fredag, januari 21, 2011

IN PÅ OPERATION

Om en liten stund kommer sjukrese-bilen hit som ska ta mig in till sjukhuset. Jag ska in och få en cvk så att jag kan vätskas upp. Nålen jag fick insatt i handen i förrgår höll tyvärr inget vidare. Redan på morgonen dagen efter strejkade den och fick plockas bort. Tyvärr har jag fortfarande inte lyckats fått i mig några större mängder av vare sig mat eller vätska. Jag känner mig trött, matt, illamående och mår helt enkelt inget vidare.

Igår kväll somnade jag jättetidigt på soffan. Hade feber, men orkade mig inte upp för att ta någon alvedon eller något annat febernedsättande. Jag vaknade till flera gånger under kvällen och mådde inte alls bra, men först vid halv ett orkade jag gå upp och ta mina mediciner och sen gå och lägga mig i sängen.


Vår lille Erik som precis lärt sig "krypa" (eller snarare att hoppa fram på rumpan). :-)

Jag önskar att jag hade mått bra idag när jag vaknade och känt mig pigg och utvilad, men tyvärr inte. Minsta lilla jag rör mig eller gör något så svettas jag jättemycket och känner mig helt yr. Usch, jag avskyr verkligen att må så här! Jag hoppas att det kommer gå bra att sätta in cvk:n, även om jag inte längtar ett dugg efter det. Egentligen brukar de sätta in cvk:er under lokalbedövning, men jag har tyvärr inga bra erfarenheter av det så det får istället bli under narkos. Några har även frågat varför jag inte har en port-a-cath och det är för att de jag har haft tyvärr har blivit infekterade.

I morgon, lördag, ska vi ha släktkalas för Simon som fyllde 7 år igår. Hade önskat att jag kunde må bättre än jag gör nu eller att det vänder snabbt! Nu har jag varit risig både på hans och Eriks födelsedag (som vi firade lite medan jag låg inlagd på Ryhov). Trist! :-(


Tack snälla mamma som är här och hjälper oss med barnen om dagarna.

42 kommentarer:

Kajsa Bergman Fällén sa...

Lycka till med CVK:n! När jag fick min tog det nog inte mer än fem minuter att sätta in den så det kommer nog vara snabbt fixat för dig också även om du är sövd.

Kram!

Anonym sa...

Å,lilla vännen, jag tänker så mycket på dig. Hoppas du får lite hjälp i kväll så du känner dig bättre i morgon . All kraft från mig Kram fra Hedda.

Annica sa...

NU FÅR DET VARA NOG!! Hoppas att detta ger sig efter denna lilla operation! Lycka till och kramisar.

Anonym sa...

Du är fantastisk. Beundrar ditt mod och din styrka, önskar bara att man kunnat ta över lite av allt du behöver genomgå. Du fixar detta också, kan du bara vätskas upp lite så får du lite ork igen så kanske det känns lite lättare.
Tänker på dig Linda, kram P

Rimfolina sa...

Hoppas att allt går bra för dig idag! Önskar dig så några smärtfria, pigga, underbara dagar med din familj... Kram.

Mia sa...

Hoppas att det gar sa smidigt det bara gar under operationen och att du kan fa upp din vatske och naringsbalans kvickt sa att du kan fa njuta av erat fodelsedagsbarn.

Stor, stor kram!
Mia

Lisa sa...

Lycka till på operationen! Jag hoppas verkligen CVKn ska hjälpa dig få i dig all näring du behöver.

Jag förstår verkligen att du vill säga upp dig från Herr C. Jag ställer mig bakom dig i kön ;)

Kramar
Lisa

Nina sa...

Jag hoppas det går bra med cvk:n och att du snart får må bättre. Mammor är guld värda! Kram Nina

Maria sa...

Kan inte ens föreställa mig hur du mår och känner. Tänker mycket på dig!!! Kram // Maria

Anonym sa...

Hej Linda hoppas allt gick bra idag med cvk:n Tänker på dig som vanligt, som du kämpar. Hoppas du ska överleva ytterligare en tid och får någon livskvalitèt igen. Ditt öde önskar man ingen och , det är nästan ofattbart att det har hänt dig, man har nästan svårt att ta in det och hur har du inte det med alla tankar och så. JAG lider så med dig och önskar det kunde bli ett mirakel så att du fick någon form av hjälp. Tänker på dig/Kram Eva sjuksköterska

Anonym sa...

En stor kram till dig Linda och en till din mamma... Varför kan inte maken hämta febernedsättande till dig. De är ju nog jobbigt med bara feber, du har ju även dessa "monster" att slåss emot.
Hoppas CVK kommer hjälpa dig...
Kram

Anonym sa...

Usch så jobbigt att må så dåligt! Men förhoppningsvis mår du bättre om du får vätska. Man kan ju mår riktigt risigt om man har vätskebrist. En tanke bara, varför kunde inte din man hämta dina mediciner till dig när du inte kunde själv? Spelar ingen roll om det så är mitt i natten så borde han göra det för dig om du inte kan själv!

Hoppas du är bättre imorgon och att ni får firat Simon!

Kram

Anonym sa...

Det låter nästan som du bor själv vilket du ju inte gör. Skulle inte din man kunna ge dig medicinen och sen följa med dig till sängen när han går och lägger sig så du slapp fixa det själv mitt i natten? Istället för att bara låta dig ligga kvar på soffan... Bara en tanke.

Anonym sa...

Varför ska du behöva orka gå upp och hämta tabletter? du har en man som har två friska ben som borde kunna hjälpa dig.

Jag förstår om du dra dig för att be om hjälp av din man efter det man läser på hans blogg. Men om han kan hjälpa dig att må bättre så borde han väl kunna göra det utan att gnälla.

Håller tummarna att operationen går bra!

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej kära vän! Jag blir så ledsen att du mår dåligt igen. Men hoppas det vänder snart. Din mamma är fantastisk!! Vilken klippa. Utan henne hade er svåra situation nog varit outhärdlig. Hälsa henne från mig!!

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Kristina sa...

. Vad glad jag ändå blir att du orka de uppdatera. Har kollat så många gånger o varit orolig. När man blir uttorkad som du väl är på väg att bli blir man jätteslut och konstig. Jag var så förvirrad i fjol när jag blev uttorkad att mina vänner var superoroliga för att jag inte själv fattade hur dålig jag var.
Även om det är jobbigt för dig att få en cvk så om det funkar så är det ju bättre för dig i längden och du slipper en massa stick. Hoppas o ber att det går bra och att du kan orka vara med i morgon. Vilken underbar mamma du har som kan jobba hos dig o hjälpa dig. Blev så glad när jag läste det i reportaget i Mama. Önskar henne oxå en massa styrka. är med dig i böner o tankar Kram Kristina i Umeå

carin sa...

Styrkekramar till dej, mammor är bäst!!

"Kinna" sa...

Jag blir så förtvivlad när jag tänker på hur du ligger kvar i soffan och inte orkar hämta dina medeciner som du så väl behöver eller när du vaknar på natten och får kämpa dig upp, för att ta din medecin. Finns det ingen som kan hjälpa dig el. kan du inte ha medecinerna intill dig, så allt blir enklare. Risken är ju stor att det händer en olycka, när du är svag och yr och är uppe och går utan att någon vet.

Anonym sa...

Vill bara säga gulle dej Lina!! Farao vad du sliter och kämpar ! Jag hoppas du (och din man också) snart mår mycket bättre så att du också får njuta av ditt liv. Tänker på dig och din familj
Annika från Sthlm

Luzorsus sa...

Hoppas allt går bra och att du inte behöver vänta så länge innan du får komma in.

Anonym sa...

Hoppas att du mår lite bättre snart! Kämpa Linda!!
Du finns i mina tankar dagligen..

Varma kramar Sofi

"Kinna" sa...

Vilken underbar och stark mamma du har, som trots sorgen att se sitt barn ha cancer, ändå orkar hjälpa till med barnen.Helt underbar !!Jag beundrar både dig och henne.

Anonym sa...

Lycka till Linda!!! Tänker på dig. Jag måste bara säga en sak och jag tycker det är bra att man får ur sig skaer som man behöver säga och inte gå och bära på dom:) Kram Linda och fortsätt skriv som du gjort innan!! Alltid givande att läsa här hos dig!!

Anonym sa...

Tack för uppdatering....
Du är ett fenomen....
Styrka, kraft och mod ifrån Skåne...

Helena /Åhus, Skåne

Annica sa...

Jag har flera gånger förundrats över hur du orkar så mycket som du orkar med ändock!? Bara du inte pressar dig för mycket! Läser lite mellan raderna men tänker inte direkt säga vad jag läser....men du ÄR verkligen så otroligt kämpeduktig! Blir det sjukbil för att du bara orkar ligga ned? Styrkekramar nu....

thile sa...

Kjæreste gode Linda!
Du er bare så flott, hva du holder ut med. Men jeg vet, det må du jo. Men det er så stort, du er bare så tapper, min kjæreste venn:)
Lykke til med operasjonen! Jeg tenker hardt på deg hele kvelden.
Din fine mamma, er unik. Mange varme klemmer til din mamma også.

Anonym sa...

Säger som dom andra: Himla tur att du har din mamma. Och pappa också säkert. Vad skulle du och barnen gjort annars....I nöden prövas vännen,säger man. Gäller nog kanske föräldrar och andra relationer också. Måste vara hemskt för,speciellt din mamma att se att du mår dåligt.

Anonym sa...

Finaste Linda...
jag undrar också, som en del andra, varför dessa situationer uppstår - kanske din man skulle kunna vara lite mer uppmärksam på vad du behöver hjälp med?
Du behöver allt tänkbart stöd man kan få, och du ska inte behöva be om det. Förlåt om jag reagerar lite starkt men Lars står inte ensam i den här situationen, han har en hel del stöd,och den viktigaste uppgiften nu är att DU LINDA SKA MÅ SÅ BRA SOM MÖJLIGT!!!
Största kramen,
Anna J

Anonym sa...

Hej Linda! Det låter som att du hade en hemskt jobbig kväll igår.

Kanske ska du inte vara ensam hemma på kvällarna när du har sådana febertoppar utan se till att ha någon där som kan hjälpa dig och se till att du får i dig alvedon när du behöver och de andra medicinerna i rätt tid.

Hoppas operationen gick bra och att du är hemma igen!

Stor kram
Linda

Anonym sa...

Väck din man, han ska hjälpa dig!!!!!

Anonym sa...

Vill skicka en extra stor och varm kram till din MAMMA, Linda.
Vilken förfärlig situation.
Till Lindas mamma: vad STOLT du måste vara över din fantastiska dotter!!!
Ditt stöd betyder allt.

Vilken kämpe du är, Linda.
Vilken kämpe.

Anna J

Eva sa...

Skämtar du?
Fick du ingen hjälp ??????????????

Anonym sa...

Du är fantastiskt Linda!
Det finns inga ord för allt du måste stå ut med.
Inte ska du behöva tänka på födelsedagar, det kan faktiskt de andra ordna UTAN gnäll.
Kram Marie

Grabbarna bus är: sa...

Lycka till o KRYA på dig det du kan!
Kram

ps. vilken härlig bild på Erik :-)

Anonym sa...

Linda, jag beundrar dig för din värme, styrka, driftighet och din underbara förmåga att uttrycka dig! Din kärlek till dina söta barn lyser starkt i bloggen! Önskar så att att du ska få må lite bättre snart.

Anonym sa...

Jag vill skänka din mamma en stor eloge, som orkar fysiskt. Sen se dig så sjuk, men med kärlek i hjärtat orkar man mycket! Din man ska serva dig med hjälp, när du behöver. Det är hans skyldighet!!!! Sova får han göra en annan ggn:-)
Go for it fina Linda

Anonym sa...

Men visst är väl din mamma anställd för att hjälp till med barnen? Så ha inget dåligt samvete och tacka hela tiden.

Måste vara en enorm avlastning för din make nu i alla fall.

Hoppas din operation gick bra!

Jenny sa...

Puss på kinden <3
Och Som alltid...
Styrka kärlek Hopp & Mod
KramKram Jenny

Anonym sa...

oj oj oj tycker så synd om dig, vilket elände du går igenom hela tiden utan paus :(
Lider med dig och vill bara ge dig en varm kram, hoppas sövning och allt gick bra!
En fråga bara, kan inte Lars hjälpa dig och ge dig medicin om du är liggandes så i soffan, så du får i dig dem utan att kämpa dig upp?... en undran bara.
Kramar annelie ♥

Anonym sa...

kramar i massor till dig!
/Susanne

Tina sa...

Usch jag blir tårögd när jag läser dehär :( de e en så hemsk sjukdom å jag hoppas att du kan få många dagar som du mår bra. Kämpa på! Kramar

Anonym sa...

Mammor är fantastiska!