tisdag, januari 18, 2011

ETT NYTT FÖRSÖK

Idag när jag vaknade var jag sjukt trött. Inget ovanligt att jag är trött, men idag var det värre än vanligt. Halsen har nämligen varit riktigt jobbig och har gjort att jag har vaknat gång på gång för att den gjort så ont. Jag tog upp det med min läkare idag och han sa att det är antagligen som allra värst nu, men borde vända och bli bättre för var dag... så det hoppas jag på! Fick någon bedövande äcklig vätska att svälja innan jag ska äta, men tyvärr gjorde det att jag även blir bedövad i hela munnen.

Läkarbesöket gick för övrigt ungefär som väntat. Det går fortsatt åt fel håll när det gäller undersökningar och mina värden. När det gäller sånt får jag aldrig några positiva besked längre. Ser man till exempel till levern nu jämfört mot hur den var i november är den ganska rejält mycket sämre. Inte bra alls.

Men det som är positivt är att strålbehandlingen har hjälpt mig bra när det gäller smärtan. Den i kombination med morfinpumpen har gjort mig nästan helt smärtfri i kroppen för tillfället. Att slippa ha så ont känns väldigt skönt, för det är något som verkligen tar mycket energi från en.

Fast när det gäller resten så önskar jag många gånger att det vore någon annan än mig som han sitter där och pratar om. Det är så mycket dåliga besked hela tiden att det liksom inte går att ta in allting. Det är jobbigt att cancern så snabbt sprider sig i kroppen. :-(

Men i morgon bitti ska jag iallafall göra ett nytt försök med cellgifterna. De värdena såg åtminstone bra ut (man får vara glad för det lilla), så jag fick klartecken att börja! HOPPAS verkligen att de kommer fungera den här gången och inte ge en massa outhärdliga biverkningar. Det svåraste kommer bli att veta om min feber beror på tabletterna eller på min cancer.

Cellgifterna som jag ska börja med är samma sort som innan, dvs Xeloda, fast en lägre dos. Jag har ju inte riktigt kunnat ge dem en chans eftersom jag inte kunnat ta en enda hel kur (= 14 dagar) innan jag fått avbryta pga olika anledningar. Men den gången som jag kunde ta dem längst var i 9 dagar och den gången kunde man se förbättrade levervärden, så jag hoppas verkligen att jag ska kunna ta dem och att de skulle kunna bromsa cancern ett tag till. Men samtidigt som jag ser fram emot att börja med cellgifterna så är jag lite rädd också. Tänk om min kropp inte orkar med en kur till? Tänk om jag blir ännu sämre än jag är nu?

Det tog närmare tre timmar på sjukhuset. Först en del väntan, sen läkarbesöket, därefter en massa prover som skulle tas och till sist ett besök på apoteket. Så jag kan säga att det blir sängen tidigt ikväll.

71 kommentarer:

Anonym sa...

Tänker på dig, ofta.....och sänder all styrka jag kan. Kram Therese

Disa sa...

Stor kram o massa kärlek!

malinj80 sa...

Lilla vännen! Jag skulle vilja ge den där förbaskade cancern en spark i röven så den försvinner från din kropp!
Hoppas nu att cellgifterna gör nytta så du kan få lång tid till!
Hör av mig i morgon när jag slutat då=)
Massor kramar Malin

Anonym sa...

Vi får gripa efter varje halmstrå och be för att du kan fullfölja dina cellgifter denna gången.

Många varma kramar från Småland

Pernilla

Kajsa Bergman Fällén sa...

Stor kram från mig! Håller tummarna för att Xelodan får en chans att göra sitt nu. Kram

Anonym sa...

Du gör det så bra. Hoppas och håller tummarna att det kommer att funka nu med din behandling!!!
Styrkekramar från anonym för dig Annica.

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej min kära vän! Ser fram emot att ses i morgon!! Hoppas du kan fullfölja hela kuren med cellgifter nu och att levervärdená förbättras. Härligt att smärtan gett med sig!! V ses i morgon.

Många kramar Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

pejori sa...

Är så ledsen för, att du inte fick mer positiva besked idag.
Hoppas du kan få fortsätta med cellgifterna lite längre, så du håller skiten på halster ett litet tag.
Ingenting går fort på sjukhus och det är besvärligt att sitta och vänta så, samtidigt som alla tankar far runt i huvudet.

Annica sa...

Kram

Ninna sa...

Hej Linda! Massa varma tankar från en bloggläsare i Oslo. Jag tänker på dig och din situation ofta och önskar att allt snart kan vända, mot det positiva hållet....Kram kram så länge

Mamma Mima på Landet sa...

Håller verkligen mina tummar nu Linda! Hoppas hoppas att du inte blir dålig av dom igen å att du får äta hela kuren!
Stor kram! /Mima

Anonym sa...

oj vad ledsamt att det är tråkiga besked för dig hela tiden. Så frustrerande. Men positivt iallafall att du inte har sådana smärtor längre! Jag hoppas också att du o din familj kan få lite andrum o ha det gott nu ett tag!Varm kram Annica

Nonna sa...

Sov nu lilla du och imorron är en annan dag - en friskare dag!
Kram Nonna

Anonym sa...

Här hemma håller vi alla tummar, tår och klor vi har för att du ska kunna få i dig en hel kur med cellgift.

Kram, Pernilla

Jag är Elisabeth sa...

Håller tummarna att Xeloda fungerar. Jag har nu ätit 4 doser men jag vet inte om de har gett resultat ännu. Röntgen i feb tror jag.
Strålat nacke/rygg 2 ggr och har redan svårt att svälja och ont i halsen. Bävar för att det kommer bli värre. Har däremot JÄTTEONT i övre bröstryggen från strålningen men hoppas på bättring.
Nattikramen!

Anonym sa...

Fina Linda...'Oh vad jag hoppas att detta försök nu kan hjälpa till att dina värden blir bättre och att du vinner tid....'
Styrkekramar
//Ninni

thile sa...

Vakre, underbare Linda. Du er så tapper, og alt du må stå ut med, så energitappende. Jeg håper det hjelpe med cellegiftene.
Masse kjærlighet og varme, fra meg. Håper du sover godt inatt.

Tanker og gode klemmer.

Hanne sa...

Oh, Linda, vad glad jag blir när du äntligen får börja med cellgifter igen! Nu kan du börja slåss lite igen!! du är en sådan kämpe!
Hoppas du sover gott inatt och att du vaknar lite piggare.
Kramar i massvis

Anonym sa...

Bästaste Linda du är så tapper och jag önskar av hela mitt hjärta att miraklet kommer och gör dig frisk så du får leva lääänge än !
Du förtjänar din plats i din familj mer än någon annan.
Tänker på dig och din familj varje dag, du påminner mig om vad som är viktigt i livet och det vill jag tacka dig för !
Ha det bäst och hoppas du kan få en godare sömn i natt.
Kramar Kristina

Erica sa...

gissar att det är nån form av xylocain du fått och den är ju bedövande. Om du testar att dricka den med sugrör (långt bak i munnen)så kanske det inte sprider sig så mkt i munnen.

Håller tummarna för en hel xelodakur nu

Kram!

//Erica

Anonym sa...

Hej Linda !

Hoppas nu att allt går bra för dej. Skulle bli så glad om ett under skedde. Tror nog de gör de :-D Eller vill tro det i alla fall.
Du är den största kämpe jag läst om.
Din positiva syn hjälper nog väldigt många .
Så önskar dej allt gott nu ! Hoppas de går vägen med behandlingen denna gång .
Kram /Kristina

Eva T sa...

Hej Linda !

Önskar dig lycka till med medicinen denna gången.
Kram

Linda Horn sa...

Usch, vad det är trist för dig nu!!! Jag har vid ett tillfälle haft en sån där vätska som du pratar om, som ska bedöva halsen... det är ingen höjdare att den även bedövar munnen. Men testa att ta vätskan med sugrör, och ha sugröret långt in i munnen, så att den mesta vätskan kommer bakom tungan istället för på den - då kan du förhoppningsvis känna lite smak på maten!

Styrkekramar till dig!!

Jane L sa...

Håller tummarna nu att du kommer kunna äta en hel kur utan några komplikationer!! Så skönt att du nästan är smärtfri nu efter strålbehandlingen. Hoppas det kan släppa i halsen på dej oxå. Kramar i massor till dej Linda <3

Anonym sa...

Hej kära Linda!

Tänker på dig och önskar att cellgifterna hjälper:)
Många kramar till dig
Natalie

Trollmor sa...

Ta du en tidig kväll, det är du om någon värd!
Jag undrar om du har nån med dig när du är på läkarbesok. Jag var själv alltid med min man på läkarbesök och cytostatikabehandlingar. Det kändes så bra för oss, ja, eller bra och bra, jag tror du förstår vad jag menar.
Jag tyckte det var bra att vara med, då fick jag förstahandsinfo och min man var glad över sällskapet.
Hoppas så att du har nån med dig, det behövs.
Sov sött och så hoppas jag på en bra dag för dig imorgon.
Kramar Helen

Anonym sa...

Linda,
Du är helt fantastisk på att hitta de små guldkornen i tillvaron!
Det är en gåva att läsa din blogg och att du så generöst delar med dig av ditt liv. Ett förtroende som jag hoppas vi som läser din blogg kan förvalta väl.
Styrkekramar till dig som kämpar så oförtrutet!

"Frida"

Jette Feldt sa...

Min första kommentar här inne. Hoppas-hoppas att de kan stoppa monsterna lite nu så att du får lite possitiva besked igen.

Ida sa...

Hoppas du får sova OK i natt Linda, och jag håller tummarna för Zelodan igen!! KRAM

Mia sa...

Ah sa tungt att fa ta emot jobbiga besked varje gang du traffar lakaren.

Jag ar sa lattad for din skull att du har en bra smartlindring nu och att du kan borjada med xeloda igen! Nu haller vi tummarna att det gar at ratt hall for dig, sa att du kan fa njuta av dina harliga barn.

Glomde saga det harom dagen, du ar jattefin i haret!

Och du ska absolut inte be om ursakt for att du skriver om och till Lars har pa bloggen. Jag hoppas verkligen att han kan vanda sin hantering av er situation.

Hoppas du far sova inatt.

Kram!!

Anonym sa...

Har inga ord Linda! Jäkla skit som inte vill gå tillbaka av alla behandlingar, eller åtminstone stanna upp!
Skickar många tankar och kramar!

Ludmilla sa...

Bra=att du har mindre ont!!!
Att det går åt fel håll med utvecklingen av cancern är riktigt tråkigt, fel och fruktansvärt på alla sätt. Jag håller tummarna innerligt för att cellgifterna biter bra och att din kropp orkar att ta emot dem.

Jag såg att du har ringt mig. Jag har försökt ringa tillbaka!

Kram

Ludmilla

Lotta L sa...

Tänk om det fanns en bot.... jag önskar det så till dig!
Skönt i alla fall att du har mindre smärta. Och hoppas att du får chansen nu att bromsa cancern.

Varma tankar

Lisa sa...

Håller tummarna hårt hårt för att du kan ta Xelodan hela kuren ut nu och att värdena blir bättre i och med det.

Styrkekramar i massor
Lisa

Pysslan sa...

Skönt att du inte har lika mycket värk längre, men super tråkigt att tumörerna inte bara kan stanna av. Hoppas att du kan gå på cellgifterna länge. Hang in there! Kram Heidi

"Kinna" sa...

Har du sällskap med någon när du är på behandlings o läkarbesök. Jag har lungcancer, som just nu är vilande. Min man är sjuklig och min dotter bor inte i närheten, så jag har alltid varit ensam vid mina vårdbesök. Normalt gillar jag ensamhet, men vid de tillfällena har jag känt mig SÅ övergiven.Hoppas du har någon med som stöttar dig.

Kristina sa...

Kära Linda du är så otrolig som orkar fortsätta att dela dina dåliga besked fast du knappt kan ta in dem själv, det är väl så att kroppen skyddar en mot det värsta. Gråter med dig om det är ngn tröst. Ber att du ska få kunna ta ditt cellgift och att det ska ha effekt. Ber att allt det som skrivits inte ska ha knäckt ngn av er. Må ni få styrka tillsammans att kämpa och orka vara livskamrater och vara tillsammans. Förstår att du är trött efter allt dagen hade med sig. Var rädd om er Kram Kristina

Anonym sa...

Tänker på dig Linda. Det är så svårt det som drabbat dig.
Kramar

äppelblomman sa...

Åhh Linda... Fasen va livet är orrätvist..:-(
Skönt att du ändå slipper att ha så ont nu!
Skickar över massor av varma kramar till dej fina du!
Kram K

Lotta A sa...

Hoppas verkligen att du nu kan fullfölja kuren med cellgifter, och att du får må bra .
Så inget trist tillstöter.

Vi tänker på dej.
Hoppas du får sova gott i natt.

De varmaste kramarna från Lotta med familj

Anonym sa...

Linda, Tänker så ofta på dig! Hoppas verkligen att din behandling fungerar nu!!!
Tänkte på din hals...någon som kollat så du inte har svamp i den? Antar de kollat det men du har inte skrivit något om det. Min far fick svamp i mun och hals (som biverkning av behandling) och det verkade inte alls trevligt... (inget som syntes för oss) Han fick något att gurgla med också... Jag är inte sjukvårdskunnig för 5 öre men vill att du ska få må så bra du bara kan. Inga elaka cancermonster...BORT med dom!!
Kram SaraH

Lotta sa...

Massor av kramar till dig Linda <3
Hoppas hoppas att du kan ta hela kuren cellgifter denna ggn.
Skönt att smärtan börjar ge med sig vad det gäller skelettet och hoppas att det onda i halsen snart ger med sig...
Lotta.E.

Beata sa...

Hoppas att cellgifterna gör ett bra jobb nu!!!!!
KRAMAR!!!

Anonym sa...

Ja, du....va säger man i detta läget......Rätt skönt att kroppen och knoppen fjärmar av dåliga nyheter....och super-duper att du är smärtfri!!!!

Nu håller vi alla tummar för att du kan ta emot behandlingen!

Styrka, kraft och mod till dig!
Helena / Åhus / Skåne

wmkefre sa...

Men nu jäklar ska du se att Xelodan funkar kanonbra och ger de där monstren ordentligt på näbben!!!!

Följer dig för att få höra positiva nyheter!

Vilken kanonsnygg färg du fick i håret. Du är supersnygg!

Kramar

Anonym sa...

Hoppas och håller tummarna för dig!!!
Tankar och kramar Annelie ♥

heidi sa...

Hej Linda,

Prova dricka bedövningsvätskan med ett sugrör, det borde hjälpa så att inte hela munnen blir bedövad.
hoppas det hjälper.
Kram,
Heidi

Anonym sa...

Sänder styrkekramar från Skåne, håller allt jag har för att du ska klara av hela kuren med cellgifterna och att dina värden blir bättre så att du får en lång smärtfri tid framför dig!!

Inreda Mera Hemma sa...

Skickar en kram

Fru Söderlund sa...

Tänker på di! Kram!

Sister Moonshine sa...

Kram och lycka till!

/Åsa

Anonym sa...

Stora kram från mig. Massor av kärlek.Jag håller tummarna för dig och hoppas allt vänder. Kom in på din blogg via mama. Tänker på dig och din fina familj. Kram Eva

Anonym sa...

Många kramar från mig. Hoppas allt vänder. Tänker på dig o din familj.
Eva

elinag2 sa...

Lilla Linda.
Jag tänker på dej VARJE dag som går.Önskade jag va en ande som gav dej 3 önskningar.Livet är så inni HELVETES orättvist ibland.
Förlorade min tjejkompis i cancer för snart 3 år sedan.
Du är en stark kvinna Linda.Ta hand om dej å dina barn.Du finns alltid med i mitt hjärta.MÅTTE DET FINNS NÅGOT SÄTT.

Massa kramar till dej.

Anonym sa...

Hoppas du kan genomföra behandlingen och bli bättre!


marianne

Linda sa...

Linda. Hoppas att det går bra med behandlingen. Jag tänker på dig flera gånger varje dag sedan jag hittade din blogg. Jag beundrar dig som jag beundrar Nelson Mandela eller Gandhi. Kram

Jeanette sa...

Jag håller tummarna för att cellgifterna kommer att göra nytta och att du kan ta dem utan större besvär. Vad gäller ditt bedövningsmedel till halsen har jag ett tips...min syster hade samma besvär av sin strålning och fick samma bedövningsmedel men mådde till slut så illa av det att hon inte klarade av att svälja det. Istället drack hon flytande alvedon precis innan maten som bedövade så mycket så att hon kunde äta. Styrkekramar från Jeanette

Anonym sa...

Kära Linda!

Känns så svårt att veta hur man ska skriva. Men följer dig här och du är med i tankarna hela tiden. Tycker du är en så enastående person som kämpar och kämpar mot din cancer. Jag hoppas du kommer bli så pass bra så du orkar med din vardag med familj.
Och att ni båda kan få styrka att rå om varann.

Vi är många bloggläsare som följer både dig och Lars Tyvärr så kan vi bara stötta er till en viss grad att ge lite omtanke och värme.

De senaste har varit lite jobbigt att läsa dels för du är ledsen och inte känner dig tillräcklig osv....men även de människor som verkligen gått in och smutskastat Lars, kan inte förstå den mänskliga varelsen i bland.

Trodde inte vuxna människor kunde vara så elaka och vräka ur sig så mkt dumt.

Härom kvällen när jag satt och läste på din blogg och Lars mådde jag så pass dåligt av en del kommentarer så jag stängde ner era bloggar och tittade in till en annan.
www.­annajansson73.­blogspot.­com
Den här bloggen var helt otrolig att läsa.
Jag hoppas ni får fina dagar tillsammans med värme och kärlek.Styrkekramar

/Susanne

Nea sa...

Håller tummar och tår att du ska kunna och hinna ta lite Xeloda nu. Och roligt att höra att den genast gör skillnad på levervärdena, så varje tablett du får ner har ju en betydelse!

Annika sa...

Håller tummarna för att du får dina behandlingar och att du slipper må allt för dåligt.
Massor med styrkekramar

Anonym sa...

Hoppas starten kändes bra! Håller tummarna att du kan fullfölja denna ggn. Nu ska det onda besegras en ggn för alla!! Stort lycka till, förresten snygg du blev i den nya hårfärgen, sånt piggar upp-:)
Kramar om dig

Anonym sa...

Kära fina Linda

Önskar dig stor lycka till med "giftkuren" på alla cancermonstren.

Önskar dig styrka, glada, lyckliga, kärleksfulla o smärtfria dagar.

Önskar dig/er massor med blöta pussar o kramar från barnen o maken.


Kramar om er, hela familjen.....
Tuvan-Pia

Catzy sa...

Kära du - läser ofta din blogg och tycker du är en otroligt stark och klok person som förmedlar dina känslor så fantastiskt. Är så ledsen för din skull att din man inte har förmågan att inse att han bara MÅSTE göra sitt allra bästa för att du ska må så bra som möjligt och INGET annat!!! Tycker han ska inse att det är du och bara du som nu ska ha allt stöd du kan få. Låt honom inte få dig ledsen utan sök människor som kan ge dig styrka och klokhet! Kram

Berit sa...

Får själv Xeloda. Var hos doktorn idag och fick veta att det hjälper.
Du fick ju tidigare besked att det hjälpte dej också. Hoppas du kan ta tabletterna nu och att de fortsätter att krympa skiten!
Känner så otroligt mycket för dej och önskar av hela mitt hjärta att du får må bra!
Varm varm kram till dej från mig.

Anonym sa...

Hej!

Gripande att läsa din blogg, du verkar vara en stark tjej!

Min mamma har skelett och levermetastaser med primärtumör i bröstet. Hon fick sin bröstcancer för 12 år sedan utan spridning. 9 år senare upptäckte man metastaser i skelettet och levern. Troligtvis har det vandrat iväg små elaka mikroceller som har legat och pupprat i flera år utan vetskap..

Hon har behandlats med Xeloda i snart ett år. Skelettmetastaserna håller sig i schack och levermetastaserna har kraftigt minskat :) Dessutom har hon inga större problem med biverkningar då dosen justerades (Äter 6 tabl/dag).

Två av hennes vänner har levermetastaser och en av de har ätit Xeloda i över 4 år med goda resultat :)

Det är en superbra behandling som jag tror stenhårt på! Jag hoppas och tror att den kommer att hjälpa dig lika bra!

Lycka till, du är en kämpe!
Lena

Madeleine sa...

Ja, guldkorn finns alltid där någonstans. Och man kan verkligen hitta dem, hur små de än är. Önskar dig massor av guldkorn. Snart kanske du hittar en hel guldtacka, vem vet! Tack, Linda, för alla små guldkorn som du lär oss hitta. Och du föresten, lyssna inte på den som tyckte att du inte kunde skriva vad du ville på din egen blogg - det kan du definitivt göra utan någon som helst ånger. Du har faktiskt full suveränitet, dels för att det är DIN blogg, och ingen annans, dels för att den situation du befinner dig i nu ska du bara, endast tänka på ditt eget bästa. Alla ska ta hänsyn till dig och dina behov - något annat är uteslutet. Dina barn har också rätt till att få reda på detaljer och sanning - sådana detaljer du normalt skulle berätta för dina barn när de blivit äldre - dvs, de har rätt till en nyanserad historia av verkligheten. Därför är dina ärliga inlägg mycket viktiga för dina barn. Återigen -många guldkorn och guldtackor till dig!

Ingrid sa...

Vad skönt att du sluppit smärtan med den behandlingen! Hoppas att den nya hjälper också! Kramar om!

Lena sa...

Styrke kramar till dig och din familj... Kan inte säga annat....

Anonym sa...

Hej Linda!!
Du och dina närmaste kämpar alla mot denna hemska sjukdom,på sitt vis. Jag själv är nära anhörig och har viss erfarenhet av vad detta medför! Det jag noterat är att hoppet alltid finns och det är guld värt!!

Vill dela med mig av en alternativ behandlingsmetod som finns på www.arcadia-praxis. (I Tyskland)
Behandlingen innebär att man får hög dos c-vitamin intravenöst. Tydligen så äter "friska" celler c-vitamin tills dom är nöjda men cancerceller fortsätter att "äta" och ta in detta i cellerna..ända tills de dör!

Detta forskade man om på 70-talet och fick tydligen goda resultat! Finns forskning även idag... men man har inte enats om någon konsensus!
Om du är intresserad kan du ju alltid läsa mer och "googla" på detta behandlingsalternativ.

Kram Karin

Sofia sa...

Nu håller vi tummarna för att Xelodan gör sitt jobb med bravur och att den köper dig mycket extra tid!

Nu är det faktiskt din tur att få lite flyt!

Maria sa...

Hoppas att du nu kan genomgå din behandling..

Massor av styrkekramar till Dig och din Familj...

Kramiz