fredag, februari 04, 2011

DAG 19 - DETTA ÅNGRAR JAG

I dagens inlägg är det meningen att jag ska berätta om något som jag ångrar. Oj, det är inte lätt alls. Jag kan faktiskt inte komma på något speciellt som jag ångrar särskilt mycket, utan det har nog funnits någon mening med det mesta. Visst kan man ångra saker man sagt eller något man inte sagt, och likaså något man gjort eller inte gjort och så. Men jag går inte runt och låter det ta en massa av min energi.

Sedan så har jag vid något tillfälle fått frågan om jag ångrar min sista graviditet då jag drabbades av cancer. Att det kan ha varit så att graviditeten var en utlösande faktor som gjorde att jag blev sjuk? Men nej, hur gräslig denna sjukdomen än är så ångrar jag absolut inte att jag blev gravid. Vi fick vår älskade lille Erik och han är bland det bästa som hänt oss, precis som våra andra barn också är.

Sen går det inte säkert säga att jag inte skulle fått cancer om jag inte hade blivit gravid denna tredje gången. Visserligen är den här typen av bröstcancer, IBC, lite vanligare just bland gravida och ammande kvinnor, men kanske hade jag fått det iallafall. Det är det ingen som vet och det är inte heller något jag tänker lägga särskilt mycket energi att spekulera i.

Vår älskade lille Erik då han bara var ca 1 månad gammal.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inställning Linda! Alla styrkekramar i världen till dig! Från en blogg läsare i Umeå.

kerstin sa...

Fina lilla Erik
Bamse kramar från mig
Jag har dragit ut två tänder ikväll
Kram

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej kära vän!
Åh vad synd jag inte ringde idag när jag tänkte det. Du och din mamam kunde fått fika här. Tänkte att jag inte hört av mig på hela veckan. Synd man jobbar så mycket och sen tar barnenöver. Har du fått dina me and i? Det har jag :)

Ångra ingenting! Jag kan ångra saker jag INTE gjort ibland ...

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Mamma Mima på Landet sa...

Jag håller med dej till 100%. Tänk om gick och ångrade, eller inte ångrade hela tiden. Då skulle man ju inte tänka på annat. Jag tror precis som du, att man lär sej av sina handlingar, både bra och dåliga.

Va söt han är på bilden! Tänk att han va så liten! Fort tiden går!
Kram!

Anonym sa...

Om jag hade varit du hade jag ångrat att jag gift mig med den där knölen som du är gift med. Jag har följt hans blogg men lägger ner det nu! Det känns tyvärr inte som en blogg som är skriven ur perspektivet som anhörig. Allt han skriver om är egentid hit och egentid dit. Allt fokus läggs hela tiden på han själv. Är han lika ego i verkligheten som han framhäver sig själv på sin sida? För din skull hoppas jag verkligen inte det. Men av vad som skrivits här tidigare tror jag att du har det väldigt tufft där hemma och då menar jag inte bara när det gäller fajten mot cancern.

Han verkar inte riktigt ha förstått vad det innebär att ha en stor familj. De flesta som har två små barn så tätt som ni har vet inte vad egentid är. Nu är de små och de måste få ta sin tid. Ens egen tid kommer senare då barnen är större.

Angelica sa...

Rätt inställning nu är det som det är och du har en underbar son.

Trollmor sa...

Härlig attityd! Den gillas skarpt! Tror själv att allt som händer sker av en anledning. Kanske vi inte ser den då när allt känns tungt och jobbigt men på nåt konstigt sätt vänder det alltid. Inget ont som inte har nåt gott med sig! :)
Å, vilket fint kort på Erik. Så liten och söt, man vill ju bara krama honom.
Kram

Sister Moonshine sa...

Det är rätt Linda, att ångra sig tar onödig energi. Däremot är det bra om man kan lära sig något av det man ångrar. Och ta det med sig som en positiv läxa. Men det vet du redan, så klok som du är.

Ha en trevlig eftermiddag på restaurang.

Kram.

/Åsa

Anna R sa...

Åh förstår att du inte ångrar den lilla underbara plutten!! :)
Du är så klok fina du!!
Stor varm kram
Anna R

thile sa...

Åhh, tårer på mine kinn (gledestårer)
for han er så underbar kramgo,lille Erik:)
Ha en underbar lørdag, vennen.

Varme tanker.

Kristina sa...

Livet är för kort för att lägga ner kraft på att ångra har man gjort ngt som blev fel är det ju förlåtelse som gäller och sen gå vidare. Lille Erik är ju en gudagåva mitt i allt så han kan man inte ångra. Man vet aldrig vad livet har i beredskap och man kan inte undvika allt för att man är rädd. Då har man slutat leva och blivit fånge. Du rä värd allt gott kramar Kristina i Umeå

Anonym sa...

Helt rätt! Ingen vet sin framtid och ångra något som man inte ens vet går ju inte :-)

Min arbetskamrat fick ibc förra året men tyvärr förlorade hon kampen i torsdag. Hon var 50 år och hade inte någon graviditet som någon utlösande faktor. Jag tror den cancern slår till oavsett dvs är det så att den finns i något anlag i kroppen så slår den till när som.

Lotta A sa...

Jag tror att det man ångrar , är kanske alla saker man inte gjorde......

Sötaste lille Erik, Så liten han var på denna bilden.

Kram från Lotta