måndag, januari 31, 2011

ISKALLA FÖTTER

Även idag gör min mage lite ont. För inte så längsen sedan när jag röntgades kunde man se att det fanns lite vätska i buken. Nu de senaste dagarna har magen varit lite uppblåst och jag ser nästan gravid ut emellanåt. Kanske har det blivit mera vätska i magen? Och kanske är det detta i kombination med att magen blir som den blir av morfinet som gör att den känns som den gör.

För övrigt är det rätt bra. Ja, lite trött bara, men det är ju ungefär som vanligt. William busar, Erik sover och Adam har en kompis hemma. Mamma är här och hjälper mig med barnen så jag funderar lite på att lägga mig och vila en liten stund i soffan. Om inte annat sticka ner mina kalla fötter under en varm filt och försöka tina upp dem. Jag saknar solen och den blå himlen som visade sig så fint i morse. Nu är det dessvärre grått ute och lite kallt här inne. Brrr!

Vårt lilla busfrö William.

Erik jagar mig för att försöka få fatt på kameran!

30 kommentarer:

Mahlin sa...

Hejsan! Inte så konstigt om din mage spökar med tanke på de mediciner du tar och sen kanske den är lite känslig. Hoppas du får en bra kväll med familjen och husdjuren. Mvh mahlin i jönköping

Anonym sa...

Bästaste Linda så härliga bilder på dina barn, katter och på dig själv!
Jag hoppas så himla mycket att denna kraft du i alla fall beskriver att du har, ska hålla i sig lääänge.
Att du kan fortsätta med din behandling av sjukdomen så hela dosen tar död på din cancer en gång för alla !! Hoppas hoppas hoppas !!!!
Nu är säkert din små fötter varma igen, så ha det bäst önskar Kristina

Rospiggen sa...

När du skriver det där om vätska i buken blir jag jätterädd att det har med levern att göra så jag hoppas att det är som Mahlin säger och inte som min tanke säger :(

thile sa...

Åh ja, jeg fryser litt jeg også.
Sitter i soffan med teppe rundt meg:) Det er så rått og iskaldt i leiligheten, vi bor i rekkehus (radhus). Varmere inne, når det er minus 10 kalde blå ute....:-)
Din fine mamma♥

Håper du finner litt hvile på soffa'n.
Når slutter Lars sitt arbeide?
Erik ligner sin pappa, og William ligner på deg♥ ♥

Ha en fin mandagskveld.
Varme klemmer fra meg♥

Anonym sa...

Hejsan fina linda

Vilka söta, charmiga grabbar ni har... katterna är också väldigt fina.
Skönt att dagarna är lite bättre, bara den dumma magen kunde sluta göra ont också? Tror o hoppas att det är "morfinmage" det brukar ju komma, som brev på posten när man har daglig morfinbehandling?
Din mamma verkar vara en fantastisk mamma/mormor/kvinna/vän/tillgång ge henne en stor kram från mig :)
Önskar dig massor med bra, smärtfria dagar o fyllda av kärlek.

Stora fot-värmande o solframkallande kramar från Tuvan-Pia

Caroline sa...

Hej Linda!
Jag ville bara skriva att jag tänker på dig och hoppas att du har det så bra du kan. att du funnit någon slags inre ro trots sjukdomen och allt som gör ont!
Ibland när jag mår mkt dåligt tänker jag på dig och din livsglädje och kämparanda och då ger du mig inspiration! Ville bara säga det... så du vet att du är värdefull! att din blogg är värdefull!
stor kram från din blogg-vän Caroline!!

Anonym sa...

Linda, kära Linda

Jag följer din blogg och ditt "öde" varje dag. Om man nu kan säga så, efter att endast följt din blogg, vill jag säga att jag tycker om dig.

Jag vet att det är lätt för oss - utanför - att på avstånd förfasas över din sjukdom och tänka att "det är tur det inte är jag" - för så funkar människan. MEN...jag känner med dig. Jag tycker du är modig och stark som kämpar för ditt enda unika liv!! Du är så värdefull- antingen du är tapper eller inte orkar. Du är nog och du är bra. Du berör mig starkt. det är en fantastisk gåva du fått, att kunna beröra till kärlek.

Du har vackra barn. Idag tittade jag på youtubefilmen från Eriks födelse - tack för allt vackert du delar med dina medmänniskor på nätet. Du är en generös människa med ett varmt hjärta. Jag önskar alla människor kan stanna upp och förstå hur stort livet är. Hur kärleken alltid är starkare än alla sjukdomar i världen.

När jag miste min lillebror (27 år) i oktober, tänkte och kände jag: kärleken kan ingen död ta ifrån mig. Han finns nära nu också. Jag älskar honom så. Detta vill jag dela till dig i din svåra situation.

Jag hoppas att du får många underbara dagar och att mediciner och annat ska lindra det som går.

Med kärlek.
/Annelie

Anonym sa...

Åh vad jag skulle vilja att du blev frisk...helst när jag ser dina fina pojkar! Jag hoppas på ett under!

Anonym sa...

Hej Linda! Jag har följt din blogg ganska länge men aldrig kommenterat förut. Min man har en spridd obotlig cancer och han har några gånger fått sätta ett dränage för att tömma buken på vätska. Magen har innan gjort sig till känna att dels blir den större samt att smärtorna kommer eftersom vätskan gör att allt trycks ihop i buken. Hoppas din mage inte behöver dräneras utan att det beror på all medicin. Du är fantastisk som trots allt verkar hålla humöret uppe! Stora styrkekramizar från Veronica

Annaomlivet... sa...

Löjligt duktig du är på att fota Linda!! Hoppas du håller dig på benen o kan fortsätta fota länge!! Jag är en obotlig optimist o hoppas även innerligt att du kommer bli så pass bra med medicinering att du kommer må bra flera år till...

Tänker på en sak medan jag läser ditt inlägg... du får säkert mängder med tips o råd om mediciner o allt men jag fick åka in akut med ambulans på sjukhus för en tid sedan o fick ligga o vänta med en dam som hade svårt att andras...
Det visade sig efter ett tag att hon hade vätska i lungorna o dr sa att hon var tvungen att sluta genast med diclofenac då man samlade på sig vatten om man åt dem, du skriver ju tidigare att du äter dem... bara nåt som slog mig då jag läste... men dina läkare har säkert koll på vad du får osv.

kram på dig!!

youngmi sa...

Hoppas fötterna är varmare nu ;) Har du nå tips på hur man fotar bebisar? Du har underbara bilder på dina små medan min lilla tjej inte är still en sekund. Jaga kameran gör hon också :)

Anonym sa...

Vilka fina killar, lika sin mor ;). Hoppas dina fötter tinar och att ni får en fin kväll. Kram på dig, Maria

Fnissi sa...

Hej, ett tips till fötterna: På www.coolstuff.se finns det tofflor som man kan värma i micron och som sedan håller i minst två timmar. Sköönt! KRAM

Anonym sa...

Du är superduktig på att plåta!

Anonym sa...

Hej Linda!
Jag följer din blogg varje dag! Beundrar dig och din familj!
Hoppas varje dag att du ska bli frisk!
Ett tips till kalla fötter ären vetevärmare!

/Carola

Unknown sa...

Du får skaffa nån såndär värmare för fötterna.
Jättefina bilder.
kram

Unknown sa...

svar: Jätte kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu uttagen så går in och kolla om det är du, om det inte är det så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
kram

Anonym sa...

Såååå skönt att mamma kan hjälpa dig. Vila du och ta det lugnt om du kan... kram BIRGITTA

Anonym sa...

Grattis din blogg blev "Blog of the year 2010" på Facebook!

Vi skickar ett email till dig så vi kan komma i kontakt gällande förstapriset och vi ställer gärna några frågor till vår facebooksida.

Hälsningar
Blog of the Year 2010

Anonym sa...

När man har en viss typ av levercancer så bildar den vätska i buken och gör att man ser gravid ut, ofta sätts ett rör in så man kan tömma vätskan. Ärt så imponerad av dig och din kamp, du är tuff och stark!! Kram S

Sjubarnsmamma sa...

Vilka underbara foton du har i din blogg. Men jag måste fråga. Har du tre barn eller fyra? Det står trebarnsmamma i info men det är fyra barn lite längre ner.
Jag återkommer gärna hit. Vill du ta en titt i min blogg så är du välkommen. Kram o ha en fin dag!

soffie sa...

vilka fina bilder på dina härliga barn,Va skönt att din mamma kan hjälpa dej så du kan vila,hoppas verkligen du får bli frisk från denna skitcancer,tänker på dej och önskar dej en jättebra tisdag!!

Anonym sa...

Hej!
Hittade en underbar blogg om just en pappa med 3 små barn som förlorar sin fru i cancer.
Den skulle nog vara till hjälp för Lars att läsa. Kolonmittilivet.blogspot.com

Skönt att du mår lite bättre!

Kramis

Lena

Anonym sa...

Grattis Linda!
Jag visste väl att du skulle vinna
"Blog of the year 2010"
Du är bara bäst "lilla tös"!
Jag tycker att det är så kul att ni har kunnat göra lite kul saker tillsammans hela familjen! Jag längtar så efter pojkarna.... kommer snart och hälsar på!
Kramar i stora lass/moster Birgitta

sabina sa...

Hejsan :) Skulle du vilja köpa billiga kläder som knappt är använda?
En billig dator? billiga smycket som inte ens är använda? kanske en plattång?
Eller mobil skal?

Vad väntar du på? kolla in min Bloggshopp :D

http://binalina.blogg.se/bloggshoppen/

Anonym sa...

<3 Hoppas din dag blir underbar och smärtfri, kram Sus <3

Anonym sa...

Instämmer med alla fina kommentarer. Diklofenac kan ge den biverkan, men då ska man ätit maxdos länge länge! Tror inte det är den som är boven:-( kalla fötter är inte kul. Ett fotbad, sen en skön fotcreme gärna Nuxe. Stoppa fötterna i varma mjuka sockar. Lovar dig att du blir varm.
Må så gott
//Ika

Anne sa...

Grattis till Blog of the year 2010 på FB! Väldigt roligt att det blev du. Hoppas du får ett riktigt bra pris också som är dig till glädje.

Önskar så att jag istället kunde säga Grattis till att du är frisk och cancern är borta, och vi är många härute som skickar dig tankar och böner att ett mirakel ska ske.

Vad gäller ont i magen och svårt med tarmar och annat så har du säker fått tusen råd, men något som min dotter tog var Movicol för att tarmarna skulle fungera bättre. Hon hade också oerhört ont av att morfinet stoppade upp och gav henne "ballong-mage". Värmekuddar/flaskor på magen kan vara skönt också.

Känner med dig och er, läser varje dag även om jag inte kommenterar så ofta.
Varma kramar från västkusten!

Sanna [Lycklig gravid] sa...

Men gud vilken pudding ;)

Lotta A sa...

Trist att din mage inte känns helt bra.
Men så härligt att du annars för övrigt känner dej ganska så okej.

Så gulliga de är era små grabbar, det ser ut som det finns en del bus i dem båda två ...:-)

Kram kram / Lotta