söndag, januari 23, 2011

STOPP I CVK:N

I natt hade jag ett vätskedropp. Det gick tyvärr inte så bra. Först hann det bara vara igång nån timma igår kväll innan det slutade droppa. Av någon anledning hade det blivit stopp så de fick komma hit från hemsjukvården sent på kvällen och hjälpa mig att få igång det igen. Men tyvärr måste det ha stannat ganska omgående för i morse när jag vaknade var det mesta i påsen kvar. Än en gång lyckades de från hemsjukvården få igång det, men det gjorde att jag istället fick släpa runt på droppställningen fram tills på eftermiddagen. Då gick det mesta in, men inte precis allt utan det blev stopp igen. *suck*

I natt ska jag få ytterligare ett vätskedropp, men det lockar inte så värst mycket efter allt strul jag haft hittills. Varför det bara blir stopp i det hela tiden vet jag inte. Men det är väl bara så. När det gäller mig så krånglar tyvärr ALLT som kan krångla. :-(

Men över till något mer positivt så kan jag säga att jag har mått bättre idag än jag gjorde igår. Jag är fortfarande väldigt trött och ögonlocken känns tunga som tegelstenar emellanåt, men förutom det så känner jag mig helt klart piggare än jag gjorde igår.

I eftermiddag har vi haft lite besök. Dels var Malin, Mikael och barnen här på en liten fika. Men sen var även en jättegullig tjej som heter Maria med. Både jag och Malin har lärt känna henne via nätet och hon har bott hemma hos dem hela helgen. Maria kallas även Mima på nätet och det är hon som bland annat syr de fina sovskydden. Vi har aldrig träffats förut, men det känns ändå nästan så eftersom vi har haft kontakt så länge. Det var jätteroligt att ses! Lite otur bara att det strulade med cvk:n precis när de kom så att jag spenderade en bra stund med hemsjukvårds-sköterskan som kämpade med att få ordning på det.

Mima med lilla Inez (som är född i dec -09 precis som Erik).

Mima har även två stora pojkar, så det var ett helt grabbgäng ute i köket som satt och fikade.

Erik

Inez

Isak

William

Mima hade även med en present, fastän hon absolut inte behövde det. Det var en underbart söt ljuslykta där i. Har den tänd just nu och den ger jättefina snöflinge-mönster på väggen.


Nähäpp, nu ska vi se på Solsidan! Det får inte missas! :-) Maken har precis kommit hem. Han har lämnat SImon hos sin mamma. Tyvärr en febrig och hängig liten kille. Han somnade på soffan innan de åkte och när jag kände på honom var han alldeles glödhet i pannan. Inte så konstigt för det visade sig att han hade ca 39 i temp. Jag håller mina tummar för att han snart kryar på sig igen.

16 kommentarer:

Maria sa...

Läst din blogg ett tag och förundras över din styrka!! Jag vet att man inte har något val och att man måste orka:( funderar över varför du inte får en port-a-cart? Men det kanske du skrivit om innan... Ta hand om dig! Kram

Lola sa...

Jobbigt att det krånglar med CVKn.....
Hoppas att det fixar sig snart.
Kram

Anonym sa...

Bästaste Linda vilken fart det ändå är på din "fritid" :) Skönt att du fyller den så gott du kan med trevligheter som gör dig glad !
Om du orkar så skriv hur du upplevde bemötandet vid cvk - op. Både till berörd läkare och till klinikchefen för kännedom, hur ska det annars bli bättre, men bara om du orkar.
Kramar Kristina

malinj80 sa...

Tack för att vi fick komma förbi. Förstår inte hur ni orkar med alla besök. Det är ju folk hos er hela tiden! Du måste säga i från om du inte orkar. Och folk måste respektera det!

Adam kom hem till mormor. FÖljde med han in o bestämde med Bettan att de ska leka i morgon! Hämtar honom i Brandstorp när han kommit hem. Så får de leka tills morfar har stängt affären!
Hoppas att droppet funkar i natt!
Många kramar Malin

Mia sa...

Det var ett elande, vad den strular din cvk! Hoppas den samarbetar inatt.

Glad, glad blir jag att kant dig lite piggare, aven om allt naturligtvis ar relativt.

Orkar du med alla besok du har? Jag blir helt matt av tanken pa att ha sa manga besok, men om det ar nagot som ger dig energi och nagot du njuter av, sa forsatt med det. Vill bara lata dig veta att det inte ar nagot tempo som forvantas av dig, jag skulle inte orka det och jag ar inte ens sjuk nu.

kram och hoppas du far en mysig kvall. Vi har lite forskjutning pa tv-tittandet sa jag far vanta pa min solsidan-avsnitt tills lite senare ikvall.

Anonym sa...

Men min bästa Linda ! Dej ska visst allt drabba. Nu får det bestämt vara slut med allt. Ditt liv måste bara bli bättre nu, ingen kan orka med allt. Kunde jag skulle jag gärna byta med dej ett tag Kramar i mosssor // Kristina

Anonym sa...

Hej Linda! Jag följer din blogg och tänker ofta på dig, din hemska sjukdom och situation. Jag undrar hur du orkar med alla besök när du väl är hemma? Tycker det skulle vara nog med dina egna fyra barn... Hoppas att du får en bra natt med god sömn! Kram fr Eva

Anonym sa...

Hej Linda! Jag följer din blogg och tänker ofta på dig, din hemska sjukdom och situation. Jag undrar hur du orkar med alla besök när du väl är hemma? Tycker det skulle vara nog med dina egna fyra barn... Hoppas att du får en bra natt med god sömn! Kram fr Eva

Anonym sa...

Hej!

Jag tror att det trots allt är så att du, fastän det trasslat, fått i dig näring men framförallt vätska. Håll ut med droppet (även om det blir stopp igen) så skall du se att det blir ännu bättre.

Hälsningar

Monica

Ossie sa...

Håller tummarna för en bra natt utan incidenter!
Kram Åsa

Kristina sa...

Kära Linda
Jag har haft en hängig helg så jag har ej orkat kommentera. Blir så lessen att det ska strula så mkt för dig även med cvk.Jag minns att droppet strulade många gånger även för mig o det blev även back sug. Hoppas det ordnar sig. Jag tog mitt dropp dagtid för få sova på nätterna men det var jobbigt gå hela dagarna med droppställningen. Men roligt att du ändå känt dig lite piggare, är säker för att du blir uppvätskad. Utan vätska kan man till o med bli förvirrad. Förstår ditt behöv av att träffa folk. Det är inte alltid lätt för anhöriga förstå det behovet. Men man blir så less på sitt eget sällskap sina egna tankar och att ligga o titta i taket och att de enda andra rummmen får se är sjukhusets. Då vill man o måste få ha besök. Det är ju det som gör att man orkar kämpa lite till. Så jag gläds över att du har folk som kommer till dig och skingrar tankarna lite. Nu ska jag sova Hoppas din natt blir bättre. Kram Kristina

Anonym sa...

Åhh fin ljuslykta du fick!
Suck att cvk:n skulle krångla också för dig :(
Tänker på dig massor i allt ditt kämpande. Du är min hjälte!
Kul att du ändå vill ta hem besök och fika och så, då får ju barnen leka och du annat än värk att tänka på...
Jag tror jag läste Lars blogg för sista ggn nyss. Vad har han för val annat än kämpa??? Ni har det jättejobbigt och svårt båda 2 såklart men det är ju du som får lida mest. Hoppas han förstår bättre snart och stöttar dig istället för lägga energi på om han får va sig själv hemma eller inte!?...
Massa kramar och kraft till dig Linda/ Annelie ♥

Anonym sa...

Vad skönt att du verkar må bättre, men synd att cvk strular. Hoppas det blir bättre. Roligt med trevligt besök.

Läste din makes blogg ikväll också, han tyckte tyvärr inte att det var trevligt med besök med mailkompisar och bb-kompisar, eftersom han känner som om det inte är hans hus längre med alla som springer ut och in dygnet runt och han inte vet hur länge han ska orka!

Tråkigt tycker jag. Om du tycker att det är trevligt men inte han.

Vad ska man säga, mer än jag önskar dej all styrka som det går att uppbringa.
Styrkekram från Karin

Jessika sa...

De kunde kanske spola den med lite heparin för att få bort ev., små blod"bitar" i den. Om din lever tål det.

C sa...

Bästa Linda.
Jag brukar bara önska er alla lycka och skicka varma kramar, här i ditt kommentars fält och jag vill inte göra annat nu heller, bara säga att jag beundrar din fantastiska styrka. Även om du själv inte känner så, så lyser din styrka igenom hela din blogg. Jag tycker du är fantastisk som försöker göra sånt som ger dig glädje och energi. om det så är lek i pulka backen, promenad med hundar,besök, telefonsamtal eller mail.
Fortsätt gör det som gör dig glad och energifylld. Det är det viktigaste av allt för dig. Och just nu får nog alla ställa sina krämpor åt sidan, det finns tid för dom att ta hand om dom sen och även nu om dom vill. Stor varm kram till dig och din familj. <3

Anonym sa...

Snälla Linda försök att förstå Lars också. Jag har själv bröstcancer och behandlas nu med Herceptin och jag hoppas det skall gå bra. Det kan inte vara lätt för honom heller och ni kan väl försöka prata med varandra och göra något tillsammans istället för att lägga så mycket tid som du väl gör på att läsa andras bloggar och även hålla på med din egen. Jag är själv bara inne någon halvtimma om dagen och läser lite och jag har bara gjort ett par inlägg tidigare. Jag tror att man mår mycket bättre om man får annat än cancer att tänka på som omväxling. Se en rolig film eller läs en bok t ex och koppla bort cancern om det går.
Monica