onsdag, december 15, 2010

PROVSVAREN HAR KOMMIT

Idag på förmiddagen var hemsjukvården här och tog prover. Jag ringde sjukhuset för en liten stund sedan för att kolla ifall provsvaren var klara - och det var de! Värdet på de vita hade äntligen gått upp och de är nu så pass bra att jag kommer att få göra ett nytt försök med Xeloda. Hurra!!

Jag ska in i morgon och få asken med mina tabletter. Även om det på ett sätt känns lite tungt att inte riktigt veta hur jag kommer reagera på cellgifterna den här gången, så känns det även jätteskönt att äntligen komma igång med behandlingen igen och att kunna göra något för att förhoppningsvis bromsa sjukdomen. Jag hoppas på att jag inte råkar ut för några biverkningar som får mig att hamna på sjukhuset igen.

Jag önskar att det fanns något effektivt att göra för mitt vänstra öra också. Besvären med örat har hållit i sig ett tag nu och börjar bli rätt så jobbiga! Det gör mig så himla trött och okoncentrerad också att ständigt få ont så fort det är höga eller gälla ljud. Har gått runt med en ljuddämpande öronpropp större delen av dagen, men det är lite jobbigt också för det känns lite som att sitta i en burk och prata. Tyvärr känner jag mig ganska irriterad när jag har ont. Hundarnas gälla skällande får mig att närapå vilja dra en rulle silvertejp sju varv runt nosen på dem, och när barnen låter som värst så vet jag knappt vart jag ska ta vägen för att slippa oljuden.

Men för att skriva om något roligare än mitt onda öra så vill jag tacka för de fina armbanden som kom med posten idag och som jag har på mig just nu. Det är min goa vän Sandi som gör så fina smycken, och de här båda armbanden har hon gjort särskilt åt mig. Det ena har fyra turkos hjärtan, ett för vart och ett av våra barn, och det andra har ett hjärta och en prinskrona som symboliserar kärleken till dem. Dessa båda armband, men även mycket annat (bl a Rosa bandet-armbanden och namnsmycken) tillverkar hon och har till försäljning i sin webshop - Sandis craft.Även den här jättefina chokladasken kom med posten idag. Det är en av mina omtänksamma bloggläsare som har egen chokladtillverkning. Tack!!


 Just det, jag har öppnat ytterligare ett paket i Julswappen. Dagens paket innehöll detta gulliga ljuset!

51 kommentarer:

Anonym sa...

Linda

Positivt att du äntligen får börja med Xeloda. Det måste ju vara bättre att göra något än att bara vänta. Väntan är väl bland det mest enerverande som finns.

Nu håller vi tummarna för att det ska funka bättre än förra gången.

Kram

Lizen

Helena/Okt99 sa...

Yeah!!!!! :-)

Anonym sa...

Här kommer en varm hälsning från en xelodakolega (har gjort min första vecka). Så fint att dina värden är bättre! Nu håller vi alla tummar för att tabletterna tar kål på så mycket elände som möjligt! :)
/Berit

Anonym sa...

Du har mail Linda!!!! Läs snabbt!

Anonym sa...

Ååå så skönt Linda!
Jag har läst din blogg en längre tid och tänker på dej och din familj varje dag.
Nu håller vi tummarna för att det ska fungera med medicineringen och att du får må bättre.
Många kramar från Annika

Anonym sa...

kan inte din cancerläk eller hemsjukvården fixa akut remiss till öron avd ? vad kan du förlora på att fråga / envisas med att få hjälp med det ?

De borde i alla fall kunna ge dig svars på vad det är och om man - i alla fall- kan ge lindring.

Hälsn från en tjej (som haft mkt med öron läk att göra pga div problem med hörseln.

Gunilla sa...

Linda

Så bra att dina värden äntligen gått upp.
Håller tummarna för att det skall funka med Xeloda.
Ang ditt öra, du måste få komma till en öronspecialist. Jag vet att en läkare redan tittat på det men be om en koll till, så här kan du ju inte ha det. Det låter jobbigt
Kram från mej

Anonym sa...

Så skönt att värdet går upp och du får ta dina tabletter igen.Kramar i massor Inger

Rimfolina sa...

Härligt att värdena är bättre! Hoppas att medicinerna lyckas bromsa utan så många biverkningar nu! Kram kram.

Mia sa...

Åh så bra! Nu håller vi tummarna för att de gör susen och att du inte alls kommer åka in igen!!

*kram, kram*!

Anonym sa...

Bra att du får komma igång med cellgifter, det här i örat kan komma från en metastas, och då minskar den av behandlingen, hoppas jag!

marianne

Anonym sa...

mycket bra nyheter med dina värden.
Vad säger läkarna om örat. Någon lite teori kan de väl ändå skaka fram efter 10 års studier... eller det kanske bara är 7 år.

Sandi sa...

Så jävla (förlåt) HÄRLIGT att värdena gått upp. Hoppas nu att du mår bättre denna gången med behandligen.
Så fina dina bilder var på armbanden, jag snor dem med mig in på min sida, så tjoa om det inte är okej.
Kram till dig Linda, chokladet ser jättegott ut och jag är så glad att vi är en hel del bloggläsare försöker muntra upp lite för studen genom att skicka små saker.

Kram Sandi

Anonym sa...

Skönt att höra att dina värden gått upp. Håller tummarna att din kropp tar emot medicinen bättre den här gången!!

Jättefina presenter du fått, härligt! Såna små överraskningar är bra när vardagen känns tung!!

många kramar /Karin (mysbebbar)

Anonym sa...

Vad bra att dina värden har gått upp så att du kan börja med cellgifterna igen. Hoppas du reagerar bra på dem!

Kram Annika

Anonym sa...

Hej Linda

YES! YES! YES! :-)))
Åh vad bra att dina värden har blivit bättre så att du kan få börja med behandlingen igen. Nu håller jag ALLA mina tummar för dig.

Jag har inte gett mig till känna tidigare men läser din blogg varje dag. Linda du skriver så bra i en otroligt positiv ton trots din enormt svåra situation. Det beundrar jag dig för.
Du är dessutom helt fenomenal på att uppdatera din blogg ofta, ta en massa bra foton på dina gullungar och annat som hör inlägget till och jobba med tema. Jag tänker ofta på att allt är så smakfullt gjort - det märks förstås att du har bloggat länge. Du är ett verkligt proffs :-).
Att du dessutom orkar med att starta tävlingar som (i min värld) är rena överkursen. Jaa, vad ska jag säga...jag förstår inte riktigt hur du lyckas få till det också.

Jag är med dig i tanken och på bloggen varje dag. Sänder massor av värme och lycka till med behandlingen. Måtte det funka bättre denna gång.

Varma kramar från en trogen bloggläsare

Lena i Stockholm

Anonym sa...

Åh vad bra att värderna var bättre!! Hoppas du inte kommer må allt för illa av tabletterna!!

/Anette

Anonym sa...

Hej!

I Lars presentation står det:
" Jag är en helt vanlig småbarnsfar till dom fyra underbaraste barnen i världen (Adam -99, Simon -04, William -08 och Erik -09)."

Du tror inte att Simon reagerar/kommer att reagera på att du skriver att du är trebarnsmamma?
Det kan var känsligt det där, mina barn och andras ungar. En dag kanske Simon tycker att det är orättvist att Lars kallar sig pappa till Adam men du kallar dig inte mamma till honom?

En liten fundering bara...

Kram

Annika

Anonym sa...

Go for it!!!!!

Anonym sa...

Härligt besked, äntligen något som går din väg!!

Apropå örat -vad är fel? Fungerar det med att bära hörselskydd/lurar som tar bort de mest gälla ljuden och sorlet, utan att man stänger av alla ljud (blir inte lika burkig känsla då)?

Anonym sa...

Hej Linda.
Va kul att läsa att du kan börja med behandlingen igen, hoppas nu att det går bra och att du får må väl.
Kram Sofia

Kajsa Bergman Fällén sa...

Hurra! Äntligen :-). Lycka till nu med Xelodan!

Förresten läste jag nånstans (tror det var på forumet på breastcancer.org) att Guinness är bra för blodvärdena :-)

Grodan sa...

Härligt! Va skönt att få komma igång med cellgifterna. Håller alla tummar som finns för att dom funkar och att du inte kommer må allt för dåligt av dom!

/Grodan

Lotta A sa...

Åh, så glad jag blir för din skull att, du åter kan börja med behandlingen.

Hoppas att det kommer att gå bra och att du kommer att må fint, och att det inte blir en massa trista biverkningar.

Tänker på dej
Kram Kram

Anonym sa...

Min pappa lider av hemsk tinnitus och han använder sig av mental träning och avslappningsband en hel del, skulle det kunna vara nåt att prova,kanske kan kapa topparna på eländet?
Hoppas du svarar bra på medicinen, jag ska hålla alla tummar o tår för det.
Ps du skulle inte kunna avslöja namnet på chokladtillverkaren? De såg otroligt mumsiga ut!
Kram Sus

Pysslan sa...

Grattis till de positiva provsvaren och att du får börja med gift igen (i landet upp och ner).

jessika sa...

oj vad skönt för dig att äntligen få börja med cellgifterna!!

hoppas de funkar bra för dig!!

kramar

Anna V sa...

Jaaa äntligen!!!
Tänker på dig/er!
Kram

Anna V sa...

Jaaa äntligen!!!!
Håller tummarna att det går bra denna gången. Tänker på dig/er!
Kram

Linda sa...

Annika: Jo, jag förstår hur du tänker. Men skillnaden är denna. Simon har nämligen en mamma som han bor hos under veckorna + 1 helg av 4, och han kallar henne för mamma och mig för Linda.

När det gäller Adam däremot så ser han mer Lars som sin pappa eftersom han aldrig har haft kontakt med sin biologiska och aldrig ens träffat honom. Papper är även inskickade för adoption så att Lars kan bli hans pappa även på pappret.

Vi gör dock aldrig någon skillnad på barnen oavsett vem som är mamma eller pappa till dem! :-) Jag har även alla pojkarnas namn på ett smycke runt min hals och det känns självklart att även Simon står med där!

kram Linda

Linda sa...

När det gäller örat så ska läkaren från hemsjukvården ta en titt på det nu på fredag, men det var även någon som pratade om en remiss till öron om det inte ger med sig. Vet inte vad det beror på... biverkning av någon behandling, någon metastas som sitter dumt till och orsakar besvären eller nåt annat? Vet bara att det börjar bli väldigt jobbigt att inte höra ordentligt och att det gör så himla ont av alla ljud. :-(

Börjar bli så less på allt nytt som dyker upp hela tiden. Inget kul när man vet att det troligtvis är min sjukdom som orsakar det mesta.

kramar!!

äppelblomman sa...

Yes! Så bra att de har gått upp, är så glad för din skull Linda!!♥
Kram K

Anonym sa...

Åhh gud va skönt!!!
Superfina armband :)
Kramar Annelie♥

Anonym sa...

Härligt att värdena var bättre! Hoppas att behandlingen hjälper och att du slipper jobbiga biverkningar! Kram zukits

Ludmilla sa...

Hurra för dina värden!
Hurra, hurra, hurra, hurra!

Hanna sa...

Vad skönt att värdena har gått upp, hoppas bara nu att det går bra med cellgifterna och det inte blir så många -eller några- biverkningar.

Hoppas av hela mitt hjärta att ni får en mysig jul tillsammans, hela familjen!

Leja sa...

Åhhh vad skönt för er!! Ger dig styrkekramar som förhoppningsvis hjälper dig lite på vägen. Kram och styrka.
Leja

Kan inte ge så mycket till dina Prinsar men sätter in 100 kr och hoppas att det hjälper lite på vägen.

youngmi sa...

Grattis eller hur man nu ska säga :) Men kul att värderna vänt uppåt och att du kan börja med behandlingen! Hoppas på noll biverkningar :D

Anonym sa...

Äntligen kan du komma igång med behandling igen! Tänker på er! många kramar Gunilla N

Josefin sa...

KRAM <3

Sara sa...

Bra med bättre värden! Nu hoppas jag att cellgiftet gör sitt jobb! Tänker på dig och håller tummarna / kram

Eva T sa...

Så glad för din skull, men vi kan be om mirakel också.

Mia N sa...

Så skönt att det går åt rätt håll! Har hållit tummarna & fortsätter göra det med en förhoppning att kroppen orkar med medicinen.
Kram

Eva T sa...

Så glad för din skull, nu ber vi om mirakel också.

Madeleine sa...

Hurrraaa!! Så underbart att du kan komma igång med behandlingen igen! Det går säkert bättre denna gången och om det blir jobbiga biverkningar, så försök tänka att det ju är ett krig som pågår i kroppen - giftet dödar cancerceller för fulla muggar! Vad gäller ditt onda öra, så gick min mamma till öron-näs och hals. Det visade sig att hon hade fått något som kallas för kristaller i örat. Men hon var yr också, det vet jag inte om du är. Hon fick övningar som hon skulle göra - ganska jobbiga sådana, men det hjälpte. Hoppas verkligen du slipper öronvärken, det är ju olidligt. Håller tummarna jättehårt för dig!

Madeleine sa...

Hurrraaa!! Så underbart att du kan komma igång med behandlingen igen! Det går säkert bättre denna gången och om det blir jobbiga biverkningar, så försök tänka att det ju är ett krig som pågår i kroppen - giftet dödar cancerceller för fulla muggar! Vad gäller ditt onda öra, så gick min mamma till öron-näs och hals. Det visade sig att hon hade fått något som kallas för kristaller i örat. Men hon var yr också, det vet jag inte om du är. Hon fick övningar som hon skulle göra - ganska jobbiga sådana, men det hjälpte. Hoppas verkligen du slipper öronvärken, det är ju olidligt. Håller tummarna jättehårt för dig!

Madeleine sa...

Hurrraaa!! Så underbart att du kan komma igång med behandlingen igen! Det går säkert bättre denna gången och om det blir jobbiga biverkningar, så försök tänka att det ju är ett krig som pågår i kroppen - giftet dödar cancerceller för fulla muggar! Vad gäller ditt onda öra, så gick min mamma till öron-näs och hals. Det visade sig att hon hade fått något som kallas för kristaller i örat. Men hon var yr också, det vet jag inte om du är. Hon fick övningar som hon skulle göra - ganska jobbiga sådana, men det hjälpte. Hoppas verkligen du slipper öronvärken, det är ju olidligt. Håller tummarna jättehårt för dig!

AnnaHanna sa...

O vad roligt med en god nyhet. Jag blir alldeles glad. Kram //Anna

Mamma Mima på Landet sa...

Underbart! Kör hårt! Å ja håller allt ja kan (inte bara tummar utan ALLT) på att inte en endaste biverkning dyker upp! Du SKA vara hemma i jul å Nyår! Stoooor kram Linda! Kämpa kämpa!

Anonym sa...

Hej Linda!
Jag har inte läst tidigare kommentarer men när jag har haft ont i öronen och minsta lilla ljud skär som knivar så brukar det hjälpa med fetvadd, finns på apoteket.

HÄRLIGT MED DOM POSITIVA PROVSVAREN!!!

Angela sa...

Tänk om vi alla som läser kunnat dela på de onda värken du har. Tänk ca härligt livet vore om vi alla visste att alla blir bara 65 år tex. F----n så orättvist livet är egenltligen!!! Man ser à-lagare på stan som man sett i minst 20 års tid riktiga vrak. Usch vad jag hatar cancer! Linda kram på dej och försök känna känslan att vi alla delar på smärtan din. Kram och heja medecinen