvar är försvagat och bältros inte att leka med.