onsdag, januari 26, 2011

GÅRDAGENS UNDERSÖKNINGAR

Så där ja, nu blev det lugnt och tyst här. Det har varit en stund här då det varit mer eller mindre kaos. William tänkte då inte sova middag utan låg och gastade så högt han bara kunde. Erik ville däremot egentligen sova, men kunde inte för att hans storebror skrek så. Men nu så är det äntligen tyst här. Kikade nyss till på Erik och han ligger och kramar sin gosekatt hårt. William ligger uppe i sängen, men även där är det tyst så jag tror att han också har somnat.

Igår eftermiddag var vi på BVC. Erik fick inte sin spruta när han var 1 år för han hade öroninflammation då och så krockade den även med influensa-sprutan har jag för mig. Han var inte direkt överlycklig av att bli stucken i båda benen, men det gick över rätt snabbt. Han mättes och vägdes också. Han är nu 10,6 kg och 81 cm.


Erik sitter på vågen.


Här mäter han omkretsen runt huvudet.

Eftersom även William var med så passade vi på att mäta och väga honom också. Vid 2 år och 5 månader är han 13,4 kg och 91,7 cm. Nästa besök där för hans del är om en månad då de har något "språk-test". Förut hade de någon låda med möbler minns jag, men det materialet var visst utbytt nu till något annat. Då kom de hem och gjorde det. Det gör de inte längre, men jag tror att vi kunde få ett hembesök ändå för att underlätta lite.

Den här fina bebisdockan gillade William jättemycket.

Jag var på sjukhuset igår och gjorde en ny magnetkamera-undersökning av hjärnan. Det är aldrig särskilt kul att ligga där i maskinen som väsnas och låter som bara den, men det gick väl rätt okej ändå. Man får härda ut så gott som går. Svaret får man inte samma dag utan nu är det åter en väntan. Exakt hur lång väntan det blir den här gången har jag ingen aning om. Jag hoppas att det inte hänt nåt med den där förändringen som de såg där för några veckor sedan. Men ja, om det har det så är det egentligen inget som direkt förändrar min prognos ändå. Den är ju redan dålig i och med att läget med levern bara blir sämre och sämre.

Jag var även på Onkologen igår och tog nya blodprover. Var tvungen att göra det för att få veta om jag kunde gå vidare med vecka två i Xeloda-asken. Det visade sig att mina värden var i stort sett samma som förra veckan. Några var bättre och några var sämre. Men svaret var iallafall att jag kunde fortsätta ta dem. Äntligen en omgång som jag hittills inte behövt avbryta! Hoppas verkligen att det fortsätter så här. Sen hoppas jag också att det händer något åt rätt håll under behandlingen. Jag känner för övrigt inte av något av de biverkningar som man kan känna, t ex diarré och ont i händerna och under fötterna.

När det gäller mitt crp så hade det förresten sjunkit en del nu. Ett tag låg det ju av någon anledning på en bit över 200, men nu var det nere i tvåsiffrigt (exakt vad det var vet jag inte, men iallafall en del lägre än det har legat på innan).

Min cvk på halsen sitter fortfarande kvar, men jag har inte behövt använda den särskilt mycket. Den kliar och är allmänt ful och helst av allt skulle jag vilja ta bort den. Det är ju bara en "tillfällig cvk" som kan sitta kvar där i uppåt 3 veckor. Som det ser ut nu så finns det inga mer provtagningar inbokade den närmaste tiden.

Det går förresten åt rätt håll med min hals som jag haft rejält ont i efter strålbehandlingen. Får jag bara i mig smärtstillande tabletter direkt när jag vaknar på morgonen så fungerar det rätt bra att få i mig att både äta och dricka. Aptiten är tillbaka och det känns riktigt skönt.

Jag har både ångrat att de satt in den där cvk:n samtidigt som jag varit glad för att de gjorde det. Det var ju mycket värre att få dit den än jag hade räknat med, men samtidigt så gjorde det ju stor skillnad när jag sedan blev uppvätskad efter att inte ha fått i mig något att äta eller dricka på så många dagar.

Nä, nu ska jag lägga mig på soffan och försöka blunda några minuter. Erik sov inte överdrivet mycket i natt och var även morgonpigg i morse, så sömnbristen börjar kännas av. Älskade fina barn. Vill så gärna ha dem hemma om nätterna och det är jobbigt att lämna bort dem. Igår sov William här och i natt var det Eriks tur. Egentligen önskar man ju att orken räckte så att båda kunde sova hemma varje natt!

Ikväll ska min vän Maria ha en Me and I-visning. Det var så längesedan sist jag gick på något sånt. Har svårt att planera in att gå på saker och ting eftersom jag aldrig riktigt vet hur jag kommer att må. Men det känns rätt okej idag, förutom att jag är trött, så jag funderar faktiskt på att gå dit.

45 kommentarer:

Anonym sa...

Bästa Linda, så skönt att det gick bra med mr-röntgen i går, hoppas nu att det blir ett positivt svar oxå! Kul om du orkar komma i väg i kväll med, det behöver du säkert!Kramar från Carina i Mantorp

Anonym sa...

Hoppas du hittar ngt tjusigt till dej & barnen; vårens kollektion e verkligen SUPER!!! :)
Kämparkramar!!!

Annica sa...

Jag håller tummar och tår för att du får fortsätta att må så här, lite hyfsat bra, i det dåliga en längre period nu. Hoppas också att det inte skett några stora förändringar på skelettet! Kram.

Anonym sa...

Hej Linda. Så glad jag blev, det var ju en del bra saker i dag,som du meddelade. Jätteroligt. Klart du ska gå ikväll om du orkar.Du kan behövas muntras opp lite. Söte barn du har. Jeg skriver dålig svenska ,,men hoper du förstår. Er här inne hver dag , Klen fra Hedda

thile sa...

Kjæreste Linda!
Erik er bare så kramgod, som William også er=)=).
Så underbart du føler deg bedre og ikke har så vondt i halsen. :-)
Så bra dine to små charmtroll vokser og trives med livet:)
Håper du føler deg i form til å gå på Meandi treff i kveld. Det fortjener du.
Sender deg masse styrke og varme klemmer.

Alexandra sa...

Fina du, jag håller tummarna för att röntgensvaret är oförändrat och att cellgifterna ska kunna bromsa och kanske rent av "ha ihjäl" några av monsterna! Fy, jag kan inte med ord beskriva hur mycket hat jag känner för de jäkla monsterna! Usch!
Linda, om du orkar så gå på visningen ikväll, jag tror att det kan göra dig gott att få skratta lite :) Många kramar A.

Anonym sa...

Så bra att höra att du mår hyfsat emellanåt. Hoppas verkligen du orkar ta dig ut i kväll, det skulle väl vara en trevlig omväxling. Och inte kan väl någon tycka annat än att det är bra.
Hoppas det fortsätter så ett tag framöver!
hälsningar Inga-Britt i Finland

Anonym sa...

Härligt att höra att du mår lite bättre. Även om du hatar cvk:n så var det säkert bra att du fick i dig vätska. och den ska ju bort.

Sister Moonshine sa...

Lilla Linda.

Vad hoppfullt det låter att du kan fortsätta din behandling och förhoppningsvis utan jobbiga biverkningar. Sov gott och vakna pigg!

Kram

/Åsa

Anonym sa...

Härligt fina Linda

Du är fantastisk som orkar med allt detta på en o samma dag....
Hoppas pappa var med o stöttade....

Visst ska du unna dig denna kväll hos Maria, du behöver lite "egen"tid.... tror, att när du väl är där så kommer energin av att vara bland lite vänner?

Energi-Kramar från Tuvan-Pia

pejori sa...

Håller alla timmar för, att du ska kunna fortsätta hela behandlingstiden.

Kanske vinner du lite mer tid på det.
Tråkigt att du inte kan ha dina små hemma.
Den tiden är så viktig för er alla,(du och barnen) men mest för dig.

pejori sa...

Håller alla timmar för, att du ska kunna fortsätta hela behandlingstiden.

Kanske vinner du lite mer tid på det.
Tråkigt att du inte kan ha dina små hemma.
Den tiden är så viktig för er alla,(du och barnen) men mest för dig.

Anonym sa...

Bästaste Linda !

Jag blir så orolig för dej, men desto gladare när jag kommer in o ser att du mår bättre. Hoppas de håller i sej nu , du behöver en bra period nu efter allt elände.
Dina barn är bara för söta, vill bara rå om dem :-D Ser ju så goa ut.Men kan ju inte bli annat med en sån gullig mamma !
Kram o ha en bra kväll o natt /Kristina

Lisa sa...

Härligt att höra att MR-röntgen gick bra även om jag förstår att väntan är jobbig. Jag hoppas dock att det är oförändrat eller att de t o m såg fel förra gången. Att där inte är nåt nu mer än det som ska vara där förstås ;)

Håller också tummarna för att du kan få avsluta den här omgången med behandling och att du kan få fortsätta må så pass bra att du kan gå iväg en stund då och då för att få komma hemifrån du med utan att det är sjukhusbesök.

Ha det så trevligt ikväll om du kommer iväg och hoppas du hittar nåt snyggt till dig själv och häftigt till barnen.

Kram Lisa

Annika sa...

Roligt att läsa att du funderar på att gå på klädparty. Du är en riktig fighter. Håller tummarna för att magnetröntgen ger ett "positivt" resultat.
KRAM

Anonym sa...

Bästaste Linda du är väl för härlig ! Fullt ös - medvetslös :)
Jag håller med dig, man måste L E V A när man lever sen är det för sent.
Roligt att läsa och säkerligen den bästa medicinen också.
Ha det bäst kramar
Kristina

Therése sa...

Hej Linda!
Jag önskar dig en riktigt trevlig kväll. :)

Lotta A sa...

Åh, vad de växer dina fina och söta killar!

Skönt att din undersökning gick bra, hoppas inte det har blivit några förändringar.

Hoppas du känner dej så pigg ,att det kan bli lite kläd-party i kväll.
Kläder är ju alltid roligt!

Kram kram från Lotta

Anonym sa...

Puh va skönt att läsa att du mår okej idag och att vissa värden var bättre!!!
Hoppas du hade en trevlig kväll, kramar Annelie ♥

Anonym sa...

Anne, skriver väldigt gripande i sin blogg, levaidag.blogg om närstående och deras känslor när en nära anhörig är svårt sjuk. Hon drar paralleler med sin egen sorg och Lars sorg.

Anonym sa...

Fina Linda,så söta barnen är,ut nu och ha kul det behöver du verkligen.

M A T I L D A' F O T O sa...

Hej :)
kollade på Facebook vem som låg 1:a på blog of the year 2010 :)
Och såg att du låg först och ville bara säga grattis ( du har inte vunnit än men du ligger på 1:a plats nu så grattar ändå :) )

Miss Juni sa...

Hoppas, hoppas du kommer dit! På Me&I-visningen! :)

Anonym sa...

Jag tycker Erik är så vansinnigt söt! Har själv en grabb på 11 månader (född v. 32, förresten) och tänker ofta och mycket på din lille son. Gud vad jag hoppas att du tillfrisknar!!

Anonym sa...

Fina barn du har! Klart du vill ha dem hemma varje natt.

Vad skönt att crp är lägre. Håller tummarna för röntgen!!

Kram från Annelie

Madeleine sa...

Hoppas, hoppas verkligen att du fått vara tillräckligt pigg så du kunnat gå på visningen. Du behöver ju få lite "egen tid".. Hoppas också att någon omtänksam själ som inte är "trött" kan hjälpa till, så du kan ha dina barn hos dig precis så mycket som du själv vill. Många lyckönskningar angående provsvaren!

Linda sa...

Hoppas du har haft en fin kväll! Kram

Anonym sa...

Söt-Erik!

Unknown sa...

Vi skickar massor med styrkeKramar från mig och Ligan.
Vässar klorna och ser till att det blir ett bra svar.
Kram

Anonym sa...

Linda, du finns i våra böner! Kämpa på!

Ludmilla sa...

Men oj vad mycket positiva saker du rapporterar om idag! Verkligen roligt Linda!!!!!

Anonym sa...

Va fina söner du har o va glad jag blir att höra att det känns lite drägligare för dig!!
kram
monica

Anonym sa...

Hej Linda! Köpte senaste Mama-tidningen och läste då om dig, din fina familj och din blogg. Har nu suttit och läst vad du skrivit om din sjukdom och kan knappt skriva detta eftersom jag är helt söndergråten... Jag är imponerad av din styrka och positiva inställning till livet. Dina barn och din man kan vara stolta över dig! Kan inte ens föreställa mig hur du har det.... önskar att du får måååååånga bra dagar tillsammans med de som du älskar. Vi är många som tänker på dig. Kramar från en annan mamma i Småland

Anonym sa...

Tänker på dig och skickar mina varmaste största kramar till dig!
//Sandra

Sirpa sa...

Fina Linda,
håller alla tummar o tår för bra besked från MR röntgen. Det är på tiden att allt vänder till det bättre och du får må bra och njuta av dina söta småttingar.
Jag har mitt goa barnbarn Melvin på 1 år och 5 månader som sover över oss ikväll och jag tycker det är så mysigt. Han är yngst av mina 5 barnbarn :).
Jätte varma kramar Sirpa

Annaomlivet... sa...

Jag ska krama tummarna smurfblå för att det ska bli bra besked på röntgensvaren!

Förstår att det måste va tungt att inte orka/kunna ta hand om sina barn hela tiden men låt det vara så och tänk på att det är bättre att du är så utvilad du kan vara o orkar vara med dem på dagarna så mkt som möjligt istället.

Snart ska vi på 1-årskontroll med vår Sofie. Tror hon bör vara ungefär lika lång o tung som din guldklimp. Tänk vad tiden går va?!

Massor med kramar o hopp om god bättring!!

Anonym sa...

Jag måste spontant säga efter att ha läst din mans blogg; VILKEN OTROLIGT SJÄLVUPPTAGEN EGOIST DU ÄR GIFT MED!!! "Det är jobbigt att ordna barnkalas alldeles själv..." Det har jag gjort själv i en massa år utan att klaga. Skämtar han i bloggen eller vad håller han på med?! Han vill få oss att tycka det är synd om honom! Nej, du LInda som verkar vara ensam ganska mycket med fyra barn och ha cancer, med allt vad det innebär... Jag håller tummarna för magnetröntgen svaren inte är dåliga, utan att det som fanns där blivit mindre! Kram fr Eva

Jag är Elisabeth sa...

vad kul att läsa ett ganska positivt inlägg. jag tycker du låter levnadsglad i tonen.
Nattikramen till dig från mig.

Lola sa...

Tänker på dig och din familj!

Unknown sa...

Älskar din blogg och hur du delar med dig av allt som händer dig. Hoppas du hittade nått tjusit i vårkollektionen!

Kram!

"Hopp och kärlek" sa...

Hej Linda,

Har inte kommenterat här förut, men vill bara berätta att du och din man har inspirerat mig att skapa en egen blogg. Jag är 33 år och hustru till en man som har svår cancer med liten chans till bot. Jag tror att fler anhöriga kan berätta sin historia. Och nu har jag valt att göra det! (Dessutom bor jag bara någon mil ifrån er) All heder och kärlek till dig!

www.hoppochkarlek.blogspot.com

Twister sa...

Vad skönt att kunna läsa din blogg och du kommer med faktiskt BRA nyheter, så bra de nu kan vara förståss..

Bättre CRP, inga biverkningar av Xeloda ännu, mindre smärta..

Men vilka små underbaringar du har! Vilka små charmtroll! Jag förstår verkligen att det är superjobbigt att inte kunna ha dem hemma hela tiden, samtidigt. "Såna där" små är som balsam för själen, samtidigt som de är en aaaning energiska ju, allt som oftast.

Hoppas du kom iväg på Meandivisningen och att du fick en riktigt trevlig stund och kanske hittade lite shopping också. ;-)

Anonym sa...

Snälla Lars!
Du är frisk och ung! Visst har du det svårt men det är inget mot vad dina barns mamma har! Så sluta gnäll! Ta hjälp för att prata. Skit i Polarbröd tills vidare och var med familjen. Några timmar då och då kan du ju ge dig ut och springa, träna på gym eller liknande som ju garanterat ger massor med krafter och egentid!

Du kommer att ångra dig annars, och detta misslyckande kommer att finnas i dig som en hemsk böld hela livet och är inget du kommer att kunna tysta ner! Dina barn kommer att vara en ständig påminnelse och källa till dåligt samvete om du inte tar tag i dig själv NU!!!

Det kommer aldrig någonsin att hjälpa att försöka radera ut Linda, förminska henne på olika sätt genom att skaffa en ny kvinna, tyvärr, kanske du just nu skulle tycka.

Hon är och förblir barnens mamma och du kommer för alltid att bli påmind om dina egoistiska och rent av elaka skriverier på din blogg. Det försvinner aldrig. Finns alltid kvar! Du kan välja att radera mitt inlägg, men dina egna ord finns alltid kvar.

Hur ska du förklara dem för William och Erik i framtiden? Eller för Adam? Om du tror att du kommer undan dina barns framtida dom så tror du faktiskt fel. Försök istället att ta dig samman NU, medan tid finns. Försök att göra er, din och Lindas sista tid tillsammans så fin och innerlig som det bara går.

Du måste helt enkelt ställa bort dina egna behov och känslor, bara finnas för Linda och dina barn, bara försöka göra varje dag, varje timma och varje ögonblick så innerligt, kärleksfullt och fint som det bara går.

Jag önskar av hela mitt hjärta att du gör det Lars, jag håller stenhårt på dej i detta! Det är din största chans i livet att bli en sann hjälte genom att göra din älskade frus sista tid i livet kärleksfull, trygg och varm. Det är det bästa du kan ge dig själv och dina barn för framtiden.

Jag håller på dig!
Kram
Eva

Anonym sa...

Hoppas att du kom iväg på m&i visningen.
En liten fundering...är det du eller din man som tar bort gamla kommentarer???
Kramar från Amanda

Jessica sa...

Bättre med en cvk, även om den sedan visade sig inte behövas, än att sticka i så ärrade kärl att tromboflebiten uppstår efter fem minuter. När nu inte venportar har funkat, men vidare bekvämt med cvk, det är det inte.